RSS Feed for This Post

Sen benim kim olduğumu biliyor musun?

Ergun Babahan

“Bir Fenerbahçeli olarak kendisine oy verdiğim Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın gözaltına alınmasından büyük üzüntü duyduğumu belirtmem lazım. Hele gözaltına alınma nedeninin şike iddiası olması, bu üzüntümü daha da artırıyor. Aziz Bey’in bir an önce aklanması ve serbest kalmasını diliyorum. Ama bugün Türkiye’nin kurallar devleti olması gerçeği üzerinde durmak istiyorum.

AK Parti’den önce Türkiye’de her mesleğin kendine has dokunulmazlıkları vardı. Mesela biz gazeteciler içkili araba kullanabilir, kuralları rahatlıkla çiğneyebilirdik. Çünkü trafik kontrolünde durdurulmayacağımızı, yanlışlıkla durdurulsak da ceza yemeyeceğimizi bilirdik.

Eskiden Türkiye’de en yaygın cümle ‘’Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” idi. Son 10 yıldır bu cümleyi daha az…” TAMAMI

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Tayfun Tarih: Tem 10, 2011 | Reply

    Simdi su Fenerbahce olayini bir acikliga kavusturalim. 88 yilinda GS’in sikesi aciga cikarildi. 93 yilinda yine GS’in sikesi TV’larda belgelendi. 96-2000 yillari arasinda yine GS’in bircok saibeli sampiyonlugu oldu. Bu donem Aziz Yildirim’in acemilik donemiydi. Takimi aleyhine yapilan sikeler, sahtekarliklar artik canina tak dedikten sonra o da bu sistemin icine girdi ve “sampiyonluklarin masabasinda kazanildigini ogrendim” dedi. Turkiye’de kiyametler koptu. Sanki daha onceden hic boyle seyler olmuyormus gibi bir anda herkes (vergisini odemeyenden tutun da, hirsizina, arsizina kadar) ahlak bekcisi oldu. O tarihten sonra degisen Aziz Yildirim bu isi artik futursuzca yapmaya basladi ve sonunda kendini ele verdi.

    Yine son yillarda siyasetin futbolun icine iyice girmesiyle de FB, Kadikoy’un takimi olmasindan dolayi CHP’nin zengin tayfasina yakin, BJK CHP’nin anarsist agresif, GS da MHP ve cemaate, AKP’ye yakin oldu ve tribunler bu siyasi gruplarin hesaplasma zemini haline gelmeye basladi. Bircok FB’li bu sike operasyonunun cemaat operasyonu olduguna inaniyor. Cemaatten bircok FB’li arkadasim bile Fethullah Gulen’den ve cemaatten sogudular. Cemaat evlerinde surekli donen “Hocaefendi GS’liymis” dedikodulari yuzunden cemaatten ayrilan fanatik FB’liler bilirim. Bugun bir grup FB’li cemaat aleyhine “cemaat bizimle basa cikamaz” diye tezahurat ettiler.

    FB aleyhinde en cok faaliyet gosteren Haluk Ulusoy da eski bir CHP’lidir. FB’nin Kadikoy’deki taraftarlarinin cogu CHP zihniyetinde olmalarina ragmen, FB yonetimi ise Ulker’le buyuk bir sponsorluk anlasmasi yaparak ve islami sermayeyle buyuk isbirligi yaparak siyaset disi kalmayi, FB’yi CEO mantigiyla yonetmeyi tercih ettiler. Simdi bakiyoruz, Aziz Yildirim tutuklandi. Aziz Yildirim bu sistemin yarattigi bir adam. “Eger konusursam cok kisinin basi yanar” demisti. Kaybedecek hicbirseyi kalmamis bir Aziz Yildirim’in konusmasi diger takimlarin yaptiklari sikelerle beraber, Ergenekon, siyaset-futbol baglantilari vb. bir cok davanin aydinlatilmasinda onemli rol oynayacaktir.

    PS: Evet, FB’liyim ama Aziz Yildirim’in eger sucu sabitlenirse hakettigi cezayi almasindan, FB de eger bu durumdan haksiz cikar elde ederek sampiyon olmussa sampiyonlugunun da alinmasi gerektigini dusunuyorum. Ancak, gecmiste bircok takimin yaptiklari yanlarina kar kalmisken, FB ceza alirsa, buyuk bir infial yaratacaktir. Yani, “Geciken adalet adalet degildir”

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin