RSS Feed for This Post

Kural 11: ALLAH’a dinini öğretmeye kalkma!

ihsan-eliacik

ihsan_eliacik_2

Trackback URL

  1. 6 Yorum

  2. Yazan:nevvab Tarih: Haz 13, 2013 | Reply

    efkarın muhtelif olması ve efkarın tenakuzu sizleri ürkütmesin kardeşler.zira hakikat efkarın tenakuzundan intişar edip zulumat ve vehaşetin kol gezdiği cihanı bir nur ve medeniyet ile doldurur. efkarın tenakuzu ile mürekkep ve camii bir akıl zuhur eder ki onun ziyası ile cihan ısınır ve ışıldar.zıt düşünceye sahip insanları fikren ve ilmen mağlup edemediğimiz zaman onların gaflarını aramayalım.bu ilmin edebi ve kalemin namusuyla uyuşmaz.eliaçık bir gaf mı yaptı ooo ne ala memleket işte bu diye ellerinizi çırpmanız ilmin edebiyle bağdaşmaz.bize düşen onu mukni ispatlarla mat etmeye çalışmaktır.eğer böyle yapmazsak terakki olmaz bedevi olarak yaşar gideriz.halbuki aslolan bedevilik değil hadarat ve ümrandır.zannımca eliaçık oportünist düşünmüş ve ilkelerini bir yana bırakıp kar tahvil etmeye çalışmıştır.bu durum her ne kadar etik olmasa bile sizin yaptığınız da etik değildir.hem hakikat mı maslahat mı meselesini eliaçık ortaya atmadı değil mi? Allah hepimizi ıslah etsin ilmin ve kalemin namusunu muhafaza edenlerden eyledin.Allah bizleri fikir ve kalemlerini satılığa çıkaranlardan eylemesin.AMİN

  3. Yazan:meg Tarih: Haz 13, 2013 | Reply

    siyasal sapmaların önemli bir nedeni de modernitenin müslüman zihnlerde inceden inceye laik alanlar inşaa etmesidir.buarkadaş kendi topuğuna sıkmıştır kandil konusunda ancak durduğu yer daha tedirgin edici..ayrıca ilkesizliği,dejenere olmuş muhalifliği deşifre etmek iyidir…

  4. Yazan:Settar Tarih: Haz 14, 2013 | Reply

    asıl münafıklık, allah’a kulluk ediyoruz görüntüsü altında tayyip’e kulluk etmek olsa gerek.

  5. Yazan:Sivil-Ce Tarih: Haz 14, 2013 | Reply

    asıl münafıklık, allah’a kulluk ediyoruz görüntüsü altında tayyip’e kulluk etmek olsa gerek.

    Bu aralar ben de bunun üzerine baya bir kafa yoruyorum ama işin içinden çıkamıyorum.

    “Bunları böyle vicdansız yapan temelde din mi yoksa iktidar mı” diye. Yada ikisi birden mi?

    Çünkü hatırlayın bu güruh örneğin Myanmar katliamda dökülen kanlar için de “insan kanı” dememişti, “müslüman kanı” demişti. Sanırım bu Tayyipçilerin vicdanlarının dini var, dinlerinin vicdanı değil.

    Zaten öyle olsaydı ne bileyim örneğin Ermenilere karşı da aynı duyarlılıkta olurlardı. Ama olamıyorlar.

  6. Yazan:Kayhan R. Tarih: Haz 14, 2013 | Reply

    Kur’an’da ve hadislerde münafik cok iyi, net biçimde tarif edilmistir. Ihsan Eliacik bunlari okuyup ders almalidir. Su anda Cehennem’i talep edercesine nifak sokuyor. ALLAH’in hilesi eftaldir.

  7. Yazan:sidik kokusu geziyi bastırdı Tarih: Haz 14, 2013 | Reply

    Gezide sağı solu yakan yamyamlar kime kulluk ediyor acaba?

    İçlerindeki insanı öldüren haydutlar, çaresizlikten Avrupayı ağlama duvarına çevirdi.
    Bu faşistleri ancak köle tüccarı Avrupalılar anlar…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin