RSS Feed for This Post

Eylül ayında en çok okunan kitaplar

Geride bıraktığımız eylül ayında okurlarımız iki rekora imza attılar. Birincisi toplam 21.765 e-kitap indirilmesi ile gerçekleşti. Genelde toplam indirilen e-kitap sayısı 10-12 bin arasında değişiyor, yaz aylarında 7-8 bin sularına iniyor bu rakam. Eylül ayı rakamları gelene kadar rekor 16 bin civarında idi. Ama eylül 2012 bütün zamanların en verimli ayı oldu. Okurlarımızın yoğun ilgisi bizi gerçekten mutlu etti.

İkinci rekor ise “Sosyalizm İslam’a uyar mı?” kitabıyla geldi. Tek başına 5112 kez indirilen bu kitap hem toplam indirmeyi yükseltti hem de bir ayda en çok indirilen kitap oldu. Genelde her ayın en çok okunan kitabı 1000 – 2000 bandında geziyor. Bu rakamın üzerine çıkılması bile bir istisna iken 5000’i aşmak gerçek bir başarı. Bu vesileyle kitabın içeriğine katkıda bulunmuş olan bütün yorumculara teşekkür ediyoruz.

Siteye gelen bağlantılardan, Alexa, Google Analytics ve hosting istatistiklerinden takip edebildiğimiz kadarıyla lise ve üniversitelerden gelen ziyaretlerde net bir artış var. Okuyan, tartışan, sorgulayan bir gençliğin ayak sesleri  ya da klavye tıkırtıları bunlar 🙂

Eylül ayında en çok okunan kitapların listesi şöyle:

  1. Lieralizmin Kara Kitabı
  2. Jean-Paul Sartre ile Kaliteli bir Ateizme Doğru
  3. Kadın hakları ve Kemalizm
  4. Roman nedir? Nasıl Yazılır?
  5. Türkiye bölünür mü?
  6. İslâmcılık, Devrim ile Demokrasi Kavşağında
  7. Tarih şaşırmaktır
  8. Asimilasyon ile Şiddet Kıskacında Ulusalcı Kürtler

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin