RSS Feed for This Post

Taksim’deki çevreciler nasıl salak yerine kondu?

gezi_olaylari

Gezi parkı gösterileri başlamadan bir hafta önce, 23 Nisan 2013’te Ulusal Kanal’da yayınlanan bu konuşmada TGB Başkanı Çağdaş Cengiz şöyle diyor : “Mayıs ayında Türkiye’nin her yerini eylem alanına çevireceğiz”. Dediklerini yaptılar. 58 kamu binası ve 337 işyeri tahrip edildi, 90 belediye otobüsü, 214 özel araç, 240 polis aracı ve 45 ambulans  kullanılamaz hale getirildi. 14 parti binası hasar gördü, toplam zarar ise 140 milyon lira. Görünüşe göre devamı da gelecek.

Ne Topçu kışlası, ne başbakanın üslubu. TGB Başkanı Çağdaş Cengiz’in konuşmasında açıkça belirttiği gibi Gezi hareketi önceden belirlenmiş ve planlanmış bir operasyon. Yine konuşmadan anlaşılacağı gibi TGB üyelerinin sandıktan çıkan halk iradesine saygıları yok. İktidarı ele geçirmek istiyorlar, bunun için yöntem olarak şiddet kullanılıyor. Bu şiddettin dozu sürekli arttırılacak. Ülkenin iktidarı onların eline geçene kadar bu böyle sürecek. Tabi ondan sonra da durmaları için bir sebep yok.

Gezi Parkı’na çadır kuran saf çevrecilere duyurulur. Gezi olaylarını “komik çocuklar, halk kareketi, spontane başkaldırı, hayat tarzı hassasiyeti” zanneden saf demokratlara ve saf İslâmcılara da duyurulur. Fena halde salak yerine konuldunuz 🙁

gezi_parki_gösteri

Trackback URL

  1. 13 Yorum

  2. Yazan:Devedikeni Tarih: Haz 26, 2013 | Reply

    Şu aralar sitede sistematik bir şekilde yalan söylenmektedir. Örneğin bu yazıda TGB’nin 19 Mayıs için yaptığı eylem çağrıları sanki gezi için yapılan çağrıymış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Burada söz konusu olan cehalet değildir, bilinçli bir şekilde bir toplumsal hareketi itibarsızlaştırmak için yalan söylenmektedir. Yalana muhtaç olanlar kaybetmeye mahkumdurlar.

  3. Yazan:my Tarih: Haz 27, 2013 | Reply

    @devedikeni, o videoda her sey çok net, siddet kullanarak demokrasiyi yikmanin “demokratik” oldugu söyleniyor 🙂

    birazdan bir baska video girecegim yayina… 2011’den kalma… gezi parkinin da kullanilmasi ne rastlanti degil mi?

    2011’den kalma. hedef agaç kurtarmak degilmis, hedef göbek kasiyanlarin seçtigi hükümeti devirmekmis 🙂

  4. Yazan:Devedikeni Tarih: Haz 30, 2013 | Reply

    Burada söylenen yalan TGB’nin demokratik olduğu ya da olmadığı değil, TGB’nin Mayıs ayı eylem çağrısının Gezi Parkı için olduğu iddiasıdır.

    Gezi Parkı eylemlerinin 2011 yılında başlaması da tesadüf değil tabiki. Başbakan, Topçu Kışlasının yapımını da içeren Taksim Projesini 2011’de duyurmuştu. Gezi Parkı için verilen mücadele de aslında 2011’de başladı. Ve evet ağaçları kurtarmak için kentin en önemli meydanının yukarıdan dizayn edilmesine karşı çıkmak için başladı. Proje uygulamaya geçtiğinde ise insanlar kitlesel olarak tepki gösterdiler. Hükümet her zaman olduğu gibi şiddet aygıtı yoluyla bu tepkiyi bastırabileceğini düşündü. Ama işler beklediği gibi olmadı.

    Hükümeti devirmek değil ama istifasını istemek demokratik bir haktır. İnsanların demokratik haklarını kullanmasına bizzat devletin kolluk güçleri engel olur ve ülkenin başbakanı da bu durumda polisin sonuna kadar arkasında olduğunu açıklarsa sivil itaatsizlik de meşru hale gelir.

  5. Yazan:my Tarih: Haz 30, 2013 | Reply

    Hükümeti devirmek değil ama istifasını istemek demokratik bir haktır.

    Evet, dogru ama çagdas bey sizin gibi konusmuyor, “bu hükümeti devirmekten daha demokratik bir hareket olmaz” diyor. AMAN DiKKAT: Bize oy verin, gelecek seçimlerde AKP’den kurtulalim demiyor. siddet yoluyla devirmek anlasiliyor bu durumda.

    zaten konusmasinin hiç bir yerinde oy istemekten, sandiktan bahsetmiyor. “halk bizimle” derken kasdettigi makbul vatandas olmali yani kemalistler. Geri kalanlar zenci 🙂

    İnsanların demokratik haklarını kullanmasına bizzat devletin kolluk güçleri engel olur ve ülkenin başbakanı da bu durumda polisin sonuna kadar arkasında olduğunu açıklarsa sivil itaatsizlik de meşru hale gelir.


    yanlis, 300 tane araba yakmak demokratik hak degildir, asayis problemi olur, polisin isi tam da bu 🙂

  6. Yazan:my Tarih: Haz 30, 2013 | Reply

    Gezi Parkı eylemlerinin 2011 yılında başlaması da tesadüf değil tabiki. Başbakan, Topçu Kışlasının yapımını da içeren Taksim Projesini 2011′de duyurmuştu. Gezi Parkı için verilen mücadele de aslında 2011′de başladı. Ve evet ağaçları kurtarmak için kentin en önemli meydanının yukarıdan dizayn edilmesine karşı çıkmak için başladı. Proje uygulamaya geçtiğinde ise insanlar kitlesel olarak tepki gösterdiler. Hükümet her zaman olduğu gibi şiddet aygıtı yoluyla bu tepkiyi bastırabileceğini düşündü. Ama işler beklediği gibi olmadı.

    bunlar dogruysa çevre duyarliligi bu derece yüksek olan “Türk halki” Sinop’taki nükleer santral kararindan sonra öfkesinden Ankara’yi haritadan silmeliydi 🙂

    Gezi’dekinin 100 degil 1000 misli olay çikartip AKP’yi komple istifaya zorlamalari gerekmez miydi?

    Türkiye’de çevreye zararli binlerce is yapildi ve yapilmakta. Ama aci gerçek su ki agaç, balik ve kus kimsenin umurunda olmaz.

    Peki gezi parkinin farki neydi?

  7. Yazan:my Tarih: Haz 30, 2013 | Reply

    Burada söylenen yalan TGB’nin demokratik olduğu ya da olmadığı değil, TGB’nin Mayıs ayı eylem çağrısının Gezi Parkı için olduğu iddiasıdır.

    eger TGB demokratik bir kurulus olsaydi gezi parkindaki siddeti kinardi. Bun yapmadi.

  8. Yazan:atilla Tarih: Tem 1, 2013 | Reply

    Kimse kimseyi salak yerine falan koymadı kusura bakmayın. sizin dediğiniz veya videolarla ispat etmeye çalıştığınız gibi seneler öncesinden provaları yapılmış bir eylem falan filan da değildi. Şu hayatta herşeyi komplodan ibaret sanan ve herşeyin arkasında gizli güçler arayan kişilerin düşüncesi bunlar.

    Bir hareketin halk hareketi olması için daha nasıl bir şey olmalı sizce? nasıl bir hareket türü size, aaaa işte bu gerçekten toplumun genelinin isyanını temsil ediyor, gerçekten halk ayaklanıyor tepki gösteriyor dedirtebilir? ben söyleyeyim hiçbirşey. Sizin en masumane olan harekete bile takacağınız bir değil onlarca kulp vardır eminim. Ben mi neye dayananarak bunun masumane olabileceğini iddaa ediyorum. Çünkü kendimden biliyorum. isteyen inanır isteyen inanmaz ben 2 defadır Recep TAyyip erdoğan a güvendiğim için AKpartiye oy verdim. Ne inançsız CHP ye ne adı geçen TGB gibilerine oy verecek biri de değilim. Ki ben gezi parkı eylemlerine katılamadım bile.. zira farklı bir şehirde yaşıyorum ama içim içime sığmadı o coşkuyu bende hissettim onlarla. Salaklıkmış herkes salak bir siz akıllısınız.

  9. Yazan:Şivan Taşkıran Tarih: Tem 1, 2013 | Reply

    belki de haklısınız Atilla Bey, komplo yok, bunalımlı zengin çocukları ergenlik krizi geçirdi sadece. ama unutmamak gerek: halk halkın arabasını ve dükkânını yakmaz. alın terine ve ekmek parasına saygı göstermeyen bu molotoflu tipler halk deil. belki de çirkin oldukları için kızlar yüz vermiyor 🙂

  10. Yazan:atilla Tarih: Tem 1, 2013 | Reply

    bunalımlı halk çocukları olabilir, zengin çocukları değil hepsi (nerden mi biliyorum? dedim ya kendimden) taksimde ayda 40-50 bine para demeyen 10 binden aşağı kira vermeyen iki camı kırıldı diye feryat figan edenler zengin çocuklarıdır asıl. sanki sivasın ilçesindeki esnaflar zarar görmüş de ailesi perperişan olmuş gibi anlatıyorsunuz. muhtemelen 1 haftada kazandıkları ile dükkanlarını yeniden yaptırırlar 2. haftada kara geçerler geri kalan 15 günde de kazandıkları ile ne yaparlarsa artık… Muhtemelen bir kaç çapulcu (ki iyi çocuklardır bunlar yaşadıkları hayatın geneline bakabilirseniz tabii)zamanında yedikleri kazıkların acısı çıkarmak için dükkan ve bankamatiklere zarar vermişlerdir. doğru mu tabiki değil.. ee diğer tarafta adam öldü be adamlar öldüüüü. çapulcu dediğiniz kaç kişi öldüüü . ölüm nedir bilirsiniz eminim.. adam nefes almıyor. kendini birden mezarda sual meleklerinin karşısında buldu. affettirecek bir zamanı bile bulamadı belki.esnafmış, dükkanmış zararları varmış.. yemişim alayını

  11. Yazan:Şivan Taşkıran Tarih: Tem 1, 2013 | Reply

    Atilla Bey
    Uzakta yaşadığınız için bilmiyorsunuz herhalde, Taksim’deki esnafın çok azı öyle zengindir. Ara sokaklarda, eski binalarda bütün gün ayakta duran, portakal sıkıp tost yapan binlerce büfeci var. Ne patronlar ne de yanlarında çalışanlar öyle zengin tipler değil. 20-30 gün süren yakma yıkma sonunda kaç kişi işini kaybetti o da belli değil.

    Ölümler mi diyorsunuz? Haydi vicdandan geçtim, İnsanların ölmesi ne polisin ne de AKP’nin işine gelir. Kasıt var diyemeyiz, olsa olsa beceriksizlik var diyebiliriz. Elbette keşke ölmeseydi insanlar. Ama daha ilk günden şiddeti tırmandıran, “çaktırmadan” ateşli silah kullanan göstericilerin hiç mi suçu yok?

    Ya bu şiddeti görüp de orada kalmaya devam eden, o teröristlere canlı kalkan olan çevreciler? Onlar da suçlu. Ama siz nedense onlardan bahsetmiyorsunuz.

  12. Yazan:Pausanias Tarih: Tem 2, 2013 | Reply

    Nitekim, belli bir sistematiği ve örgütlenmesi olmayan ne için harekete tabi olduğundan habersiz tüm halk hareketleri bir zombi yığınınından farksızdır. Gezi parkındaki yıkım, küfür, yakma, reddetme ve şiddet hareketleri hal diliyle bunu anlatır zaten..!

  13. Yazan:atilla Tarih: Tem 2, 2013 | Reply

    terörist mi? siz terörist görmemişsiniz. hatırlayın doğuda askerlere pusu kuran, karakolları roketatarlarla basan, kundaktaki bebeklere kurşun sıkan p.çlerdir terörist olanlar.hani şu dağdan inip sonra takım elbise içine giripte mecliste nutuk çekenlerdir. onların çocukları da doğuda hala eylem yaparlar polise taş ve molotof atıyorlar, o teröristlerden bazıları kamera önünde emniyet müdürüne tokat atar da küfür ederlerdi işte asıl onlar terörist.gezi parkı denen eylemdeki gibi bir polis gücünü daha önce hangi örgütün eylemlerinde gördünüz siz? doğuda niye yapmıyorsunuz bu savunmayı diyarbakırda gaz mı yok su mu yok? tabanca mı yok kurşun mu yok? “ölme işinde kasıt var diyemeyiz olsa olsa beceriksizlik” demişsiniz pöhh . tabii polis tabancayı adamın kafasına doğrultacak vuracak onu ,öldürecek onu, kasıt olmadığı için serbest kalacak korunup kollanacak hesap sorulmayacak 1-2 ay sonra unutturulacak bizde bunu yiyeceğiz. AK parti ismindeki Kalkınma konusunda bazı şeyler becerdi ancak isminin diğer parçası adalet konusunda sınıfta kaldı hem de her konuda. Bunu Unutmayacağım.

  14. Yazan:Şivan Taşkıran Tarih: Tem 2, 2013 | Reply

    PKK adina siddet uygulayan ile Ataturk adina araba yakan serseriler arasinda yontem itibariyle bir fark gormuyorum. ama Kurtlerin ugradigi haksizlik ile kemalistlerin magduriyetini mukayese etmek mumkun mu? eger bir gun ataturkcu aktivistler karakolda iskence gorurse yeniden konusuruz bu konuyu.

    ama “kapitalizme kafa tutan” kemalistler daha cok parali askerler gibi davraniyorlar. kapitalizmin hizmetinde yaralanmaya ve olmeye, oldurmeye bile hazirlar. anti-kapitalist uniforma icinde kapitalizmin en sadik askerleri 🙂

    bankalarin finansorlugunde sosyalit(!) devrim olsa olsa bu kadar olurdu zaten 🙂

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin