RSS Feed for This Post

Derin Düşünce Okurları Nerede Yaşıyor?

Fark etmişsinizdir, sağ kolonda bir dünya haritası üzerinde kırmızı noktalar var. 2011 mayıs ayında siteye eklediğimiz bu sayaç site okurlarının bulundukları ülkeleri ve şehirleri de gösteriyor. Geçenlerde firma yeni bir işlev ekledi: Son 24 saatte siteye bağlananları, ziyaret ve sayfa sayısını da saat saat takip etmek mümkün.

Derin Düşünce okurlarının önemli bir kısmı (%80-%90) Türkiye’den. Saatte ortalama 200 ziyaret gerçekleşiyor. Bir günde gelen tekil kullanıcı sayısı (Hosting log rakamlarına göre) 2500-3000 arasında değişiyor. Siyaset gündemi yoğunlaştığında 4000’lere çıktığı gibi yaz tatillerinde 2000’in altına iniyor. Geride bıraktığımız 12 ayda aylık tekil kullanıcı sayısı 55.000 ile 80.000 arasında gezdi. Ağırlıklı ortalama 62.000 oldu.

İnsanların uzun süre sitede kalması, kitap indirmesi, en az 4 sayfa açması vb kriterler dahilinde bir “kaliteli ziyaret” tarifi de yapmak gerek tabi. Yani bir bilgi ararken öylesine 5 dakika bakıp giden ile hergün gelen, en az yarım saat kalan ziyaretçi aynı biçimde ölçülmemeli. Bu tür kriterleri uyguladığımızda %20 civarında bir dilim elde ediyoruz. Yani gerçekçi bir yaklaşımla her ay 12.400 insanın Derin Düşünce sitesine geldiğini, bir kaç makale / kitap okuduğunu, özetle kaliteli ziyaret  yaptığını söyleyebiliriz.

Aşağıdaki görüntü 12 nisan tarihinde Derin Düşünce okurlarının bulundukları ülkeleri saat bazında gösteren bir örnek:

 

… Siteyi tanımak için…

 Derin Düşünce nedir?

Sitemizde siyasetten tarihe, kadın haklarından felsefeye, sanattan bilime kadar bir çok konudan bahsediyoruz. Ama zaman zaman da kendimizden söz ediyoruz. Derin Düşünce nedir?  Sitenin geçmişi, geleceği, ortak projeler, yazar olmak isteyenlere öneriler, okunma istatistikleri… Derin Düşünce’nin bir kimliği, tarihi ve kendine has “yaşam” tarzı var. Eğer aramıza yeni katıldıysanız bu kitap “yöre halkına” kaynaşmanızı kolaylaştıracaktır :) 

 

 

… E-Kitap okumak için…

Kitap tanıtan kitap 3

İnsanları birleştiren, engelleri ortadan kaldıran bir eylem yazmak… ve tabi okumak. Heinrich Böll, Sadık Yalsızuçanlar, Jean-Paul Sartre, Leyla İpekçi, Samuel Beckett, Peyami Safa, Immanuel Wallerstein, Marilyn Monroe veya Baudelaire… Farklı ülkelerde yaşamış, farklı kaygılarla yazmış olsalar da bütün yazarlar bir iz bırakmak, günü gelince başka insanlarca okunmak isterler. Evet… Yazmak vermektir. Kitap tanıtan kitaplarımızın üçüncüsünü ilginize sunuyoruz. Buradan indirebilirsiniz. 

 

 

Kitap Tanıtan Kitap 2

Kitap tanıtan Kitapların birincisi kadar sevildi, o kadar çok ilgi gördü ki ikincisini yayınlamak için sabırsızlanıyorduk. Yeniden 44 kitap tanıtımıyla geliyoruz karşınıza: Dostoyevski, Sezai Karakoç, Yıldız Ramazanoğlu, Jean Paul Sartre, Amin Maalouf, Taha Akyol, Hasan Cemal, Ali Şeriati, William C. Chittick, Alain Touraine, Muhyiddin İbn Arabi Hazretleri… Farklı asırlar, farklı coğrafyalar, farklı konularla dergi tadında bir kitap… Ortak olan tek şey İnsan belki de? İnsan’ın iç dünyasındaki saklı hazineleri paylaşma muradı…Buradan indirebilirsiniz. 

 

Kitap Tanıtan Kitap 1

Kitap okumak… Jean Paul Sartre, Nazan Bekiroğlu, Toshihiko Izutsu, Henri Bergson, Mustafa Kutlu, Dostoyevski, Elif Şafak, Clausewitz, Sadık Yalsızuçanlar, Alber Camus ile sohbet etmek… Suyun resmine bakmakla yetinmeyen, su içmek isteyenler için var kitaplar. Mesnevî var, El-Munkızü Min-ad-dalâl, Kitab Keşf al Mânâ, Er-Risâletü’t-tevhîd var.  Elinizdeki bu kitap Derin Düşünce yazarlarının seçtiği kitapların tanıtımlarını içeriyor. Bizdeki yansımalarını, eserlerin ve yazarların bıraktığı izleri. Farklı konularda 44 kitap, 170 sayfa. Zaman’a ayıracak vakti olanlar için… Buradan indirebilirsiniz. 

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin