RSS Feed for This Post

Ülkücülere Kavga Yasağı!

Türk Milliyetçisi olan Enver Paşa’nın “duygusal” yaklaşımı nedeniyle bir imparatorluğun dağılmasına yol açtığı, “akılcı” davranan Atatürk’ün ise yıkıntıdan bir devlet çıkardığı prensibinden yola çıkan MHP yönetimi, Türkiye’nin bölünmemesi için “akılcı” davranmayı sürdürecek. Bu kapsamda, sokağa inmek, çatışmak, eylemlere katılmak bütün teşkilat mensuplarına ve Ülkücülere yasaklandı.

Özellikle toplumsal kardeşliği ve “bin yılda oluşmuş milleti kardeş kavgasına düşürmek isteyenlere fırsat vermemek için” kitlesel eylemler yapılmayacak. Genel Merkez’e gelen “miting yapalım, tel’in edelim, yüzbinlerce kişi yürüyerek protesto gösterisi yapalım” gibi talepler, kabul edilmedi. MHP yönetimi, “meşru zeminlerde ve demokratik haklar kullanılarak mücadele” kararı aldı. Devlet Bahçeli imzasıyla daha önce yayınlanan genelgelere harfiyen uyulması istendi. Teşkilat görevlileri, parti üyeleri ve Ülkücüler, çatışma, provokasyon, tahriklere karşı dikkatli olacak. Sokak çatışmalarına kesinlikle girilmeyecek, “nifak tohumlarına” karşı dikkatli olacak ve Türk, Kürt veya hangi etnik kökenden olursa olsun, herkesi kucaklamaya devam edilecek.

Uğur Becerikli – Sabah

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:ali yardım Tarih: Ara 23, 2010 | Reply

    Enver paşa hakkındaki yargı, resmi tarihin yargısıdır. tarihi yazan galipler, Enver paşayı üstü çizilmesi gereken bir kişi olarak görmüşlerdir. Mustafa Kemal milli mücadelede başarısız olsaydı, birileri onu da hain ve hayalperest olarak adlandıracaktı. Enver paşa mücadelesinde başarılı olsaydı, Türk dünyasının “Enver atası” olacak, ve belki de Türk tarihinin en büyük idealisti-ya da Türkçesiyle “ülkücüsü”- olarak anılacaktı.

  3. Yazan:logic Tarih: Ara 24, 2010 | Reply

    Bahçeli’yi de dinlemiyorlar artık. Maraş’ta Alevilere saldırmaya kalktılar. Bugün de bir belediyeyi basmışlar 🙂 Olsun MHP yine de çabalıyor, o da bir şey.

  4. Yazan:davut Tarih: Ara 26, 2010 | Reply

    osmanlıyı 10 yılda yıkan milliyetçilik cumhuriyetinde birtürlü sorunlarını çözülmesine engel olan aynı milliyetçiliktir.ne zaman bu milliyetçilik akımlarından kurtulursak hakiki manada sıçrama yapacağız.toplum kavgalarının tek sebebide budur.bunuda en çok maalesef ülkücüler yapıyor.bunu duyduklarımdan söylemiyorum lise üniversitede bir kavga varsa mutlaka içinde ülkücüler mevcut.bunlar yüzünden insan türküm diyesi gelmiyor.bunlar dağdaki pkk lılardan daha çok aldatımışlar.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin