RSS Feed for This Post

DUYURU:Liberal İktisat Kongresi 2011

3H Hareketi, bu sene ikincisini düzenlediği “Liberal İktisat Kongresi 2011” ile, ekonomi ve finansa merak duyan herkesi bir fikir şölenine davet ediyor. 18 Mayıs Çarşamba günü, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsü Fazıl Say salonunda (Saat:13.00- 18.00) iktisadi çevrelerde büyük soru işaretleri yaratan merkez bankası politikalarını ve Avrupa’da yükselip dünyayı saran kamu borç krizini tartışmaya açacağız. 3H Hareketi olarak, BETAM, Liberal Düşünce Topluluğu ve Friedrich Naumann Vakfı kurumlarıyla beraber, serbest bankacılığın ve merkez bankacılığının hem tarihine hemde teorisine dair önemli çalışmalara imza atan George Selgin ile Türkiye’nin en seçkin iktisatçılarından Asaf Savaş Akat, Deniz Gökçe, Seyfettin Gürsel’i ve misafir konuşmacı olarak da İsveç Mises Ensitüsünden Markus Bergström ve Kerem Tibuk’u bir araya getiriyoruz.

Kongre programına ve afişine ekteki dosyalardan ulaşabilirsiniz.

Facebook etkinlik sayfası: http://www.facebook.com/event.php?eid=198993753471549

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için: 3hiletisim@gmail.com 
Not: Kongreye katılmak için herhangi bir belge doldurmanız gerekmemektedir.

3H HAREKETIwww.3hhareketi.com

 

…Bu konu ilginizi çektiyse…

Liberalizmin Ak Kitabı

1930 model bir ulus-devletin, bir “devlet babanın” çocuklarıyız. Son derecede “Millî” bir eğitim gördük, öğrenim değil. Hayatta işimize yarayacak meslekî bilgileri ya da eleştirel bir bakışı öğrenmedik “millî” okullarda. “Varlığımızı Türk varlığına armağan etmek” için eğitildik, eğilip büküldük.

Liberallerin dilinden düşmeyen “Bireysel haklar ve özgürlükler” bizim gibi Kemalist çamaşırhanelerde yıkanmış beyinler için çok yeni. Türkiye’de yaşayan insanların ulus-devlet boyunduruğundan kurtulmasında önemli bir rol oynuyor liberaller. Biz de bu kitapta liberalizmin temel tezleriyle uyumlu, bu fikir akımına doğrudan ya da dolaylı destek veren makaleleri birleştirdik. Buradan indirin.

Liberalizmin Kara Kitabı

Liberalizm asırlardır bir çok aşamalardan geçmiş, tarihi olaylarla kendisini imtihan etmiş bir düşünce geleneği. Değişmiş yanları var ama sabitleri de var. Bu sabitlerin içinde liberalizmin tehlikeli yönleri hatta YIKICI UNSURLARI da var. Bunları ortaya çıkarmak için “doğru” soruları sormak ve liberal perspektifte kalarak yanıt aramak gerekiyor… Büyük bir kısmı bu gelenekten olan düşünürlerin fikirlerinden istifade ederek liberalizmin kusurlarını ele alıyoruz bu kara kitapta: Adam Smith, Mandeville, John Stuart Mill, Hayek, Friedman, Röpke, Immanuel Kant, Alexis de Tocqville, John Rawls, Popper, Berlin, Mises, Rothbard ve Türkiye’de Mustafa Akyol, Atilla Yayla, Mustafa Erdoğan…

Liberallere, liberalimsilere ve anti-liberallere duyurulur.

Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin