RSS Feed for This Post

DUYURU: İnsan Hakları Okulu Başlıyor!

MAZLUMDER İstanbul Şubesi olarak 2002 yılında başlattığımız “İnsan Hakları Okulu”nun bu yıl 7.si yapılacak. Sahasında yetkin isimlerin eğitimci olarak katıldığı program çerçevesinde, insan hakları denilen olgunun tarihsel ve kavramsal analizi ile referansları ve insan haklarına ilişkin farklı teoriler ve eleştiriler işlenecek. Bu anlamda geçmişte olduğu gibi bugün de insanlığın ihtiyacı olan hak, hukuk, adalet, özgürlük gibi olgular üzerinde durularak bunların yerleştirilmesini amaçlıyoruz.

 “İnsan Hakları”nın bizim için reaksiyoner bir kavram olmaktan çıkarak, tanımlanmasında etkin olduğumuz bir kavrama dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla İnsan Hakları Okulu’nun yeni bir arayışın teorik ve güncel zeminini inşa etmesini ümit ediyoruz.

 Hukukun yaygınlaştırılması ve toplumun kılcal damarlarına kadar zerk edilmesi de bu tür çalışmalarla ve bu çalışmalar neticesinde oluşacak mücadele örnekleriyle gerçekleşecek kanısındayız. Dünyayı yaşanmaz hale getirme gayretinde olan güç sahibi ve zalim aktörler dikkate alındığında bunun ne denli önemli olduğu sarsıcı şekilde ortaya çıkmaktadır. İşte bu tehdide karşı hakka, adalete ve özgürlüğe sahip çıkan cesur ve vicdan sahibi insanlara ihtiyaç duyuyoruz.

 Yukarıda zikredilen amaçlarla yürüttüğümüz okulumuza başvurular başlamıştır. 10 Kasım Cumartesi günü başlayacak olup hafta sonları 09.15 – 16.00 saatleri arasında 6 hafta yapılacak ve toplamda 72 saat sürecek olan İnsan Hakları Okulu, 16 Aralık Pazar günü son bulacak.

 İnsan Hakları Okulu için kontenjan sınırlı olup, başvuranlar arasından mülakatla 30 kişi seçilecektir.  Son başvuru tarihi 5 Kasım Pazartesi.

 Başvuru formu, ders başlıkları ve katılım koşulları ile ilgili bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 MAZLUMDER İstanbul Şubesi

İnsan Hakları Okulu Dersleri İçin Tıklayın
İnsan Hakları Okulu Başvuru Formu İçin Tıklayın
Sitemiz İçin Tıklayın

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:@guncelhaberler Tarih: Eki 21, 2012 | Reply

    DUYURU: İnsan Hakları Okulu Başlıyor!: http://t.co/rAR2QzBe

Sorry, comments for this entry are closed at this time.