RSS Feed for This Post

Hem Kürtçü, hem de Türkçü?

“… Terör örgütü PKK’nın çatı yapılanması KCK’ya yönelik operasyon kapsamında önceki gün Büyükada’daki evi aranan ve gözaltına alınan avukat Gönül Erdem’in dikkat çekici irtibatları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgusu süren Gönül Erdem, Karargâh Evleri soruşturmasında adı geçen Ergenekon sanığı Albay Cengiz Köylü’nün de avukatı. KCK’nın İstanbul yapılanmasında üst düzey yönetici olduğu ileri sürülen Erdem’in, Ergenekon davasında aranan sanıklardan Bedrettin Dalan ile akraba olduğu iddia ediliyor.

Terör örgütü KCK’ya yönelik operasyonlar kapsamında Büyükada’daki evinde arama yapılan İstanbul Barosu’na kayıtlı avukatlardan Gönül Erdem’in ilginç irtibatları dikkat çekti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgusu süren Avukat Erdem’in, Karargâh Evleri soruşturmasında adı geçen Ergenekon davası sanıklarından Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü’nün de avukatı olduğu ortaya çıktı.

KCK’nın İstanbul yapılanmasında üst düzey yönetici olduğu ileri sürülen Gönül Erdem, Albay Köylü’nün üçüncü iddianamede avukatı olarak yer aldı. Ergenekon davasında aranan sanıklardan eski Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan ile akraba olduğu iddia edilen Erdem, Ergenekon sanığı Hava Albay Cengiz Köylü’nün yargılandığı Ergenekon davasında savunma da yapmıştı. Balyoz darbe planının Hava Kuvvetleri ayağı olan Oraj Harekât Planı’nın hazırlanmasında görev aldığı öne sürülen Köylü’nün MİT’in ortaya çıkardığı ‘İP/Karargâh Evleri’ yapılanmasında da adı ‘askerî kanat sorumlusu’ olarak geçiyor.

Gönül Erdem, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Hayata Dönüş’ operasyonu davasında BDP adına müdahil olma talebinde bulundu. Erdem’in talebi reddedildi. Aynı zamanda BDP üyesi olan ve hukuk komisyonunda bulunan Avukat Erdem’in Büyükada’daki evine on beş günde bir gidip geldiği belirlendi. Arama yapılan evin komşuları, Erdem’in yaklaşık 7 yıldır Büyükada’da yazlık evi bulunduğunu, herhangi bir şüpheli hareketine rastlamadıklarını söyledi. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık iki yüz metre yakınlıktaki lüks evde Erdem’in bilgisayarlarına soruşturma kapsamında el konuldu. Komşuları, Erdem’in 1 kız, 1 erkek çocuğunun zaman zaman evde içkili parti vererek arkadaşlarını da getirdiğini anlattı. Erdem’in, daireye 2 bin 500 lira kira ödediği öğrenildi.

Öte yandan terör örgütü KCK’ya yönelik operasyonda aralarında BDP’lilerin ve KCK İstanbul sorumlusu Mümtaz Aydeniz’in de bulunduğu 99 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki sabah erken saatlerde Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde tespit edilen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlemişti. Yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel doküman ve belgelere de el konuldu. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor.

KCK’nın yeni hedefi Peygamberimiz’in aile hayatı

-Terör örgütü KCK’ya yönelik 6 ilde düzenlenen ve 151 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen örgütsel dokümanlar dikkat çekti. KCK bürolarında yapılan baskınlarda, Peygamber Efendimiz’le ilgili hazırlanan iftiralarla dolu CD’ler ele geçirildi. BDP il yöneticilerinin bilgisayarından çıkan iftiraların ateist yayın yapan sitelerden derlendiği belirlendi…”

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Eki 6, 2011 | Reply

    Haberde dikkat çekilen noktalar, suç şüphesi taşıdığı varsayılan “bağlantılar”dan çok daha ilginç bence. Mesleki çalışmaları, yaşam biçimi/tercihi, özel hayatı, akrabaları, ne kadar ev kirası ödediği, vs. gibi ayrıntılar, bir insanın “terör örgütü üyeliğinden” suçlanıp yargılanmasına dayanak olabilecek kanıtlar mıdır bilmiyorum. Ancak henüz yargı aşamasında olan bir adli dava dosyasında şüpheli görülenlerin, basın yayın aracılığıyla yatak odalarına varıncaya dek didiklenmesinin özel yaşam alanının ihlali ve kişilik haklarını zedeleyici olduğunu biliyorum.
    Kuşkusuz Zaman için bu ilk haber örneği değil. Meşreplerine gayet uygundur bu “habercilik” anlayışı. Lakin -yine bana göre- bu haber, DD’de “TÜRK BASINI HUKUKUN ÜSTÜNDEDİR” yazı serisi içinde değerlendirilmeliydi. Zira haberde yer verilen bilgi ve ayrıntılar hukukun, adil yargılama sürecinin önüne geçmiş, “toplumu bilgilendirme” misyonu burada “yargı” ile yer değiştirerek hukukun üstüne çıkmıştır.
    Fazla ayrıntıya girmeyeceğim, sözkonusu kişi “hem Türkçü, hem de Kürtçü” faaliyetler içerisinde bulunmuş olabilir. Ve ayrıca soruşturma derinleştikçe bu girişimlerinden dolayı belki örgüt üyeliğinden hüküm de giyebilir. Buna yargı karar verecektir kuşkusuz. Peki, bu insanın suçsuzluğu kanıtlanır da kendisine yöneltilen suçlamalardan beraat etmesi durumunda ne olacak? Bir ” pardon” denir mi bilmem ama, bu “pardon”un ayaklar altına alınarak reklam konusu yapılan kişilik haklarını geri getirmeyeceği çok açık.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin