RSS Feed for This Post

Taraf Gazetesi İslâm’ı ingilizlerden mi öğrendi?

Eskimeyen bir haber!

Taraf’ın “Arapça bez parçası”

By on Jan 19, 2010 in Basın günlüğü, Türk Basını

Cin gibi gazeteciler var Taraf’ta!

(Sonuna kadar okuyun)

TK

Bilecik’teki 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda askerliğini yaparken gece eğitimi sırasında sırtına isabet eden G-3 mermisi nedeniyle hayatını kaybeden Batman Er Ergün Önen’in cenazesi memleketi Batman’da toprağa verildi. Resmî tören istemeyen acılı ailenin, Er Önen’in tabutuna iki kez sarılmak istenen Türk bayrağını tabutun üstünden kaldırması dikkat çekti.

“Vatanı korusun diye yolladık…”
Askerî uçakla Türk bayrağına sarılı halde Batman’a getirilen şehit Er Ergün Önen’in cenazesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Eshabulkeyf Camii’ne götürüldü. Kalabalık bir grubun katıldığı cenaze töreni sırasında ölen erin annesi Selahat Önen, kız kardeşleri Melikşah (14) ve Melek (11) ile ağabeyi Ercan gözyaşı dökerek, sinir krizleri geçirdi. Cenazenin İkiztepe köyündeki mezarlıkta toprağa verilmesinin ardından Taraf’a açıklama yapan ağabey Ercan Önen, “Biz kardeşimizi vatanı korusun diye askere yolladık. Ama bize cenazesi gönderildi. Acımız ve öfkemiz çok büyük. Olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz. Bunu kim yaptıysa mutlaka cezasını çekmeli” dedi. Acılı anne Selamet Önen de, “Eğer ölüm haberi gelmeseydi 10 gün sonra oğlumun görev yaptığı kışlaya gidip kendisini ziyaret edecektim. Onu rüyamda gördüm” dedi.

“Gerekirse AİHM’e gideriz”
Ailenin avukatı Mehdi Öztüzün ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehit asker Ergün Önen’in hastanede yapılan otopsinin sonucunu bekliyoruz. Ona göre dava açacağız. Ölümü şüpheli. Gerekirse AİHM’e başvuracağız. Aile de bunu istiyor. Olayın tüm detaylarıyla araştırılmasını istiyoruz. Varsa bir ihmal ortaya çıksın. Faillerin cezalandırılmasını istiyoruz.”
Aile resmî tören istemedi Batman Havalimanı’na Türk bayrağına sarılı olarak indirilen şehit asker Ergün Önen’in tabutunun üstündeki Türk bayrağı, aile fertleri tarafından yıkanması için sokulduğu gasilhanede çıkartılırken, yerine üzerinde Arapça yazıların yer aldığı yeşil örtü çekildi. Batman Jandarma Komutanlığı’nda yapılmak istenen askeri törene de amca Emin Önen engel olarak tabutun üstüne Arapça bir bez parçası örttü.

…Bu makale ilginizi çekti ise…

Gazetecilik Neden Dibe Vurdu?

Gazeteciler bizi bilgilendiriyor mu yoksa aldatıyor mu? Gazetecilik galiba dürüstçe yapılmasına imkân olmayan bir meslek. Çünkü birbirine zıt işlerin aynı anda icra edilmeleri gerekiyor: Öğretmenlik, savcılık, soytarılık, amigoluk… Gazeteci kendisine bilgi verebilecek herkesle iyi geçinmek için biraz politik davranmak daha doğrusu yalan söylemek zorunda. Ama aynı zamanda ondan gözü kara bir savcı gibi olayların üzerine gitmesi, iyi bir hâkim gibi dürüst olması da bekleniyor. Bir bilim adamı gibi konuları derinlemesine irdelemesi ama sıkıcı olmadan toplumun her kesimini eğlendirebilmesi… Gazetecilerden halkı aydınlatmaları isteniyor ama aynı zamanda da halka benzemeleri. Yoksa gazeteleri satılmıyor, TV kanalları izlenmiyor. Bu koşullarda “gazeteci gibi” gazetecilik yapılabilir mi? Derin Düşünce yazarları sorguluyor…

Trackback URL

  1. 6 Yorum

  2. Yazan:insan Tarih: Kas 3, 2012 | Reply

    kendi ülkesinde turist gibi bu adamlar, cahil cühelâ!

  3. Yazan:Güncel Haberler (@guncelhaberler) Tarih: Kas 3, 2012 | Reply

    Taraf Gazetesi İslâm’ı ingiliz gazetesinden mi öğrendi?: http://t.co/B0jIAIUu

  4. Yazan:Nazan Soy Tarih: Kas 3, 2012 | Reply

    Siyer-i Nebi dersi veriliyor diye demediklerini bırakmadılar, gidip ingilizlerden islam tarihi dersi alıyorlar, tipik türk aydını(!) Batı hayranı, eski tüfek solcu, yeni liberal. Taraf bitirdi kendini 🙁

  5. Yazan:Susan Adam Tarih: Kas 3, 2012 | Reply

    sadece islam olsa.silah endüstrisi üzerine bir makalesi var Lale Kemal midir nedir. hata dolu. NATO füzesi bilmem ne. anlamazsın susarsın, millet alim sanır. ne diye her salataya maydonoz oluyonuz öyle?

    Ahmet Altan desen bır bır bır … bozuk plak gibi. Yılmaz Özdil’den hallice. kahvehanede duyulacak cinsten geyikler. Ayıp be! Koskoca Ahmet Altan bu duruma gelecek adam mıydın sen?

    Taraf’ta bir iki istisna hariç adam kalmadı.cahil tipler.hürriyet gazetesi gibi, ambalaj malzemesi.

  6. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Kas 4, 2012 | Reply

    yerine üzerinde Arapça yazıların yer aldığı yeşil örtü çekildi.

    Bence bunda sorun yok. Tastamam doğru bir cümle. Yine de -ayet olduğunu bilmeseler dahi- hiç olmazsa “islami yazıların yer aldığı bir örtü” diyebilirlerdi. Yazık ki saygıları az.

    tabutun üstüne Arapça bir bez parçası örttü.

    Bu cümle ise gerçekten tuhaf. Hem dilbilgisi hem de anlam bakımından yanlış. “Arapça bez” diye bir şey olmaz. Sonra örtülen şey için kullanılan “bez parçası” ifadesinde ciddi bir saygısızlık var.

    Sonuç: Buradaki durum bence bilgi eksikliğinden önce saygı eksikliği. Bir İngiliz gazetesinde bu tür ifadelerin kullanılacağından şüphe duyarım.

  7. Yazan:Darwin Tarih: Kas 6, 2012 | Reply

    Eğer bu Taraf gazetecisi “Londra’nın filanca kilisesinde yapılan cenaze töreninde yüksek bir binadan metalik gürültüler geldi” deseydi hepimiz gülerdik. Çan kulesinin ve çan sesinin ne olduğunu her gazeteci bilmelidir. Hristiyan olmaya gerek var mı?
    -ayet olduğunu bilmeseler dahi- demiş Cengiz Cebi. Müslüman olmasa bile bu ülkede yaşayan gazeteciler minimum bir genel culture sahip olmalı. Müslüman cenazesi nasıl yapılır? Ramazan nedir? Kurban nedir? Bunları bilmeyecek kadar cahil insanlar gazetecilik yapmasın. Taraf’a ayıp. Ahmet Altan ve Yasemin çongar’a da ayıp. Herkesi kendileri gibi ateist sanıyorlar. Fildişi kulelerden inme zamanı geldi de geçti.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin