RSS Feed for This Post

2008 Krizinden Önce(1): Halk Kapitalizmi

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Şub 17, 2011 | Reply

    Thatcher “Halk Kapitalizmi” dedigi seyi savunuyor. Özellestirme yoluyla gücü halka geri verdiklerini ve bunun bir “haçli seferi” oldugunu söylüyor.

    “Geçen asirda mümkün oldugu kadar çok insana oy hakki verilmisti. Bu çagda ise mümkün oldugu kadar çok insana sermayedar olma imkani veriliyor”

    ingiltere’ye ve ingilizlere kaça patladi hatirlamiyorum ama ABD vatandaslari krizden bir veya iki hafta sonra 750 milyar dolar kadar ÜTÜLDÜLER! Halkin parasi krize sebep olan bankalari kurtarmak için kullanildi.

    Kapitalizmin kendi kendini kontrol etme kapasitesi yeterince sorgulanmadi diye düsünüyorum.

  3. Yazan:By_GölgeAdam Tarih: Şub 17, 2011 | Reply

    KAPİTALİZM VE SERMAYE BİZ EMEKÇİLERE YAŞAMA SANSI BIRAKMIYOR

    İşsizliğin boy gösterdiği ülkemizde.insanlar gıda ihtiyaçlarını gidermek ve en azından yaşamak için,daha ucuz ev arayışındalar.kalacak yerin insan sağlığı için ne kadar önemli önemsiz olduğu bir tarafa.sağlıksız koşulda kalmanın aç yaşamamak,çocuklarına azda olsa süt içirebilmek ve elektrik,su parasını faizsiz sorunsuz kesintisiz yatırabilmek için.işçi,emekçi insanlar havasız,karanlık evlerde kalıyorlar.halk tabiri ile ev demeye bin şahit misali.

    Ülkemizde en ucuz ev kirası 200 tl.bugün bodrum,baraka,zemin kat evler ise 150 tl civarında.bunlar yaşanılmayacak yerler.sorunu yaratan düzen,sermaye ve kapitalizmdir.

    Tüm şehirlerde fabrikaların iş yapamama sorunundan dolayı.kapanmasında ki rol ise. siyasetten payını alamama,yabancı sermayeye olan borçlardır.fabrikaların kapanmasıyla ucuz işçi potansiyeli doğmuştur.12 saat çalışan bir işçinin fazla sosyal hakkı olmamakla beraber.zamsız 400-450 tl dir.

    Yaşam olarak yaşanılmaz evlerde.yakında okulların açılmasıyla beraber.fabrika önlerinde yabancı sermayenin kredi kartı dağıtmasıyla.fabrikada ücretlerin işçilere geç verilmesiyle.işçiler bu seferde yüksek faizle.yabancı sermaye kanını sömürmekte.okul masrafını ve giderlerini kredi kartıyla karşılayan insanlar intihar bile ediyorlar.devlet mağdurdan çok bankaları kollamakta.

    Acımasız sömürücü bir ülkede.kapitalizm,düzen,sermaye bize

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin