RSS Feed for This Post

Türk basını Hukuk’un Üstündedir(13):İnsan kanı içer!

Trackback URL

  1. 7 Yorum

  2. Yazan:sevim Tarih: Eki 2, 2011 | Reply

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1065063&Yazar=YILDIRIM%20T%DCRKER&Date=02.10.2011&CategoryID=97

  3. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Eki 3, 2011 | Reply

    Barışı savaşın diliyle istemek, şiddeti, ötekini tahrik edici kurşun gibi ağır sözlerle eleştirmek eskimiştir. Şu son yılların deneyi şunu gösteriyor: Kurşunun çözemediği bir sorunu kurşun yerine geçen kurşun gibi sözler hiç çözemez.

    Nabi Yağcı, bugün Taraf‘daki köşe yazısında böyle diyor. Bence çok da doğru söylüyor. Şiddet elbette kimden gelirse gelsin eleştirilmelidir. Zira şiddeti, ancak “tarafları” ve hangi amaç uğruna icra edildiğine bakmaksızın toptan rededebildiğimiz ölçüde yaşamımızdan söküp atabiliriz.

    Dolayısıyla barış umudu adına bir kıvılcım olabilecek BDP’lilerin meclise dönüşü bu manşetteki gibi kurşunlanmamalıydı. Devlet Bahçeli gibi milliyetçi çizgiye sahip bir lider bile “dönüşleri hayırlı olmuştur” diyebiliyorken, böyle kritik bir süreçte bu manşetin atılması barış ve uzlaşma adına büyük bir talihsizliktir.

  4. Yazan:MY Tarih: Eki 3, 2011 | Reply

    Devlet Bahçeli gibi milliyetçi çizgiye sahip bir lider bile “dönüşleri hayırlı olmuştur” diyebiliyorken…

    Evet, ne üzücü degil mi? Mürekkep yerine insan kaniyla gazete basanlar barisin gelmesinden RAHATSIZ oluyor. Daha çok kan dökülmesi için de ne lazimsa yapacaklar 🙁

    Hepimiz biliyoruz PKK/ BDP/ KCK vs vs organik olarak baglidir. Ama hepimiz biliyoruz ki Devlet de temiz degil. TBMM zaten çok “temiz” bir yer degildir. Ergenekon terör örgütü ile su veya bu sekilde baglantili kimler ve kimler var.

    Cemil çiçek, Vecdi Gönül, daha aklima gelmeyen bir sürü isim, Hirant Dink’in katiliyle resim çektiren polisçiklerden tutun da Yazicioglu’nun cinayetine kaza süsü verenlere kadar…

    “etnik temizlik oldu ama iyi ki oldu, Anadolu Türklesti” diyenler, DTP/BDP çok oy alinca “düsman Ermenistan sinirina dayandi” diyenler… Ne irkçilar, ne fasistler var oarada. iki tane PKK’linin gelmesinden bir sey olmaz. Temsil olan yerde istisare umudu olur. istisare olan yerde baris umudu olur.

    Radikal’in bu kana susamis tetikçisini ALLAH’a havale ediyoruz.

  5. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Eki 3, 2011 | Reply

    Sevgili MY,

    Çok haklısınız, şu kardeş kavgası son bulsun diye ılımlı, barışçıl ortak bir dil inşa etmek gerekirken yıkıcı bir dilde ısrar edilmesi gerçekten çok üzücü. Keşke atacağımız her adımı, dile gelen her sözü sonuçlarını hesaplayacak bir uzakgörüşlülük ve sorumluluk bilinciyle tartıp ölçebilsek. Zira söz ve düşünce, yıkıcılığında ortak görüşte olduğumuz tüm şiddet araçlarından; tanktan, tüfekten, toptan, bombadan çok daha tahripkârdır. Acı sözün sebep olduğu dil yarası kılıç yarasından daha ağırdır, kolay kolay kapanmaz. Ne diyeyim yüce Rabbim diline hâkim olan kullarından eylesin bizi.

    Geçtiğimiz şu zor günlerde barış için gösterdiğiniz çaba ve gayretler inşallah karşılıksız kalmaz.

    Sevgi ve dostlukla.

  6. Yazan:MY Tarih: Eki 4, 2011 | Reply

    Aziz Bey Selam,

    BDP’nin Meclis’e dönüsüne çok sevindim, kendilerini pek sevmesem de 🙂

    Ne olursa olsun bu adamlar bir sürü oy aldilar. Bir temsil güçleri var. Evet, BDP kimilerinin iddia ettigi gibi “BÜTÜN KÜRTLERi” temsil etmiyor ama BDP’ye oy vermis olan Kürtlerin temsil edilmesi gerek.

    Eger teröre “yakin” durmaksa mesele… Dersim katliamini öven bir CHP’nin girebildigi TBMM’ye BDP tabi ki girer 🙂 80 yildir Kemalistlerin yaptigi eziyet ile karsilastirirsak PKK hâlâ geride kalir 🙁 … OHAL vs gibi meseleleri de açarsak zaten bütün siyasetçiler girtlagina kadar “sorumluluga” batmis vaziyetteler; Türk/ Kürt ayirmiyorum.

    Simdi yeni bir Türkiye kuruluyor, yeni bir anayasa yapilacak ins. Yeter ki bütün siyasî akimlar, projeler ayni çati altinda temsil edilsin ve tartisilsin.

    Hepimiz ögrenecegiz barisi, baris içinde yasamayi. Galiba bir veya iki onyila sigacak kadar kisa bir zamanda gelecek güzel günler. su aralar çok iyimserim 🙂

    zaten baska yolu yok 🙂

  7. Yazan:travis bickle Tarih: Eki 5, 2011 | Reply

    Neticede ordu-devlet operasyonlara başlamış ama bu arada örgütün katlettiğicanlar geri gelmemiştir.Sonra ne Dicle nin yasağı kalktığı ne de öne sürdükleri diğer şartları olmadığı halde kimse bizden şerefimizi meclis portmantosuna asmamaızı beklemesin diyenler hidayete erip meclise gelmişler bu beş

  8. Yazan:travis bickle Tarih: Eki 5, 2011 | Reply

    Şimdi başa dönüp soralım meclise niye girmediler veya ne oldu da girdiler.Neyi bekliyorlardı bir ayda 30 asker kadın çocuk ve bebenini daha ölmesini mi?amen

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin