RSS Feed for This Post

Yorumsuz…

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: Ara 15, 2010 | Reply

    Müthiş bir kız. Ne kadar ilginç İsrail ordusu Amrican üniversitelerinde etik dersi veriyor. Aslında bence Üniversitelerde İsrail ordusu bir şekilde ders konusu olmalı. Etik değil ama yapısı itibarıyla yeryüzünde böyle bir ordu var mıdır bilemiyorum. Herşeyden önce askerlik İsrail’de kadınlara mecburi. İkinci olarak gençler çok erken bir yaşta askere alınıyor. Daha lisedeyken 17 yaşında tam iki sene askerlik yapıyor. Sonrasında normal hayata uyum sağlayabilmeleri için bir süre rehabilitasyondan geçiyorlarmış. Ve askerlikleri bittikten sonra da belli aralıklarla sanırım senede bir askerliklerini tekrar etmek zorunda insanlar. Çocuklarını daha 17 yaşında iki sene kızlı erkekli ateşe atan bir toplum bu. Ciddi bir sosyalpsikolojik araştırma konusu. Shimitistim ismi verilen az sayıda genç vicdani red hareketini açıklıyor ama benim gördüğüm kadarı ile sayıları çok az. İsrail ordusu hakkında detaylı bilgisi olanrları bizimle paylaşmaya davet etmek isterim. Ve bunun sebepleri hakkında fikri olanları.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin