RSS Feed for This Post

Buluşan Kadınlar’dan HaberVaktim.com’a kınama

Buluşankadınların Hilal Kaplan hakkındaki karalama kampanyasına dair duyurusu

BULUŞAN KADINLAR OLARAK HABERVAKTİM’İ KINIYORUZ!

Bir süredir Habervaktim sitesinin Hilal Kaplan’la ilgili karalama kampanyasına maruz kalıyoruz. Habervaktim’in bu kampanyası yıllardır defalarca şahit olduğumuz çirkin stratejilerinden bir tanesidir. Türkiye’de Kürtlerle oturup konuşmayı, Ermenilerle toplantı yapmayı, kiliseye gidip fotoğraf çektirmeyi suç ilan edip, bunu bir itibarsızlaştırma kampanyasına konu etmek Habervaktim’in ırkçı, ayrımcı ve nefret yüklü yayıncılık anlayışının ta kendisidir. Bütün bunları gizli ilişkileri açık etmek olarak çerçeveleyip, bir övünç vesilesi yapan Habervaktim suç işlemektedir.

Bizler kiliseyi dini bir mekan olarak tanıyor ve ziyaret ediyoruz. Habervaktim, kilisede herhangi bir nedenle bulunmuş Müslüman bir kadını, ırkçı ve ayrımcı bir kitleye karşı hedef göstererek, daha önceleri yaptığı gibi tehlikeli bir oyunun baş aktörü olmaya soyunmuştur. Kilisede bulunmayı suç sayıp Müslümanlığımızı yargılamak Habervaktim’in işi değildir. Dahası bu dil, kilisenin cemaatini oluşturan Hıristiyan vatandaşlar için de incitici ve ötekileştiricidir.

Biz, Buluşan Kadınlar olarak yaşadığımız topraklarda etnik ve dinsel tektipleştirmenin bir ulus-devlet projesi olduğunu düşünüyor, İslâmî düsturlara aykırı olan bu tektipleştirme projesinin uzantısı olarak görülebilecek ırkçı ve ayrımcı tüm karalama kampanyalarına kim maruz kalırsa kalsın yanında bulunacağımızı ilan ediyoruz. Bu kampanyaya hedef olan Hilal Kaplan’ın yanında, onu itibarsızlaştırmaya çalışanların da karşısındayız.

Buluşan Kadınlar

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: Ara 13, 2012 | Reply

    Buluşan Kadınlar’dan http://t.co/N5KQZWjS'a kınama: http://t.co/QDpiimNO

  3. Yazan:Güncel Haberler (@guncelhaberler) Tarih: Ara 13, 2012 | Reply

    Buluşan Kadınlar’dan http://t.co/ClkgpM6D’a kınama: http://t.co/AOd9qwnE

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin