RSS Feed for This Post

İhsan Eliaçık: “Taksim’e cami şart”

ihsan_eliacik

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Onur Tarih: Haz 19, 2013 | Reply

    İhsan Eliaçık’ı severim. Kendine göre haklıdır ama zamanlaması itibariyle biraz talihsiz bir açıklama olmuş kanaatimce.

  3. Yazan:Kalender İlgen Tarih: Haz 19, 2013 | Reply

    Laik bir ülkede yaşasak ta nufüs çoğunluğu itibarıyle müslümanız.Her nekadar müslümanın namazını kılması için cami şart olmasa dahi,günümüz şehir yapılanmasında camiler zorunlu bir ihtiyaç olmuştır.İhsan Eliaçık ve benzeri düşüncelere sahip ajitasyon grupları sevmem.Gezi Parkı eylemcilerine destek için Taksimde bulunan İ.Eliaçık her nekadar namazı islamın bir ritüeli olarak görse de çevre edinmek adına mesaj olarak namaz kıldırdı.Türkiye’yi tedirgin ve çapulcu olduklarını itiraf edenlere yaptığı dua ile de basında gereği kadar yer aldı.Kendi açısından reklam oldu.İyi mi kötü mü ona halk karar verir.

    Taksim’de büyük bir cami şart.Biz kendimizi nasıl tanıtırsak tanıtalım,dünyadaki imajımız “Müslüman”dır.
    Müslüman bir ülkeye gelenlerin Taksim’de görecekleri camiden korkmaları ve hele dehşete düşeceklerini sananlar ;sadece bizde ki ladini insanlardır.
    İhsan Eliaçık bile sembolik te olsa Taksim’de cami istiyorsa,tebrik etmek gerekir.
    Yapılacak cami bin kişilik falan değil,cumhuriyet Türkiye’si halkına yaraşır büyüklükte ve estetik özelliklere sahip olmalıdır.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin