RSS Feed for This Post

Dans-Müzik gösterisi

“Mektup, Rumca, Romeika, Kürtçe, Zazaca, Türkçe, Arapça, Ermenice, Makedonca, Farsça, Sırpça ve Keldanice dillerinde şarkılardan oluşuyor. Farklı kültürlerin ortak hikayeleri dile geliyor  Mektup‘ta… Hüzünler, ayrılıklar, savaşlar, mücadeleler… Bayramlar, sevinçler, düğünler, şenlikler…”

” İnsanın, dünyanın, yurdun haberini,
ağacın, kuşun, kurdun haberini,
seher vakitlerinde
yahut
gecenin ortasında
taşıdım insanlara yüreğimin çantasında,
şairlik ettim
bir çeşit postacılık yani.
” (Nazım Hikmet)

 Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü (BÜFK), Anadolu ve çevresinin çok kültürlü ve çok sesli yapısını kültürel çoğulcu bir bakışla ele aldığı Mektup dans-müzik gösterisiyle 18 Nisan’dan itibaren seyirci karşısına çıkıyor.  Mektup, Balkanlardan, Karadeniz’den, Anadolu’dan, Ortadoğu’dan hikâyeler taşıyor sahneye. Dans, müzik ve tiyatro formlarının bir arada kullanıldığı gösteri yaklaşık bir saat sürüyor ve yetmişin üzerinde dansçı ve müzisyen sahneye çıkıyor. 

 Mektup, Rumca, Romeika, Kürtçe, Zazaca, Türkçe, Arapça, Ermenice, Makedonca, Farsça, Sırpça ve Keldanice dillerinde şarkılardan oluşuyor. Farklı kültürlerin ortak hikayeleri dile geliyor  Mektup‘ta… Hüzünler, ayrılıklar, savaşlar, mücadeleler… Bayramlar, sevinçler, düğünler, şenlikler…

BÜFK’ten bu bahar herkese Mektup var!

 

Gösteri Tarihleri:

18 Nisan Pazartesi 20:00

19 Nisan Salı 20:00

7 Mayıs Cumartesi 18:00

9 Mayıs Pazartesi 19:30

10 Mayıs Salı 19:30

Yer:

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüs

Garanti Kültür Merkezi (GKM)

Bilet Fiyatları:

Öğenci- 7 TL    Tam-12 TL

 

Detaylı Bilgi ve Rezervasyon İçin

e-mail: bufk@boun.edu.tr

web: http://bufk.boun.edu.tr

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin