RSS Feed for This Post

Türk faşizmi… RELOADED

“…  Bombalı saldırıda öldüğü söylenen kişilerin birçoğu linç edilerek öldürüldü. Bombalı saldırıdan hemen sonra Suriyeliler kafaları ezilerek öldürüldü, doktorlar otopside bunu saklamaya zorlandı. […] Şu anda hiçbir Suriyeli doktora gitmesi gerekse bile sokağa çıkmıyor. Ben oradayken yaşananı anlatayım. Bir Suriyeli bir eczaneye gidip ilaç alması gerektiğini söylüyor. Eczacı bu ilaç yok diyor. Eczacının açıklaması şöyle alışveriş bir iki dakika sürerdi, birileri burada Suriyeli biri olduğunu görüp, dükkâna saldırırdı diye korktum diyor. Az önce bir telefon geldi, bir Suriyeli kardeşimiz bakkala gidiyor, kendisine sen Suriyelisin sana ekmek yok deniliyor. Neonazi terörü diyorum ırkçı bir şiddetten bahsediyorum ama zannedilmesin ki, bunu sadece oranın Türkmenleri yapıyor. Araplar, Arap kökenli vatandaşlarımızda bunu yapıyor. İnanılır gibi değil, koca bir şehir Baas ve neonazi terörüne teslim olmuş durumda. […] Eski doktorlar oradaki öteden beri hastalara kötü davranıyorlar mezhebi, ideolojik bir düşmanlık yüzünden. Hastalara kötü davranan doktorlar hala görevde, Suriyeli mültecilere kötü davranan askerler hala görevde, listede isimler burada önümde. Ama şimdi söylemeyeceğim, bir sıkıntı olabilir diye. Ama bunları açıklayabilirim, doktorların, askerlerin, hemşirelerin isimleri hepsi mevcut, durum rezalet! …”

Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?

İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Milliyetçilik tutkalı adil ve müreffeh bir düzene alternatif olabilir mi? Adaletin, hukukun hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle.Buradan indirin.

Trackback URL

  1. 9 Yorum

  2. Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: May 15, 2013 | Reply

    Türk faşizmi… RELOADED: http://t.co/6a4philyzC

  3. Yazan:de345 Tarih: May 15, 2013 | Reply

    Yanlış hatırlamıyorsan 3 Suriyeli’nin öldüğünden bahsediliyordu. Hakan Bey haklıysa 3 kişi halk tarafından öldürüldüyse o zaman bombadan ölen Suriyeli yok demek. Bu garip değil mi? Halk da Suriyelilerin bombadan haberdar olduğunu söylüyordu. Reyhanlı halkı haklı o zaman.

  4. Yazan:Sebnem Tarih: May 15, 2013 | Reply

    Suriye’lilere karşı böyle bir tutum varsa böyle bir suça ortak olmamalıyız ve önlem istemeliyiz. Masum mültecileri korumak bu ülkenin görevi.

    Beni burada rahatsız eden Hakan Albayrak’ın dili.

    Çünkü kendisi de nefret söylemi ile konuşuyor.

    Resmi kaynaklarca 50 gayri resmi kaynaklaca 100’ün üzerinde ölü ve onlarca yaralının olduğu travma yaşayan bir bölge insanı için “neonazi” demeden önce insanın bir dilini tutması gerek. Alevileri ve Reyhanlı halkını itham ediyor bunu tehlikeli buluyorum. Bir Alevi-Sünni çatışmasına karşı uyanık olmayız, bölgede istenen de bu.

    Türkiye’nin polisi var, jandarması var valisi var, halkı sakinleştirecek, olayları önleyecek.

    1 Mayıs’ta kafa kırmaya yarıyor anca polis anlaşılan, BDP milletvekilene katılıyorum, Dilan’ın elindeki şişenin molotof kokteyli olduğu anlaşılana kadar koskoca bomba yüklü araçlara odaklanılsa keşke!!! Bugün gene ODTÜ’de Reyhanlı protestosu için öğrencilere kafa göz girilmiş.

    Sonra Albayrak’ın “Almanlar ne mübarek adamlarmış kaç senedir Türklere tahammül ediyorlar” ifadesi de neyin nesi? Bu da tasvip edilir bir üslup değil.

    Bir yanlışa başka yanlış bir dil. Belki de sinir ve isyanla verilmiş ifadelerdir ama yakıştıramadım kendisine.

  5. Yazan:Sebnem Tarih: May 15, 2013 | Reply

    Bu arada elinde taş olan İzmirli laik kız nereden çıktı şimdi müslüman-muhafazakar halkın yaşadığı Hatay olaylarında?

  6. Yazan:unlu Tarih: May 15, 2013 | Reply

    Kesinlikle hakan Albayrak’ın dilinde bi sıkıntı yo.Bence en hafif tabirleri kullanmış.Vahşetin dansikası! Neonazizm ifadesi değer ifade etmez bu vahşiliğe! Vampir olmak lazım böyle birşeyi yapmak için!

  7. Yazan:Sebnem Tarih: May 16, 2013 | Reply

    Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor

    http://www.fikirzamani.com/hakan-albayrak-yalan-soyluyor/

  8. Yazan:Sebnem Tarih: May 16, 2013 | Reply

    Bu arada ateş olmayan yerden duman çıkmaz, külliyen yalan diyenlere de mesafeli bakıyorum. Ne olup ne olmadığı elbette ortaya çıkacaktır.

    Gene de Albayrak’ın “bölgede gerginliği artıran bir nefret söylemi” kullandığı konusunda hemfikirim.

  9. Yazan:Mustafa ESER Tarih: May 16, 2013 | Reply

    hakan albayrak tam bir g…k bir insan bu kadar ülkesine milletine düşman olamaz. TAM BİR MANKURT

  10. Yazan:ihsan Tarih: May 22, 2013 | Reply

    Komik iftiralar oradaki halkın mültecilere saldırmasıda gayet normal suriye karışmasaydı bunlar olmayacaktı. Başkahraman siyonist emperyaslist uşağı RTE. RTE yi çok güzel kullanıyorlar bu iş bittiği zaman en iyi ihtimal
    Türklerin ve türkiyenin itibarı sıfır olacak.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin