RSS Feed for This Post

Suzan Nûr Başarslan’ın son romanı çıktı: Bay Öteki

729 BayOteki

“Her hikâyenin bir evveli vardı, bir de ahiri. Ahiri önce okuyanın evvele şaşırması muhtemeldi. Şaşırtıcı değilse evvel, şaşırtmak ahire düşerdi ya da tam tersi. Her hikâye bir yalanı gerçekmiş gibi söylerdi. İnsanların çoğu yalanları gerçeğe tercih ederdi. Gerçeği anlatacak olsaydı insan hikâyeyi ne diye okurdu? Bir yap-boz oyunuydu aslında her şey hikâyenin içinde. Bir o parça yerleştiriliyordu bütünün içine, bir bu parça. Bütün, tüm parçalar yerleştirildikten sonra ortaya çıkıyordu ve anlıyordu ki o zaman insan, yap-boz içinde yap-boz gizliydi. Hikâyenin içindeki hikâye. Yalan içinde yalan…”

Araf Kuyu’dan Bay Öteki’ye dönüşen kahramanın yedi yıl, beş ay, on üç günlük hikâyesi ve bu hikâyenin içinde kedilerin dinlediği bir başka hikâye ile fasıl ve episod olarak verilen iki ayrı anlatının ve üslubun birleştirildiği Bay Öteki; birçok edebi metin ve sanatçıya göndermeler yapan, okura farklı okuma seçenekleri sunan, Yunan mitolojisinden, Kur’an kıssalarına, Dede Korkut hikâyelerinden Batılı anlatılara kadar birçok verimi dünyasına katmış postmodern bir anlatı.

Bay Öteki, bir kavram/olgu karakter, kaybolan, kendini dönüştüren, hiçliği yaşayan ama bulmaya çalışan… Bay Öteki’nin dünyasına girdiğinizde, onun hikâyesinin henüz tamamlanmadığını hissedeceksiniz. Evveli ahir, ahiri evvel olan bu anlatı, başladığı noktada bitmekte. Çünkü her başlangıç bir sonun, her son da bir başlangıcın habercisidir. Araf Kuyu’nun sonu Bay Öteki’nin, Bay Öteki’nin sonu ise Garip Dede’nin başlangıcı. Henüz Garip Dede’yi okumadınız. Belki bir gün, kim bilir?
Satın Almak İçin,

İdefix : http://www.idefix.com/kitap/bay-oteki-suzan-nur-basarslan/tanim.asp?sid=FGSSVXOGX4I8JP5EEGIH

Kitap Yurdu: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=641483

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:@eucak Tarih: Şub 2, 2013 | Reply

    RT @jamilabayraktar: Sevgili dostum Suzan Nûr Başarslan’ın son romanı çıktı: Bay Öteki: http://t.co/o7Xv98Jj okuyun derim, çok kıymetli bir kalem

  3. Yazan:Güncel Haberler (@guncelhaberler) Tarih: Şub 3, 2013 | Reply

    Suzan Nûr Başarslan’ın son romanı çıktı: Bay Öteki: http://t.co/vwJ3DFjQ

  4. Yazan:A.kadir Hacıaraboğlu (@Hacaraboglu) Tarih: Şub 4, 2013 | Reply

    SUzan Nur Başarslan’ın ikinci romanı Bay Öteki: http://t.co/vkp2VtAs

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin