RSS Feed for This Post

Sevan abim, ben sana “reyting yapamazsın” demedim ki

Bu kafayla bir Hırant Dink olamazsın diyorum. Yani adam olamazsın. Hırant’ı Hırant yapan şey mağduriyeti değildi. Hakkında açılan davalar, aldığı tehdit mektupları büyütmedi onu. Onu öldüren kurşuna da ihtiyacı yoktu. O zaten büyüktü. Senin gibi değildi. Daha çocukken yetimhanede kendinden küçüklere sahip çıkardı. Sen bir de kendine bak.

Sen ona şeklen benzemeye çalışıyorsun. Hapise girince kahraman mı olacaksın? İnsanların kalplerini kırarak nereye kadar gideceksin? Avrupa gazetelerinde manşet olmaya mı çalışıyorsun? “Bir Ermeni gazeteci İslâm’ı eleştirdiği için hapse atıldı” densin diye mi yaptın bütün bunları? Sen eleştirmiyorsun ki Sevan abim, sen hakaret ediyorsun, aşağılıyorsun adamları. Sen Hırant’ın yaptıklarının tam tersini yapıyorsun. O kalpleri tamir ederdi. Sen kalp kırıyorsun.

Biraz akıl izan be abim. Senin ettiğin lâfları o devirde en öfkeli İslâm düşmanları bile etmemiş. Neden acaba? Onlar çok mu nazik adamlarmış? Müslümanların üzerine taş koyup işkence etmişler, kızgın demirle dağlamışlar, ablukaya alıp adamları çoluk çocuk aç bırakmışlar. Ama senin ettiğin lâfları etmek akıllarına bile gelmemiş. Bir düşün neden? Kimsenin inanmayacağını bildikleri için olmasın sakın? Eğer öyleyse büyük iftira attın demektir Sevan abim. Büyük vebal altına girdin. Yine de sen bilirsin.

Neyse… Ben susuyorum, artık sen istediğini anla.

Trackback URL

  1. 15 Yorum

  2. Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: May 26, 2013 | Reply

    Sevan abim, ben sana “reyting yapamazsın” demedim ki: http://t.co/EIAHKY3vrr

  3. Yazan:Sevan Nişanyan Tarih: May 26, 2013 | Reply

    “Do not think that I came to bring peace on the earth; I did not come to bring peace, but a sword. For I came to set a man against his father, and a daughter against her mother, and a daughter-in-law against her mother-in-law.” Matt. 10 34-35

    İsa demiş.

  4. Yazan:Tavit Tarih: May 27, 2013 | Reply

    abi devmina bak:

    and a man’s enemies will be the members of his household. He who loves father or mother more than Me is not worthy of Me; and he who loves son or daughter more than Me is not worthy of Me. And he who does not take his cross and follow Me is not worthy of Me. He who has found his life will lose it, and he who has lost his life for My sake will find it…

    oradaki kiliç kafa kesme kilici degil adalet kilici, iyi ile kötüyü ayiran, ingilizcede DISCERNMENT diyorlar, müslümanlarin tabiriyle farukiyet, fark yani.

    Isa’yi takip edenlere kendi öz anasi, babasi bile düsman olacak deniyor. ki dogrudur. ihanet vardir her yerde.

    bak Isa’yi bazi hiristiyanlar biraz Polyanna gibi gösterir ama o yahudilerin bozdugu, yozlastirdigi tapinaklari basmistir. cunku yahudiler tapinaklara gelen hacilardan para aliyorlardi ayrica faizle borç veriyorlardi. Isa bunlarin tezgahlarini devirmistir. Tabi ki herkes ona dusman olmustur. asagidaki resimlere bir bak:

    isa tapinakta adamlari doverken
     
    isa tapinaktan faizci yahudileri kovarken
    Adaleti, hakki hukuku savunan iyi insanlarla para için petrol için savasan hayvanlar dost olabilirmi? tabiki olmaz. dunya malina, paraya pula tapan ile rabbime tapan nasil dost olsun?

    ama sen birak bunlari. incil senin neyine be abim.bak ne güzel kitaplarin var.otellin var.birak sana ne tanri, incil vs. ugrasma gözünü seviim. 🙂

  5. Yazan:Mustafa Kemal Bilgiç Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Söylemlerine bakarsanız Sevan Nişanyan’ın Hırant Dink olmak gibi bir derdi olmadığını görürsünüz. Kaldı ki “adam olmanın” tek kıstası da Hırant Dink olamaz. Nasıl bir “adam” ki, başkalarına nasıl “adam” olabileceklerini buyurabilir, kriterlerini belirleyebilir?
    Biraz akıl izan be abim. Senin ettiğin lâfları bu devirde en öfkeli aklı başında adamlar bile etmemiş. Neden acaba?

  6. Yazan:Ekrem Senai Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Nişanyan’ın ayarı yok. Anlama çabası yok. Başından aşağıya pisliği boca ediyor. Anladığı tepki şekli bu. Duygularla da işi yok. Umurunda değil. Ve bunu bir meziyet sanıyor.
    Hrant Dink ile mukayese edilmesi bile Hrant’ın kemiklerini sızlatır. O öldürüldüğünde hepimiz ağladık. Küstah değildi çünkü. Kalbinde zerre kadar düşmanlık duygusu yoktu. Kimseye savaş ilan etmemişti.
    Nişanyan, fikir özgürlüğü istemiyor. Alay etme, dalga geçme, aşağılama, düşmanlık etme özgürlüğü istiyor. Ben alay edeyim, siz beni öyle olmadığına ikna edin diyor. Bu adil bir yaklaşım değil. Duyguları tahrik eden bir yaklaşım ancak duygularla karşılık bulur. Bu üslubu ona ancak düşman kazandırır. Dostları da olur mutlaka. Hapishane kapısına kadar teşyi ederler. Ölünce de alkış tutarlar. Hatta kitaplarını basarlar. Ne cesur adamdı derler. Bu resim her aydının doyum yaşadığı nokta olmalı. Hay Allahım !

  7. Yazan:@MhmtKrc Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Sevan abim, ben sana “reyting yapamazsın” demedim ki: http://t.co/mdtwY047Fr

  8. Yazan:Sebnem Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Sevan Nişanyan ile Hrant Dink’i karşılaştırmak ve hatta karşı karşıya getirmek oldukça anlamsız.

    “İyi Ermeni” şablonu herkesin üzerine oturmak değil.
    “İyi Alevi”, “İyi Kürt” ve “İyi Müslüman” ın oturmak zorunda olmadığı gibi.

    “dunya malina, paraya pula tapan ile rabbime tapan nasil dost olsun?”

    kendi imanından, iyiliğinden zerre şüphe etmeyen, başkasını “dünya malına tapmakla” suçlarken kendini “rabbinin sevgili kulu” sanan bir dindar olmaktansa, açık açık dini eleştiren bir dinsiz olmayı daha onurlu buluyorum.

    Ayrıca, neden başkasının dininizle ilgili “ne dediğine” bu kadar takıldığınızı anlayabilmiş değilim.

    Muhammed’in, Kuran’ın ya da Allah’ın, İsa’nın, Musa’nın “rabbinizin” tarafınızdan “korunmaya” ihtiyacı mı var?

  9. Yazan:Tavit Tarih: May 27, 2013 | Reply

    @Sebnem,

    kendimden degil incil’den bahsediyorum. Siz herhalde mesajimi okumadiniz, asagidaki tepkinizin bu tartismayla ilgisi yok 🙂

    “dunya malina, paraya pula tapan ile rabbime tapan nasil dost olsun?”

    kendi imanından, iyiliğinden zerre şüphe etmeyen, başkasını “dünya malına tapmakla” suçlarken kendini “rabbinin sevgili kulu” sanan bir dindar olmaktansa, açık açık dini eleştiren bir dinsiz olmayı daha onurlu buluyorum.

  10. Yazan:Maydonozcu Katrin Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Ayrıca, neden başkasının dininizle ilgili “ne dediğine” bu kadar takıldığınızı anlayabilmiş değilim. Muhammed’in, Kuran’ın ya da Allah’ın, İsa’nın, Musa’nın “rabbinizin” tarafınızdan “korunmaya” ihtiyacı mı var?

    Sebnem Hanim turkceyi yeni mi ogrendiniz? Tavit kimsenin dinini korumuyor, Sevan abisi incil’i okumus, görünüse göre göre pek de anlamamis, ona acikliyor. Siz neden her salataya maydonoz oluyorsunuz ki? turkcenizi gelistirmek icin daha cok okumalisiniz.

  11. Yazan:Natalia Tarih: May 27, 2013 | Reply

    tavit kilimciyani diil incili anlamaksa gayret orjinal metine (turkce tercumesine) bakalim:

    “Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. 35Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim. 36‘İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.’ 37Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. 38Çarmıhını yüklenip ardımdan gelmeyen bana layık değildir. 39Canını kurtaran onu yitirecek. Canını benim uğruma yitiren ise onu kurtaracaktır.

    buna gore isa kendisi icin bazi fedakarliklar yapilmasini istiyor.iman etmeyi reddeden anne ve baba ile catismak da buna dahil.ayrica hayatlarini isa yolunda feda etmeyenler zarar edecek.yani din ugruna olmek pisirik bicimde yasamaktan daha ustun tutulmus.isanin “yeryuzune getirdigi kilic” neticede bir ayrim, iyi-kotu ayrimi.muslumanlarda da benzer bir ayrim var: hak ile batil diyorlar.

    sonuc olarak sevan bey incili anlamamis, tavit bey seven beyin takildigi yeri cozmus, sebnem hanim ise ne incili anlamis, ne sevan beyi ne de tavit beyin soylediklerini.hatta tartismanin etrafinda dondugu mevzuyu bile anlamamis, sorry for you, if you like there are some christian discussion topics on web that you can follow in english, good luck 🙂

  12. Yazan:Sebnem Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Dindarların kibri de böyle bir şey. Bir siz anlıyorsunuz değil mi İncil’i, “yeryüzüne inen kılıç” sembolizmini veya yukarıda Giotto’nun tapınaktan tacirlerin kovulması resmini paylaşmanın bağını?

    Ben yaptığım bir “tercihi” yazdım.

  13. Yazan:Sebnem Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Kaldı ki bahsi geçen ayet, içrek olarak iyi-kötü ayrımı olarak okunsa da, başka birileri tarafından da nifakçı olarak değerlendirilebilir. Burada “takınılan yerin çözülmesi”nden ziyade bir yorum farkı var.

  14. Yazan:Abdurrahim İslamoğlu (@aislamoglu) Tarih: May 27, 2013 | Reply

    Sevan Nişanyana güzel gönderme: Tavit Kilimciyan http://t.co/mlsXLSu8Wn da güzel yazmış; http://t.co/jD0bhSLY31

  15. Yazan:Ekrem Senai Tarih: May 28, 2013 | Reply

    Sebnem hanım,

    Ortada korunmaya çalışılan bir şey varsa o da huzur. İnsanların birbirine, birbirlerinin değerlerine sövdüğü bir toplumda yaşamak istemiyorum. İslamcıların Atatürk’e gay demesi, Kemalistlerin Kürtlere evrimini tamamlamamış demesi, Ermenilerin, Yahudilerin, Çingenelerin, Alevilerin aşağılanması da, ateistlerin toplumun diniyle dalga geçmesi de, bu toplumda yaşayan herkesi rahatsız etmesi gerekir. Ne yazık ki hep işimize geldiği, ideolojimize uyduğu taraftan bakıyoruz. Bakın, Atatürk’e gay diyen adamın davasıyla, Nişanyan’ın davasının peşpeşe sonuçlanması ibretlik oldu. Tartışmaları izliyorum. Kemalistler, Atatürk’e gay diyen adamın beraat etmesine doğal olarak isyan ettiler, bu sözün ifade özgürlüğü kapsamına girmediğini savundular ki katılıyorum. Birkaç gün sonra ise Nişanyan davası sonuçlandı ve sanki o adamlar gitmiş yerie ultra liberal versiyonları gelmişti. Atatürk’e gay denilmesi çok büyük hakaretti ama Hz.Muhammed’e hakaret edilmesi fikir özgürlüğüydü. Adamlar aynı, konu aynı, işine geldiği taraf farklı. Bu ikircikli tavır mide bulandırıcı.
    Tarihe mal olmuş kişiliklerin, kendisine söz hakkı verme şansının olmadığı insanların cinselliğine ilişkin atıp tutmak da iğrenç bir tavır. Buna fikir diyen adam çiğdir. Hammurabi’den tut, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine kadar hiçbir hukuk, etik metinde “sövme özgürlüğü” bir insan hakkı değildir. Suç olması için nefret söylemi olmasına gerek yok. Nazi Almanya’sında Yahudi nefretini karikatürlerle de besliyorlardı. Yahudilerin yerini müslümanlar aldı. Nişanyan’ın hüküm giydiği yazısını Daniel Pipes’tan esinlenerek yazmış olması tesadüf değil. Daniel Pipes dediğiniz adam Neocon’ların akıl hocası. Komplo teorileriyle işim olmaz ama bu olanlar çok açık. ABD, 2.dünya savaşında Japonları şeytanlaştırdığı gibi, Ortadoğudaki çıkarları için şimdi de müslümanları şeytanlaştırıyor. Irak’ta kitle imha silahı olduğuna hepimiz inanmıştık değil mi? Ve Saddam’dan sonra Irak’ın çok huzurlu bir yer olacağına. Bazı Iraklıları bile inandırmışlardı. Asıl acı olan da bu.

  16. Yazan:Sebnem Tarih: May 28, 2013 | Reply

    Ekrem Bey,

    Gay olmak bir cinsel kimliktir ve “hakaret” değildir.
    Önce burada bir anlaşalım.

    Sorun şu ki; neyin hakaret oldğuu, neyin ise olmadığının sınırları pek o kadar keskin değil.

    Hiç bir tarihi kişilik, peygamber de olsa eleştirilemez hatta yerinde yeri gelince “tiye alınamaz” değildir. Dozaj önemli elbette. Küfür etmek hakaret kabul edilebilir misal evrensel olarak.

    Benim de anlamadığım şu,yukarıda yazdım tekrar yazıyorum, Muhammedin ya da Allah’ın tarafınızdan korunmaya mı ihtiyacı var?
    Hakaret eden adam çiğ ise çiğ, size ne?

    Evet bu ülkede eşcinsellere, kadınlara, Alevilere, Yahudilere, Ermenilere dinsizlere her gün hakaret ediliyor, kimseye hapis cezası uygulanmıyor?
    Yapmayın Allah aşkına ya, Müslümanlar nereden Yahudilerin yerini aldı, azınlık mı Müslümanlar? İslami faşizmin çatı çatır kol gezdiği bir memlekette bari çıkın da hapis cezası olmamalı deyin artık bari!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin