RSS Feed for This Post

Aralık ayında en çok okunan kitaplar

Aralık ayında sanal kitaplığımızdan indirilen kitap sayısı 19.449 oldu. ekonomik krizi ve liberalizmi sorgulayan “Banka Ordudan Daha Tehlikelidir” adlı kitabımız ciddi bir yükseliş kaydederek ilk 3’e girmeyi başardı.

ODTÜ’deki şiddet ve solculuk, devrimcilik sorgulamalarının etkisiyle Derin MAЯҖ yine birinciliğe yükseldi, 1376 kez indirildi. Solcularımız Marx’ı ve sol külliyatı okumadıkları müddetçe şiddet-sol-demokrasi tartışmaları da bitmeyecek gibi görünüyor.

Diğer yandan Suriye, Mısır, Filistin ve Irak başta olmak üzere İslâm coğrafyasında yaşanan çalkantılar durulmuyor. Bir rejime ya da devrime “islâmî / islâmcı” etiketi yapıştırmakla, “İslâm’ın Ordusu / ALLAH’ın partisi” demekle hiç bir yere varılmıyor. Yeşile boyansa da beşerî kurumlar tıpkı ötekiler gibi rüsvet yiyor, zulüm yapıyor. Aklın ve vicdanın işini, insanların mesuliyetini ne dağlar, taşlar ne de bayraklar, rozetler, sloganlar taşıyamıyorlar. Herşeye rağmen sevindirici olan ise eski klişelerin terk edilmesi. Genç Müslümanlar kamplaşmış ağabeylerinin aksine sorguluyorlar din-devlet ilişkisini. “İslâmcılık, Devrim ile Demokrasi Kavşağında” adlı kitabımız yayına girdiği günden beri neredeyse her ay liste başı oldu, olmakta.

Geride bıraktığımız yılda sanat ve felsefe kitapları yükselişlerine devam ettiler. Suzan Nur Başarslan’ın “Roman nedir? Nasıl Yazılır?” isimli çalışması neredeyse her ay ilk 10’un içindeydi. Terör ve Ergenekon ile gerilen ortama rağmen binlerce okurumuzun güzelliklere, psikolojiye, düşünceye ve mânâya yönelmesi yazarlarımıza da ilham verecektir sanıyoruz.

Geçtiğimiz aralık ayında en çok okunan ve toplam indirmelerin %50’sini teşkil eden kitapların listesi şöyle:

  1. Derin MAЯҖ
  2. İslâmcılık, Devrim ile Demokrasi Kavşağında
  3. Banka Ordudan Daha Tehlikelidir
  4. Türkiye bölünür mü?
  5. Roman nedir? Nasıl Yazılır?
  6. Derin İnsan
  7. Zaman Nedir?
  8. Asimilasyon ile Şiddet Kıskacında Ulusalcı Kürtler
  9. Kadın hakları ve Kemalizm
  10. Müslüman’ın Zaman’la imtihanı
  11. Liberalizm Demokrasiyi Susturunca
  12. Jean-Paul Sartre ile Kaliteli bir Ateizme Doğru
  13. Sosyalizm İslam’a uyar mı? (Tartışma)
  14. Liberalizmin Kara Kitabı
  15. Tarih şaşırmaktır
  16. Ölümden Bahseden Kitap

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin