RSS Feed for This Post

YAKINDA: Türkiye’nin yükselişi engellenebilir mi?

turkiye_ekonomi - Copie“… Peki bu bilgilerin ışığında Soros’un ve ekibinin Türkiye vizyonu nedir? Ne olabilir? Zannediyorum AKP ama özellikle Erdoğan, Gül ve Davutoğlu gibi isimler Soros için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Zira Soros’un sözünü dinleyen, piyasaları, bankaları adaletin üzerine çıkaran ABD ve Avrupa Birliği büyük sıkıntı içine düştü. Oysa finans sektörünü hukuk çerçevesinde tutan, azgınlıklara gem vuran Türkiye’nin ekonomisi hızla büyüyor. Türkiye de batılılar gibi serbest piyasadan yana ama bu ekonomik aktörlerin, endüstri patronlarının ve bankacıların kanun-üstü olması demek değil.

Kısaca Türkiye’nin ekonomik durumu neo-liberal amentülerin tersini ispat ediyor. “Piyasa rekabeti bir toplumda düzeni, barışı tesis etmek için en iyi yoldur”  şeklindeki amentü yanlışlanıyor, onun yerine halk iradesi, demokrasi, ve adalet yükseliyor. (Bkz. Piyasa-Demokrasi çatışması ile ilgili e-kitap: Liberalizm Demokrasiyi Susturunca) Üstelik gelecek 10 yılda liberal batı ekonomileri toparlanacak gibi görünmüyorlar. Oysa gelecek 10 yıl içinde Türkiye 3cü köprü, yeni hava limanı ve Kanal Istanbul gibi gösterişli projeleri tamamlarsa bu yeni durum Soros ve yandaşlarına ideolojik bir tokat olacak. çünkü bu projelerin finansmanı vergilerle değil serbest piyasanin doğru uygulanmasıyla sağlandı, halkın “cebinden” para çıkmayacak. Yani Türk modeli Sovyet tarzı ağır bir bürokrasi değil hukuk çerçevesinde gelişen bir serbest piyasanın başarısı.

20 veya 30 yıllık bir perspektifte ise Soros ve saz arkadaşları açısından durum daha da vahim olabilir: Türkiye liderliğinde gelişip kalkınan ama inançlarını, değelerini yaşamaya gayret bir İslâm dünyası liberal batı modeline ciddi bir alternatif olarak ortaya çıkabilir.

Oysa Batıyı Kâinat’ın merkezi zanneden, vahşi Piyasa egemenliğini hukukun üstünde gören bu insanlar için Müslümanlar ancak Ortadoğu benzin pompasında bekçilik yapan cahil tiplerdir. Bu sebeple yobaz liberallerin gelecekte kurmak istedikleri liberal cennetlerde(!)“makbul Müslümanlar” dinî yaşamı terk etmiş, helâli, haramı, ibadeti unutmuş bir homo-economicus sürüsü olmalıdır. Kulluk şuuru değil faydacı birey algısı hakim olmalıdır ki insanlar altın zincirlerinden şikâyet etmesinler.

Eğer durdurulmazsa Türkiye’nin vizyonunda ortak dış politika, ortak para birimi vs yoluyla Müslümanlar Atlantik ekseniyle göbek  bağlarını kesebliirler. Petrol, gaz üzerindeki kontrol kaybı vs bir yana, bu alternatif model elbette Soros’un projesi için çok kötü bir örnek olur ve Open Society dükkânı kapatır. Tabi Georges Soros bir ölümlü, geldiği gibi gidecek ama temsil ettiği, etrafında topladığı insanların, kurumların Türkiye’den nefret etmek için çok sebebi var …”

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin