RSS Feed for This Post

AKP’nin utancı: Dindar nesil kalmadı, Irkçı nesil verelim!

ALLAH’a değil kurda, köpeğe, her türlü uluyan hayvanata tapanlar Taksim’de toplanmış. Azerilerin ızdırabı Taksim meydanında bir kez daha sömürülmüş. Biz Hrant’ı sevenler de Ermeni olma suçundan(!) yargılanmışız ve piçliğe mahkûm edilmişiz. Ama unutmayın, ALLAH’ın da bir mahkemesi var. Orada da bir yargı günü gelecek.

“Bir gece ansızın gelebiliriz” diyor ırkçılar. Gecenin karanlığına sığınmak zorundalar. Gündüz gidemezler çünkü yaptıklarının ayıp olduğunu biliyorlar. Saklana saklana, sinsice davranmak zorundalar. Tıpkı Azerileri katledenler gibi. O katillerle aynı derekeye inmek, olmazsa düşmek zorundalar. Adalet değil intikam arıyorlar:

“Kuzey güney bir olsun, Ermenistan yok olsun”, “Karabağ’ın gönüllü askerleriyiz”, “Dişe diş, kana kan, intikam intikam’, Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bozkurtlar burada, Hrantlar nerede?”

Mitinge İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katılmış. Sloganlardan, pankartlardan haberdar değil miydi bu iki insan? Hiç olmazsa kürsüden Müslümanca bir tepki veremezler miydi? T.C.’de Güvenliğin en yetkili isimlerinden Şahin ve Mutlu kan / soy / ırk davasına biraz daha meşruluk ( = ? resmiyet) kazandırdılar. ALLAH’ın ayetlerine muhalefet ettiler. Peygamberimiz S.A.V’in uyarılarına kulak asmadılar. (Bkz. Kurtlu hilal )

Irkçı + Dinci + Devletçi bir profil… Bu profil İsrail’in profilidir. Seçilmiş(!) soy ile kibirlenmek, öteki ırklara sırf farklı oldukları için suç atfetmek, kin duymak… Dinsel ögelerden işine geleni alıp bol miktarda devletçilik, militarizm ve şiddet ile karıştırmak. İslâm soslu Türk faşizmi İslâm değildir. ALLAH’ın emirlerini kafanıza göre cımbızlayamazsınız.

Peki Şahin ve Mutlu gerçekten ırkçı mıdır? Yoksa ülkücü oyları toplamak için mi yaptılar bunu? Bilmiyoruz. Ama Izdırap üzerine kimlik inşa eden bir AKP… Dindarlıktan, dindar nesillerden bahsedemez. Aidiyet üzerine siyaset yapan bir AKP Kürt meselesini çözemez. Türklük İnsanlık’dan üstün tutulurken, ırk, soy ve kan takvaya yeğlenirken Müslüman olunamaz.

AKP Türk ırkçılığını, bu pis kanı damarlarından temizlemedikçe Ortadoğu’da birleştirici bir rol oynayamaz. Bilmem söylemeye gerek var mı? Ergenekoncular gibi miting yapan bir AKP Ergenekon çetesiyle mücadele edemez. Şahin ve Mutlu’nun böyle bir mitinde bulunmuş olması Ergenekon davası üzerindeki en büyük gölgedir.

  

 

 

Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?

 İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Milliyetçilik tutkalı adil ve müreffeh bir düzene alternatif olabilir mi? Adaletin, hukukun hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin. 

 

Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu

Devlet gibi soğuk ve katı bir yapı bizimle olan ilişkisini hukuk yerine ırkımıza ya da inançlarımıza göre düzenleyebilir mi? GERÇEK hayatı son derecede dinamik ve renkli biz “insanların”. Birden fazla şehre, mahalleye, gruba, klübe, cemaate, etnik köke, şirkete, mesleğe, gelir grubuna ait olabiliriz ve bu aidiyet hayatımız boyunca değişebilir. Oysa devletimiz hâlâ başörtüsüyle uğraşıyor, kimi devlet memurları “ne mutlu Türk’üm” demeyenleri iç düşman ilân ediyor, Sünnî İslâm derslerini zorla herkese okutuyor… Bizim paramızla, bizim iyiliğimiz için(!) bize rağmen… Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, Hıristiyan azınlıklar sorunu… Bizleri sadece “insan” olarak göremeyen devletimizin halkıyla bir sorunu var. Türkiye’nin “sorunlarının” kaynağı sakın ulus-devlet modeli olmasın? 80 sayfalık bu kitap Kurtuluş savaşı’ndan sonra Türkiye’ye giydirilmiş olan deli gömleğine işaret ediyor.  Ne mutlu “insanım” diyene! Kitabı buradan indirin.

Trackback URL

  1. 21 Yorum

  2. Yazan:idris Tarih: Şub 27, 2012 | Reply

    çok merak ediyorum. “halkı kin ve nefrete tahrik” diye davalar açmayı pek seven Yargımız, bu faşistlere dava açacak mı ?

  3. Yazan:xxyz Tarih: Şub 27, 2012 | Reply

    bu bakışın menşeinde sadece ırkçılık yok, sorunlu bir dini bakış da var. Ermeniler Müslüman olsaydı bu pankartlar açılırmıydının üzerinede düşünmek lazım

  4. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Şub 27, 2012 | Reply

    Ermeniler Müslüman olsaydi bu sloganlar atilmazdi. Sanmiyorum. En azindan daha fazla tepki alirdi. Islâm’in bir aidiyete indirgenmesi, “ötekilerin” hedef gösterilmesi var. Diyanet’in susMAmasi gerekir böyle durumlarda.

    Dava açilmali mi? Siddet çagrisi var. Türkiye vatandaslarinin bir kismini “düsman” ilan etme var. Düpedüz bölücülük yapilmis.

    Kazayla veya bir anlik öfkeyle atilmis sloganlar degil. “Münferit hadise” semsiyesi altina girmeyecek kadar büyük bir çirkinlik.

    … Evet dava açilmali. çünkü bu tür gösterileri düzenleyenler slogan, pankart vb önceden kararlastiriyorlar. Araya giren “parazit” mesajlar yine organizasyon ekibince engelleniyor. Böyle olmasi da gerekli. Yoksa en mesru yürüyüslerde bile 2 tane serseri araya karisir, istedigi zümreye ana avrat küfür eder.

    Bu yürüyüs önceden duyurulmus, ilan vb yoluyla davet yapilmis. Organizasyon ekibi ve tabi bakan sahin ile vali Mutlu su an için zan altinda. En azindan ifade vermeleri gerekir.

    6-7 Eylül olaylarinin da böyle “masum” yürüyüslerden sonra çiktigini unutmayalim. “Ordu göreve” diyenlere dava açilirken “Ordu Erivan’a” diyenlere sessiz kalmak çok tutarsiz bir pozisyon.

  5. Yazan:idris Tarih: Şub 27, 2012 | Reply

    bu bakışın menşeinde sadece ırkçılık yok, sorunlu bir dini bakış da var. Ermeniler Müslüman olsaydı bu pankartlar açılırmıydının üzerinede düşünmek lazım

    unuttunuz mu ? Müslümanlar soykırım yapmaz!
    bkz: Tayyip Erdoğan.

  6. Yazan:Xxyz Tarih: Şub 27, 2012 | Reply

    Halepce? Saddam ya da Irak hakkında açıldı mı?

  7. Yazan:Muhammed Ali Aydın Tarih: Şub 29, 2012 | Reply

    ALLAH’a değil kurda, köpeğe, her türlü uluyan hayvanata tapanlar Taksim’de toplanmış. Azerilerin ızdırabı Taksim meydanında bir kez daha sömürülmüş. Biz Hrant’ı sevenler de Ermeni olma suçundan(!) yargılanmışız ve piçliğe mahkûm edilmişiz.

    Hocalı’da katledilenleri anma ve katillerini tel’in etme mitingi için Taksim’e 150.000 kişi toplandı.Bu 150.000 kişilik kalabalık arasında birilerin çeşitli pankartlar açmaları herkesin aynı görüşte olduğunu göstermez.150.000 kişiyi kurda tapmakla itham etmek Müslüman’a yakışmaz Mehmet abi.Ayrıca ciddi bir kul hakkı ve “birbirine kafir diyen 2 kişiden en az birinin kafir olması” meselesi var.bir daha düşünürseniz sapla samanı ayırt edeceğinize inanıyorum mehmet abi…

  8. Yazan:MY Tarih: Şub 29, 2012 | Reply

    “Ayrıca ciddi bir kul hakkı ve “birbirine kafir diyen 2 kişiden en az birinin kafir olması” meselesi var.bir daha düşünürseniz sapla samanı ayırt edeceğinize inanıyorum mehmet abi…” (MAA)

    Güzel kardesim, sapla saman o gün fena halde karismis birbirine. cahiliyye devrindeki davalari güdenlerle Müslüanlar yan yana yürümüs. Artik çok geç. Sence Kur’an’a açikça muhalefet edene kâfir denilmez mi?

    Söyle düsünelim, camide bir hoca(?) çikip “ATATÜRK EKBEEER” dese ne yaparsin? Namaz kilmak mi gerekir yoksa … bilmiyorum. Gerçekten soruyorum. Camide bagirip çagirmak olmaz ama böyle de namaz kilinmaz ki! Yani “bu hoca da öyle inaniyor, eh neyapalim?” deyip namaz kilabilir miyiz?

  9. Yazan:MY Tarih: Şub 29, 2012 | Reply

    Meselâ böyle bir camide kilinan namaz kabul olur mu?

    türk islam sentezi

    Veya ismet inönü zamanindaki bir baska cami?

    varol iönü

    Bu camide namaz kilinabilir mi? Bunlara susmamiz yüzünden olmadi mi 28 subat? Müslümanlar birbirine “kâfir” demesin ama biçagin kemige dayandigi bir yer yok mu?

    tek parti dönemi mahyasi

    atatürkçülük ve islam

    kemalizm ve islam

    cumhuriyet ve islam

  10. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Şub 29, 2012 | Reply

    Müslümanların ülkücülerle birlikte yürüyüş yapması zaten baştan sakat. Senin ilkelerin var, bir zulüm protestosunu yapıyorsun. Sen ki eğer orada soykırım yapan Ermeniler değil, Azeriler olsaydı yine Allah için mazlumun yanında olup zulmü lanetlerdin. Kafatasçılarla aynı çatı altında hareket etmek vahim bir hata. Sonuç hiç şaşırtıcı değil. Yazık 150 bin kişinin protestosu gümbürtüye gitti. Niyetleri tekrar gözden geçirmek lazım.

  11. Yazan:Hocalı ile alakası var mı? Tarih: Şub 29, 2012 | Reply

    Hiç öldürülen Azerilerden bahseden var mi? Bu ne biçim anma töreni? Hocalı’nin yerini haritada gösterebilir mi bu düdük makarnalari?

    irkçi gosteri

    irkçi gosteri

  12. Yazan:Umit Erdal Tarih: Mar 1, 2012 | Reply

    Organizatörlerin suçlu olduğuna ben de katılıyorum. Bu yapılan hakaretler ve aşağılamalar münferit değil; çünkü organizasyonun tanıtım afişlerinde “Ermeni Yalanına Sessiz Kalma” sloganı kullanılıyordu. Eğer bu afişler kullanılmasaydı veya bu afişler kınansaydı, o zaman belki münferit hakaretler denilebilirdi. Fakat organizasyon başından itibaren, nefret ve ırkçılığa dayalı bir organizasyondu.

  13. Yazan:Ahmet Kaan Tarih: Mar 1, 2012 | Reply

    Bu ülkede herkes birşeyleri kullanıp oy toplama peşinde.Biz Azerilerin yanındayız hadi oylarınızı bize verin muhabbeti işte.Aynı adamlar gider sonra hepimiz ermeniyiz der bu sefer ermeni oylarının peşinden koşarlar.Ülkemden tiksinir oldum ne aşağılık bir siyaset(!) var bu ülkede arkadaşlar?

  14. Yazan:idris Tarih: Mar 1, 2012 | Reply

    Ekşi Sözlük’ten:

    16 mart 2010: bazı türk bakanların eleştirilerine sinirlenen almanya başbakanı angela merkel “eğer türkler böyle devam ederse almanya’da bulunan 4 milyona yakın türke hadi evinize deriz” açıklamasında bulundu. bu ifadesini başka bir röportajında kendinden emin bir şekilde tekrarladı.

    28 aralık 2011: hollanda sınırından almanya’ya geçmeye çalışan 35 türk alman savaş uçaklarının bombaları ile hayatlarını kaybetti. almanya hükümeti ve ordusu resmi bir özür dilemekten kaçındı.

    4 şubat 2012: almanya başbakan yardımcısı, almanya’da türkçe dilinde eğitim talepleri konusunda “türkçe medeniyet dili midir?” diye sordu ve almanca’nın bir medeniyet dili olduğunu belirterek sadece almanca’nın eğitim dili olması gerektiğini söyledi.

    26 şubat 2012: izmir’de bıçaklanarak öldürülen iki ingiliz turistin cinayetlerini protesto etmek için bütün londra sokaklarına “türk yalanına sessiz kalma” ifadeleri ile afişler asıldı. hyde park’ta yapılan gösteride “hepiniz türksünüz, hepiniz piçsiniz” pankartları açıldı. gösteriye katılan içişleri bakanı “kan içiciler, katiller, acımasızlar ve merhametsizler, yüreksizler, korkaklar iki kadının kanını içti” şeklinde bir konuşma yaptı.

  15. Yazan:ufuk tan Tarih: Mar 2, 2012 | Reply

    Vicdanlı nesiller yetiştirmek gerekiyor artık.Dindar yada dinsiz olması farketmez.Sadece vicdanlı olsun.

  16. Yazan:AnarKo-münist Tarih: Mar 5, 2012 | Reply

    Ben açıkcası müslümanların siyasal meydanda yapmaya çalıştığı açılımların hepsinin duvara toslamasını çok doğal karşılıyorum.

    Çünkü dürüst değiller ve geldikleri gelenek gereği de olamazlar.

    Çok somut iki örnek gün gibi ortada aslında.

    1.si okullarda okutulan andımız kaldırılsın çıkışı.

    Çok güzel geliyor kulağa di mi. Bence de güzel. Ama hadi yüreğiniz varsa aynı tepkiyi, en az Andımız kadar hem dini hem de milliyetçi ayrımcı olan Mehmet Akif’in İstiklal Marşına da göstersenize.

    2.si de Dersimlilerden özür meselesi.

    Bu da güzel. Ama iş Ermeni meselesine gelince başta müslüman başbakanız olmak üzre nasıl da hepsi bir anda yan basıyorlar di mi. Ne de olsa işin içinde ucundan azıcık Osmanlı da var ve maalesef ki(!) Ermeniler müslüman değiller.

  17. Yazan:Kenan Tarih: Mar 9, 2012 | Reply

    Açılan bu tek pankartı ve elde tutulan birkaç kağıt parçasını mitingdeki insanların yüzde 99’unun görmediğinden eminim. Buradaki yayın tarzınız -yani seçmece doğrularla yalan söylemek- tam CNN usulü olmuş, tam 28 Şubat medyası usulü olmuş. Hocalı’daki Müslümanların katledilmesine olan duyarsızlığınızı, hatta Türk-Azeri kavimlerine olan düşmanlığınızı, nefretinizi kusmak için bu birkaç pankart nasıl da işinize gelmiş. Dürüst olamazsınız. Damarlarınızda dolaşan seküler-faşizm kanını temizlemedikçe dürüst olamayacaksınız. (Bu yorumu yayımlamayacağınızdan, yayımlarsanız da çarpıtacağınızdan ve yine sahtecilik yapacağınızdan eminim 🙂 ).

  18. Yazan:idris Tarih: Mar 9, 2012 | Reply

    açılan tek pankart mı ? yahu o pankart herkesin elindeymiş. yoksa medya mı yalan söylüyor ? ya da siz orada olmadığınız halde atıyor musunuz kafadan ?

  19. Yazan:Çay Tarih: Mar 11, 2012 | Reply

    Pek şaşılacak bir şey yok. Yeşil kusak, kominizmle mücadele dernekleri, bunların ideologları hocaları kimlerdir ki?Sivasta toplanan güruh kimdi, daha sonra hepsi milletveli, belediye baskanı olan avukatlar, birkaç sonra zamanaşımına uğrayacaklar hep aynı damar. Şaşılacak bir şey yok

  20. Yazan:Mutlu Tarih: Mar 17, 2012 | Reply

    Birilerinin tek derdi Türklük olmuş. Kendi de Türk olmadığından ve Türklük bilincine sahip olmadığından, ırkımıza hakaret etmeyi farz sayar olmuş. Ermenilere piç demek ne kadar doğru ne kadar yanlış? Bu sorunun cevabı İstanbul’da yapılan mitingde değil Karabağ’da Hocalı’da yapılan katliamlarda aranmalı. 3 yaşındaki çocuğu annnesinin kucağından alıp duvara çivileyen bir millet nasıl bir millettir? Kızıl ordu tanklarıyla sivil halkın üzerinden geçen, Türk kızlarını kaçıran, tecavüz eden bir millet nasıl bir milletttir? Bu soruların cevabı da Hocalı da Karabağ da aranmalıdır, İstanbul’da değil. Önce Türklere yapılan katliamları, soykırım girişimlerini, kıyımları bir öğrenin, sonra kim sözünde daha haklı karar verin. Eğer ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşıysanız, sadece Türk ırkçılığına ve milliyetçiliğine değil, Tüm milletlerin ırkçılık ve milliyetçiliğine karşı olun.

  21. Yazan:ÇAĞATAY K.KARAÇAYLI Tarih: Haz 18, 2012 | Reply

    Ermeniler karabağ ve hocalıda katliam yapmışlardır.Türk soylu kadınlarımıza ,yaşlılarımıza ve çocuklarımıza yapılan mezalimi kınıyoruz.xxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxİNTİKAMIMIZI ALACAĞIZ.-Atsızcı

  22. Yazan:Ece Tarih: Haz 23, 2012 | Reply

    Dikkatimi çeken Fetullah Gülen’in cemaatine bağlı yayın organlarının sürekli Türklüğe ve Türk milliyetçiliğine hakaret etmeleri. Türk bir ırkı değil bir milleti tanımlar. Türk milliyetçiliği emperyalizme karşı bir ideolojidir. Emperyalizm hala saldırılarına evam ediyor ve Türklüğü hedef alıyorsa, Türk milliyetçiliği yerindedir ve gereklidir. Ulus-devleti parçalayıp yerine ne koyacaksınız? İslam Devleti mi? O zaman tüm İslam devletlerini birleştirin. Mesela Suriye-İran-Türkiye tek bir devlet oluştursun. Ama abimiz ABD izin vermez. İslamcı olunacaksa ABDnin belirlediği sınırlarda olacak. Milliyetçilik yapılacaksa ırkçılığın ta kendisi olan Kürtçülük yapılacak, Ermeni faşistleri kayırılacak.

    Hala Ergenekon’u utanmadan nasıl ağzınıza alıyorsunuz, hayret. Düzmece belgeler, ses kayıtları ortaya çıktı. İnsanlar yalanlarla yıllarca tutuklu. Şerefiyle oynanan insanlar intihara sürüklendi. Bu zulümü destekleyenler insan olamaz. Ayrıca Ergenekon ve Balyoz adı altında tutuklananaların ABD-karşıtlığı gözlerden kaçmıyor. Bunun ABD tezgahı olduğunu ve Türk ordusunun bu şekilde kıstırıldığını 5 yaşındaki çocuk bile biliyor. Bunu hala anlamayan varsa aklından şüphe ederim.

  1. 1 Trackback(s)

  2. Nis 29, 2012: Son 90 Günde En Çok Paylaşılanlar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin