RSS Feed for This Post

AKP, “muhalifleri” susturuyormuş

“…Gerçekten AKP’ye “muhalefet eden” birileri olsa belki AKP onu susturmak ister ama ben bugün ciddi bir tane AKP eleştirisi okumuyorum Türk basınında. Ne muhalefet partilerinden ne de medyadan AKP’nin uygulamalarına yönelik şöyle sarsıcı bir muhalefet çıkmıyor. AKP’nin “rejimin ekmeğine yağ süren” hataları konusunda ağızlarını bile açmıyorlar. Ama Ergenekon ve darbe yandaşlığını, AKP’ye muhalefet olarak kabul ettirmek istiyorlar. Ergenekoncular yakalanmasın, darbeciler yargılanmasın. Onların “özgürlük” anlayışı bu. Silah zoruyla bütün ülkeyi sindirmek, iktidara el koyma planları yapmak, “muhalefet” onlara göre. Üşenmeyin bizim basını şöyle bir tarayın. AKP’nin, yargı “reformu” yaparken askerî yargıya dokunmamasını eleştiriyorlar mı, bir bakın. Askerî vesayete alan açan Sayıştay Yasası’nı eleştiriyorlar mı, bir bakın. Ombudsmanlık yasasında orduyu kollamalarını eleştiriyorlar mı, bir bakın. En kritik dönemeçlerden birini geçerken Kürt meselesini kalıcı bir barışa dönüştürmek için kıllarını bile kıpırdatmamalarını eleştiriyorlar mı, bir bakın…” TAMAMI 

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:sq Tarih: Şub 18, 2011 | Reply

    Ahmet Altan’a da yazık, güvendiği dağlara karlar yağdı oysa ne umutlarla ne sırt sıvazlanmalarıyla çıkmıştı yola. Artık ağzıyla kuş tutsa yaranamaz Tayyip Erdoğan’a.

  3. Yazan:aziz yılmaz Tarih: Şub 18, 2011 | Reply

    Basının içine düştüğü sefil durum bu kadar güzel tarif edilebilirdi ancak.Aslında sadece askeri vesayet şakşakçısı basının değil,bilumum aydın,demokrat,ilerici,çağdaş,sosyalist,feminist vs geçinen ergenekon yanlısı sahta özgürlükçülerin maskesini de bir güzel düşürmüş bu yazısıyla.

    Helal olsun diyorum tek kelimeyle!

    Yalakasından,postal yalayacısından,ilericiliği sığ AKP karşıtlığı üzerine kuranından geçilmeyen şu ideolojik kirlilik ortamı içinde bile dik durmasını alkışlıyorum bu adamın.

    Doğrusu ilave edecek fazla bir şey bulamıyorum,üstad,siyaset kalpazanlarının riyakar yüzüne gerçekleri tokat gibi vurmuş zaten.Lakin insanın ar damarı çatlayagörsün,gayrı tokat mokat hak getire!
    Ama artık millet,yaratılmak istenen bu illüzyona kanmıyor!Askeri vesayeti kalıcı tutmak adına elini ovuşturan zihniyetle muhalefet değil, vıcık vıcık yandaşlık,pespaye bir yalakalık yapıldığını çok iyi biliyor benim güzel vatandaşım.
    Biliyor,bu telaşın 85 yıllık dikta rejimini dimdik ayakta tutma çabasından başka bir şey olmadığını!
    Biliyor;faili meçhullere,derin devlete,ayyuka çıkmış hukuk skandallarına gıkı çıkmayıp da generallere gelince özgürlükçü geçinen sahtekarlarla muhalefet yapılamaycağını.

    Ne de güzel söylemiş sn.Altan,
    AKP askeri vesayetle iktidar pazarlıklarına giriştiğine bu grühun sesi çıkabilmiş midir?

    AKP,milliyetçi kesimlerin oyunu alsın diye Kürt sorununun çözümünü savsaklattığında bu koro takımdan itiraz gelmiş midir?

    Ya hasır altı edilen Şemdinli olayı?bunu takip eden,üstüne giden oldu mu?

    Göçüklerde,tersanelerde ölümle sonuçlanan iş kazaları?Sözde muhalif basın ve diğer saz arkadaşları CHP kuyrukçularınca bu olayların üzerine gidilmiş,ciddi olarak araştırılmış mıdır?

    Sırf Kürtleri sindirmek/gözdağı vermek adına,orman kanununa dönüşen huksuzlukların yaşandığı KCK operasyonlarına namı değer çağdaş/ilerici basınımızdan en ufak bir eleştiri,bir tepki gelmiş midir?

    Daha neleri sayayım bilmem ki?

    Bütün bunlar karşısında dut yemiş bülbüle dönen sözde muhalefet ne hazindir ki karanlık dosyalar açıldığında ve bunların failleri yargı önüne çıkarıldığında pişkince özgürlük havariliğine soyunabiliyorlar.Özgürlük ve adalet nedense hep ergenekon soruşturmasında,derin devletle(az da olsa) hesaplaşıldığında akıllarına geliyor.Hakkını yemeyelim,bir de dedikodu malzemesinden öteye geçemeyen yapay gündemlere velvele koparmasını çok iyi biliyorlar.

    Bu mudur muhalefet?

    Gerçekten de iş el marifetiyle hokus pokusa gelince maharette kimse ellerine su dökemez bunların.

    Neyse bu akbabaları düşünürken midem kalkıyor,kusmadan kesmek en iyisi.
    ——–
    Yazıyı buraya taşıyarak okurların dikkatine sunan arkadaşa da ayrıca teşekkür ediyorum.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin