RSS Feed for This Post

Çocuklar İçin Adalet Takipçileri’nden Basın Toplantısına Davet

“Çocukların Evi Gökyüzünün Mavi Atlasının Altıdır… Cezaevi Değil.”

Ne istiyoruz? Adalet. Kimler için istiyoruz? Çocuklar için. Ne zaman istiyoruz? Hemen.  Pekâlâ, neden istiyoruz? Adalet isteyen çocukların haykırışa dönüşen sesine kulaklarımızı tıkamadığımız için. O çocuksu sesler vicdanımızın dibinde çınladığı için.  Çocuklar adalet istiyorlar.   Bir süre öncesine kadar çocuklarla ilgili bu ülkede müthiş ve inanılmaz bir vurdumduymazlık egemendi. Terörle Mücadele Kanunu uyarınca çocuk yaştaki pek çok genç cezaevleriyle tanıştı. Ne acı… Sokak cumhuriyetinin tartışmasız sahipleri ve efendileri, sahipleri oldukları sokaklardan birer birer toparlanıp cezaevlerine tıkıldılar. Bu ülkenin çocuklarını önemseyen bir avuç insan, çocukların adalet çağrısına kulak kabarttılar ve çocukları hapishanelerden kurtaracak yasal düzenlemenin peşine düştüler. Bu bir avuç insanın organize ettiği ÇİAÇ’ın çabaları sonuç verdi.  TMK’da yapılan değişiklikler sonucu bazı çocuklar tahliye oldu.

Ancak her zamanki gibi kanunların içeriği ve uygulanışı arasında problemler yaşandı.

Bazı yerlerde tahliye haberleri alıp yüzler gülerken, sevinç yaşanırken diğer yerlerde çocukların halen cezaevinde olduğu, gece yarısı baskınları ile gözaltına alındığı ve en can yakıcısı askeri bölgelerde çocuk ölümleri yaşandığı haberleri geldi.

 Yasanın çıkmasıyla problemlerin çözüldüğüne ikna olan, çocuk ölümlerini görmezden gelen kamuoyu fena halde aldatılıyor ve aldanıyor. İlk tahliyelerin geldiği dönemde ÇİAÇ sona ererken süreci takip etmek adına Çocuklar İçin Adalet Takipçileri olarak görev üstlenilmesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu gelen haberler teyit ediyor.

 Biz Çocuklar İçin Adalet Takipçileri olarak kamuoyuna verilen sözlerin yerine getirilmediğini gördük. Bunu görüp susmak, durmak olmaz diyoruz.

 Bu nedenle sizleri, verilen sözlerin takipçisi olacağımızı, yaşanan çocuk ölümlerini görmezden gelinmesine, bu hoyratlığın sürmesine izin vermeyeceğimizi anlatacağımız basın toplantısına davet ediyoruz.

 Çocuklarımızı cezaevi çatısı altından çıkaralım. Onların evi gökyüzünün mavi atlasının altındadır.

                                                     ***

 **Eş zamanlı yapılacak olan toplantı yerleri ve adresleri:

 İstanbul:

Tarih: 11 Aralık 2010, Cumartesi

Saat: 13.00 de Tülin Özen in okuyacağı basın bildirisinin ardından Cenk Örtülü ve Zeynel Koç’un yönettiği “Taşlaşan Vicdanlar” Belgesel gösterimi ve ardından “Özgür Açılım Öğrenci Platformu”nun hazırladığı “çocukluktan merkeze” sergisi.

Yer: İnsan Hakları Vakfı Salonu -Sıracevizler cad. Hocazade sok. No: 8 -Taksim (Alman Hastanesi’nin karşı sokağı)

**

Ankara:

Saat:11:00

Yer:Mülkiyeliler Birliği Toplantı Salonu

**

Aksaray:

Saat: 11:00

Yer; Aksaray valiliği önü

**

Batman :

Saat: 12.00

Yer: Gülistan caddesi

**

İzmir:

Saat:11:00

Yer:Ziraat Mühendisleri Odası -İzmir Lokali

 

**

Gazi Antep:

Saat:13:00

Yer:Yeni toplum kültür sanat derneği.-Bey mah.Atatürk Bulvarı Ferah apt.no:19 K:3/5

 **

Van:

Saat:13:30

Yer:Van Barosu

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:beytullah emrah Tarih: Ara 11, 2010 | Reply

    çocuklar için yapılacak, takip edilecek daha çok şey var. umarım bu çabalar bu yapılacaklar listesinin daha hızlı kısalmasına vesile olur.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin