RSS Feed for This Post

Barışmak acı bir ilaçtır…

kuskun

Devlet Bahçeli gülerek anlatıyormuş:

– Ya bu PKK’lılar çok aptal herifler!

– Neden efendim?

– internette yazdıklarına baktımda… bize “düşman” deyip duruyorlar, halbuki düşman onlar!

*     *     *

Barış tatlı bir meyvedir. Herkes barışı sever. Zor olan barış değil barışmaktır. Çok acı bir ilaçtır o. Çünkü düşmanınla dost olmak demektir barışmak. Affetmek demektir, intikam almaktan vaz geçmek. Ve “düşmandan” seni affetmesini istemek, onu saydığını, onun da senin gibi bir insan olduğunu kabul ettiğini gösterir.  Butün bunlar nefsine ağır gelir adamın…. Dostunla barışamazsın, zaten lüzum da yoktur. Barış “düşman” ile olur.

*     *     *

Okuldaki barışmalarımı hâlâ hatırlarım. Öğretmen zorlardı bizi:

– Yakışıyor mu sizin gibi çocuklara? Hadi sarılın, öpüşün bakiim…

– Ama örtmenim önce o başlattı, o özür dilesin

– Ama örtmenim o da benim kulaaamı..

– Aması yok, hadi sarılın (sırtımızdan birbirimize doğru iterek)

O zoraki sarılma nefsimize öyle ağır gelirdi ki. Daha 5 dakika önce birbirimize söylemediğimiz laf kalmamış,  ben onun çantasını ikinci kattan aşağıya atmışım, o benim yakamı yırtmış, hem de bütün sınıfın gözü önünde! Gel şimdi bu herife sarıl ve öp! Kolumu kesseler o an daha kolay gelirdi!

Akil insanlara açık teşekkür

Size atılan iftiraları, edilen hakaretleri birer ödül, birer şeref madalyası gibi görmelisiniz. Zira barış için çalışanlar savaştan rant yiyenleri rahatsız eder. Size hakaret edenlerin kim olduklarına bakınca ne kadar iyi çalıştığınızı daha iyi anlıyoruz. Düne kadar silah ve bombaların herkesi susturduğu bir bir yerde siz barış konuşuyorsunuz. Kalem kılıçtan üstündür, hadisle sabit. Sizin silahınız olan kelimeler de kan döken silahlardan eftaldir.

Sizler Türkiye için savaşıp ölmekten çok daha zor bir görev üstlendiniz. Barış için yaşamak zafer için ölmekten zordur. Sizin bu işe nasıl yürekten sarıldığınıza şahidiz. ALLAH hepinizden razı olsun. Başarmanız için hepimiz dua ediyoruz.

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: Nis 14, 2013 | Reply

    Barışmak acı bir ilaçtır…: http://t.co/INSP8H6Gjc

  3. Yazan:Hüseyin Avni (@Hseyin_avni) Tarih: Nis 14, 2013 | Reply

    Barışmak acı bir ilaçtır…: http://t.co/LFJVyYqISQ

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin