RSS Feed for This Post

Paris cinayetleri konusunda Karayılan (kısmen) haklı olabilir!

Murat Karayılan Fırat Haber Ajansı kanalıyla iç hesaplaşma iddialarını yalanlamış. Burada haklı olabilir. Ömer Güney’in « pat » diye yakalanması Fransa’da çok sevilen bir psikolojik harp yöntemini hatırlattı. Nedir? Bir olaya, soruşturmaya vs yön vermek, seçim öncesi kamuoyu oluşturmak gerektiği zaman psikolojik olarak kırılgan insanları kukla gibi kullanıyorlar. İstediklerini yaptırdıktan sonra kullanılmış mendil gibi fırlatıp atıyorlar. Son örneğini Sarkozy zamanında Muhammed Merah’ın yargısız infazı sırasında gördük. Aklî dengesi yerinde olmayan alkolik bir genci El Kaide’nin Toulouse şubesi(!) yaptılar. Hür ve süper dürüst(!) fransız basını da bu suça ortak oldu.

Peki iç hesaplaşma değilse neden PKK’dan bazı isimlerin ipi çekildi? Çünkü Murat Karayılan’ın oksijen maskesi takmadan çıkamayacağı bir yükseklikte, stratosferin biraz üstünde oturanlar PKK için farklı planlar yapmışlardı. (Bkz. Aldo Moro cinayetinde başrol oynayanlar) Eğer iddia edildiği gibi Paris katliamında öldürülen 3 insan gerçekten barıştan yana ağırlık koymuşlarsa bu stratosferde rahatsızlıklara sebep olmuş olabilir. Çünkü Fransa’yı yöneten silah lobisine biraz daha Türk ve Kürt kanı lâzımdı, barış demek satışların düşmesi demek, yılda en az 2-3 milyar dolarlık bir kayıp! Bundan çok daha küçük miktarlar için Paris’in göbeğinde 4 fransız mühendisi pencereden kafa üstü atarak intihar(!) ettiren bir ekip 3 Kürdü öldürmekten mi çekinecekti? (Bkz. Tayvan’a zırhlı personel taşıyıcı satışı sırasında meydana gelen “kazalar” ve Karaçi skandalı)

Murat Karayılan’ın yanıldığı nokta ise « Türk gladyosu » ve / veya « yeşil ergenekon » senaryosu. Zira rengi ne olursa olsun Türkiye’deki ergenekonumsu yapıların patronu ile Fransa’daki Rüzgâr Gülü’nün ve PKK’nın patronu aynı ekip ama Karayılan’ın bunu bilmesi (ya da itiraf etmesi) mümkün değil. Zira Karayılan’ı da hedef alabilecek ve “iç hesaplaşma” süsü verilmiş MADE IN FRANCE / GERMANY cinayetlerin sürmesi ihtimali var.

 

… Bu konuda okumak için…

Asimilasyon ile Şiddet Kıskacında Ulusalcı Kürtler (Kitap + Tartışma)

Etnik kökenimiz benliğimizin bir parçası, rengarenk insanlığımızın gerçek bir rengi. Ancak bu renk üzerinden yapılan bir baskı, bu renk “yüzünden” çekilen büyük bir acı sonucu diğer bütün renkler silinebiliyor. Bir başka deyişleIZDIRAPLAR ÜZERİNE YAPAY BİR KİMLİK İNŞA EDİLİYOR. Bir halka yapılabilecek en büyük kötülük bu belki de. Sadece Türk ya da sadece Kürt olmaya mahkûm edilen insanlar giderek insanlıklarını perdeliyorlar. Böylesi halklar ırkçılığa, her türlü şiddet çağrısına kucak açıyorlar. Zira duydukları kin ve nefret onları bıçak gibi bilerken bir yandan da tektipleşiyor, şeyleşiyor. Kürt aydınları kadar Türk aydınlarına da büyük iş düşüyor. İnsan olmadan “Türk” ya da “Kürt” olmanın imkânsızlığını halklarına anlatmak. Okuyacağınız bu kitap aydınların dikkatini tam da bu noktaya çekmek için hazırlandı: Asimilasyon ile şiddet kıskacı içindeki Kürt halkına… Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:@RstgdR Tarih: Oca 23, 2013 | Reply

    Paris cinayetleri konusunda Karayılan (kısmen) haklı olabilir!: http://t.co/iUwXpO8Y

  3. Yazan:Güncel Haberler (@guncelhaberler) Tarih: Oca 23, 2013 | Reply

    Paris cinayetleri konusunda Karayılan (kısmen) haklı olabilir!: http://t.co/rblOqYXF

  4. Yazan:@aislamoglu Tarih: Oca 24, 2013 | Reply

    Paris Cinayetleri Konusunda Karayılan Haklı mı?http://t.co/tk3oqLjy

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin