RSS Feed for This Post

Hamiyet Yüceses / Her yer karanlık pür nûr o mevkii (Makber)


Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:hadsiz çuvaldız Tarih: May 15, 2011 | Reply

    Ya lale açmalıdır gönlümüzde yahut ta gül

    Bizim dedelerimiz, sevilen, huzurlu, mutlu yaşayıp ölen kimselerin mezarlarında kendiliğinden “güllerin, lalelerin” açacağına; sevilmeyen ya da dengini bulamayan, ya da kırıklıklar ve mutsuzluklarla yaşayıp ölen kimselerin mezarlarında, bağırlarında ise “dikenler bittiğine” inanırlardı. Biz öyle yaşamalıyız ki mezarımızdan her bahar güller, laleler fışkırsın.
    http://www.antoloji.com/rindlerin-aksami-yahya-kemal-bir-siir-bir-yorum-siiri/

    Rindlerin Akşamı’nda Makber’i dinledim.

    http://plak1.net/muzik/munir-n-rettin-selcuk-donulmez-aksamin-ufkundayiz/lErDTBRZn3Y

    Çok güzeller.

    Ve hazır hadsizliği ele almışken bir şarkıya şarkıyla yorum yazayım dedim yetmedi çuvaldızı da kullandım 🙂

    Acaba bu şarkıların dillendirildiği vakitlerde birileri çıkıp “bu şarkılar ölümlerden bahsedip sinirlerimizi bozuyor” demiş olabilir mi?

  3. Yazan:MY Tarih: May 16, 2011 | Reply

    “Acaba bu şarkıların dillendirildiği vakitlerde birileri çıkıp “bu şarkılar ölümlerden bahsedip sinirlerimizi bozuyor” demiş olabilir mi?”

    Walla ayni seyi düsündüm sarkiyi koyarken… Ve de ne ses degil mi? Ah ah! Gel de “nerede o eski sarkilar ve sanatçilar?” diye dertlenme simdi 🙂

    eskiden sarki söylemek Sanat’mis. ses “ressamlarimiz” varmis, simdi her türlü badana boya isleri ve baca temizligi yapan sarkicilar var. Sanat yerine zanaat. Birinin yerine ötekini koy, seslendiren, besteci, güfteci, “üniversel” boya. Ahsap, metal her zemine yapisip kalir, islak bezle silinebilir, baska boyalarla kolayca karistirilabilir (edilgen bir karisTirma, mix degil confusion) … hepsi bir.

  4. Yazan:ahmet medeni Tarih: May 16, 2011 | Reply

    Mehmet Bey, hakkateh normal dğilsiniz, en olamdık zamanda, olmadık-beklenmedik bir şarkıyla..resimle…film ile..v.s
    ……
    Eee,şimdi sizde abdullah yüce de vardır..

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin