RSS Feed for This Post

Emine Ülker Tarhan Hiç Gülümsemez mi?

Yakınınızda kendi çocuğunuzu veya bir yakınınızın çocuğunu saklambaç oynarken izlediyseniz,  çocukların o heyecan dolu bakışlarına, saklanacak yer bulma telaşlarına,  arkadaşları kendilerini bulamasın diye saklandıkları yerden tutmaya çalıştıkları kikirtilerine, şahit olmuşsunuzdur.  İnsan çocukluğuna ve çocuklara ne kadar uzak düşerse içindeki iyi şeylere o kadar mesafeli oluyor. Her şey zıddı ile kaimdir. Çocukların yüzündeki içten gülümsemenin tam tersi hissiz bir yetişkinin yüz ifadesidir bence.

Emine Ülker Tarhan’ın yüzünü incelediniz mi hiç? Merak edenler internetten onun tüm fotoğraflarını taratabilir, eminim gülümseyen tek bir kare bulamayacaklardır. Dün mecliste konuşurken “Erdoğan sabıkalısın, senden korkmuyorum” dedi. Ben bu hanımdan korkmuyorum fakat ürküyorum. Bu hanım bana Davinci Şifresi Filmi’ndeki Sion Tarikatı mensubu şahsı hatırlatıyor. Filmi izleyenler hatırlayacaktır, tarikat mensubu şahsın yüzünde yaşamsal hiçbir ibare yoktu. Hayatını tarikatına adamış bu şahısla, sürekli militanlığa vurgu yapan Emine Ülker ne kadar da birbirine benziyor.

Emine Ülker’den korkmuyor fakat ürküyorum, duygu yönünü yitirmiş her insan beni ürkütür biraz.

Adaletin tarafsızlığını savunan Emine Ülker, hayatı boyunca tarafsız yaptığı(!) yargıçlık mesleğini bırakır bırakmaz soluğu Chp’de almıştı. O gün bu gündür meclis konuşmalarını dinlerim. Memleketin idaresi bu hanımın eline geçse ne yapar acaba? Her konuşmasında bu kadar kin ve nefret kusan bir hanımda sevgiye dair bir iz bulunur mu? Acaba bir Ak Partilinin çocuğunun başını okşayabilir mi? Başörtülü bir üniversite öğrencisine merhaba diyebilir mi?

Bu militan hanımdan Özhan Eren dinlemesini beklemiyorum, ancak ara sıra Sezen Aksu’dan Gülümse şarkısını dinlesin!

 
…Kemalcilik ve Atatürkizm üzerine e-kitap…
 
Tarih şaşırmaktır

Evet… Tarih şaşırmaktır. Atatürk’e şaşırmak, Kürtlere şaşırmak, Lozan’a şaşırmaktır. Geçmişe hayret edip bugüne eleştirel bakabilmek, yarını hazırlamaktır Tarih. Geçmişe değil geleceğe dönüktür amacı. Özetle siyasî bir propaganda aygıtı değildir. Gaz vermek, “Asker millet” üretmek, atalarımızla gurur duymak için tarih araştırılmaz. Eğer resmî tarihin beyin yıkamasından bıktıysanız bu kitap ilginizi çekecektir…Buradan indirebilirsiniz. 

 

Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!”

Türkiye Cumhuriyeti’nde Alevîlere zorla Sünnî İslâm öğretilirken Sünnîlerin başörtüsü devlet dairelerinde yasak. Türk Ordusu’nun istihbaratı camileri ve namaz kılanları fişliyor. Hristiyan Ermenilerin ne kiliseleri, ne yetimhaneleri ne de cemaat lideri seçimleri özgürce yapılamıyor. Rumların ruhban okulları özgür değil. Yahudiler diğer gayrı Müslimler gibi askerde ayrımcılığa uğruyor. Ateistlerin kitapları, internet siteleri yasaklanabiliyor, kapatılabiliyor. Gayrı Müslimlerin alın teriyle biriktirdikleri vakıf malları 1970′lerde gasp edildi, hâlâ geri verilmiyor. Sahi Laiklik neye yarıyor? Bu kitap son yıllarda Türkiye’nin gündemine gelen, birbirinden ayrı gibi duran ama çekirdeğinde Yobaz Laiklik Meselesini barındıran konuları ele alıyor.Buradan indirebilirsiniz.  

Kadın hakları ve Kemalizm

“Kemalizm Türk kadınına özgürlük verdi” gibi sloganlarla düşünmeye daha doğrusu ezberlemeye itildiği için sık sık şaşırmaya mahkûm bir kuşak bizimki. Tarihi, belgeleri, siyasî söylemleri ve sloganları aklın imtihanına tabi tutan herkes hayretler içinde kalıyor. “İyi de biz bunu bunca sene nasıl yuttuk?” diye sormaktan alamıyoruz kendimizi. Kemalist düşüncenin, çağdaşlığın ve Atatürk devrimlerinin yılmaz bekçisi “çağdaş Türk kadını’nın sesi” Cumhuriyet Gazetesi’nin başyazarı olan Yunus Nadi kadınların siyasete atılmasına nasıl tepki vermiş meselâ? “Havva’nın kızları, Meclis’e girip yılın manto modasını tartışacak” Kadınlar Halk Fırkası kapatılınca yerine Türk Kadınlar Birliği kurulmuş. O da kapatılınca Cumhuriyet Gazetesi’nde şu başlık atılmış: “Türk Kadınlar Birliği kapatıldı, fesat çıkaran hatun kişilere haddi bildirildi.” Derin Düşünce Fikir Platformu yakasını resmî tarihten kurtarmak isteyen okurlarına ezber bozan bir kitap öneriyor : Kadın hakları ve Kemalizm ilişkisine alternatif bir bakış

Trackback URL

  1. 10 Yorum

  2. Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: Haz 9, 2013 | Reply

    Emine Ülker Tarhan Hiç Gülümsemez mi?: http://t.co/KbC9F8UeOz

  3. Yazan:Nur Bayar Tarih: May 8, 2015 | Reply

    Fatma Hanım, bir Anadolu Partili olarak bu yazınız için bir kaç yorum yapmayı vazife olarak görüyorum. Öncelikle, Emine Ülker Hanım’ın hiç gülmediği yargısına varmak için, kendisini nerede, hangi TV kanalında, hangi gazetede gördüğünüzü gerçekten çok merak ettim. Kendisine ve partiye bu kadar ağır bir medya ambargosu uygulanırken, bu kanıya varabilmiş olmanızın kaynağını açıklarsanız sevinirim. Yanlış anlamayın; eğer kendisine herhangi bir TV Kanalı’nda yer veriliyorsa( bu konuda Ulusal Kanalı tenzih ediyorum-tarafsız yayıncılık ilkesine uyan ve seçime katılacak tüm partilere ekranını açan tek kanal oldu) lütfen bize de haber verin; biz de izleyelim; kaçırmayalım..
    Eleştiri tabii ki yapılır; yapılmalı da.. Ama hakkaniyetli olmak şartıyla.. Örneğin, 2 Mayıs günü, Anadolu Partisi, Ankara’da, seçim bildirgesini açıklayıp milletvekili adaylarını tanıttı.. Geniş bir katılımla.. Çok güzel bir toplantıydı.. Orada, Emine Ülker hanım, ders kitaplarına girecek nitelikte bir konuşma yaptı.. Güldü; güldürdü; düşündürdü.. Siz bir medya yazarı olarak orada bulundunuz mu? Ya da herhangi bir yazılı-görsel-sosyal medya kurumunda bunu gördünüz mü? Bakın; görüş ve hedeflerine katılmayabilirsiniz. Kendisini sevmeyebilir; hatta korkabilirsiniz.. Ama, tarafsız yayıncılık etiğine göre, onu daha yakından tanımak ve tanıtmak sizin göreviniz diye düşünüyorum.
    Bir diğer yönü de, siz, bir kadın olarak, Avrupa’da siyasi parti kuran ilk ve tek kadına daha çok şans tanımalısınız.. Bu durum, Türkiye’nin imajı için bir gurur kaynağıdır.. Kendisini hiç tanımadan, “siyonist” olduğunu ima eden yazınız, bende şaşkınlık ve üzüntü yarattı açıkçası.
    Türkiye ne yazık ki, günde ortalama iki acı olay, kötü ekonomik koşullar, hergün servis edilen onlarca komplo teorisi, halkın bu kadar ayrıştırılıp birbirine düşman edilmesi, kadın cinayetleri, çocuk gelinler, iş kazaları, yitip giden yüzlerce can vs. yüzlerce nedenle, “gülmenin” pek mümkün olmadığı bir ülke haline geldi.. Emine Ülker Tarhan hep halkın içinde.. Halkın durumu da, ne yazık ki yüzleri güldürmekten çok uzak..
    Mesela ben de sayın Cumhurbaşkanı’ndan çok korkuyorum ama kendisi 7/24 her yerde.. TV açmaz oldum inanın..
    Benim ricam, bir medya temsilcisi ve bir kadın olarak, yok saymak, haksızca eleştirmek yerine, bir şans verin onu tanımaya..
    “Beni susturabilecek tek şey bilgidir.” diyebilecek kadar donanımlı, halkın içine olduğu gibi ve tek başına karışacak kadar cesur, fiziki özelliklerini hiçe sayacak kadar özgüvenli birisi..
    Ve inanın gülüyor; hem de çok güzel gülüyor.. Yapmacık değil.. Gerçekten çok içten gülüyor; gülebilecek bir durum gördüğünde..
    Saygılarımla
    Nur Bayar

  4. Yazan:osman timurtaş (@osmantimurtas) Tarih: Haz 9, 2013 | Reply

    Emine Ülker Tarhan Hiç Gülümsemez mi?: http://t.co/dJk1Q1yYVN

  5. Yazan:murat Tarih: May 8, 2015 | Reply

    Bal gibi de gülümser. Işte kanıtı: https://instagram.com/p/2OU-olyjES/
    Hem de çok yakışır ona gülmek 🙂

  6. Yazan:Bayan Ö. Tarih: May 8, 2015 | Reply

    Gülen bir insandan çok dişlerini fırçalıyormuş gibi. Mutsuz ve umutsuz bir insan bu kadın… bütün ırkçılar gibi

  7. Yazan:Nur Bayar Tarih: May 8, 2015 | Reply

    Bayan Ö. olarak yorum yazmak ne kolay değil mi?? Tanımadığınız birini “Irkçı” olarak nitelemeden önce, kendi kimliğinizi açık açık yazabilecek kadar cesur olmayı deneseniz..

  8. Yazan:murat Tarih: May 8, 2015 | Reply

    Sizin tavsiye ettiğiniz güleryüzlü siyasetçi kimdir?

  9. Yazan:Bayan Ö. Tarih: May 8, 2015 | Reply

    güleryüzlü komiklerden bu adam çok iyi

    kemal kilicdaroglu

  10. Yazan:Bayan Ö. Tarih: May 8, 2015 | Reply

    Tanımıyor değilim, çok iyi tanıyorum, ırkçı ve ayrıca hırçın bir insan. Yanına adam toplamakta zorluk çekmesinden belli değil mi ?
    Not : Gerçek adımı yazamam çünkü CHP’de çalışıyorum.

  11. Yazan:Nur Bayar Tarih: May 9, 2015 | Reply

    İlginçmiş.. CHP de çalışınca isminizi gizli tutmak durumunda olmanız.. Ama benim tanıdığım CHP de böyle bir durum olmaz.. Olmamalı.. Emine Ülker Tarhan’ı ben de tanıyorum. Irkçı ya da Hırçın olmadığını bilecek kadar iyi tanıyorum.. Sizin bu tanımlamalarınız kendisinin, CHP den ayrılıp bir parti kurmayı tercih etmesi nedeniyle olmadın?

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin