RSS Feed for This Post

Kemalizmin Zararları(10): Ölüler dirileri yönetir

Büyük görmek için

Trackback URL

  1. 15 Yorum

  2. Yazan:Fatih Öksüz Tarih: Kas 10, 2010 | Reply

    Allahım bu kokuşmuş zihniyetin şerrinden sana sığınırım.Dünya tarihinde varlığıyla yüceltilen,ululaştırılan,isteyen herkesin istediği amaçla onun şahsiyetini kullanabilen böyle bir örnek bulmak imkansız.Tam bir komedi ve aslında büyük bir drama.
    Mustafa Kemali seviyoruz,yanıyoruz,tutuşuyoruz diyenler sonunda karikatürde yaptılar büyük şefi,daha neler?

  3. Yazan:MY Tarih: Kas 10, 2010 | Reply

    yaw yakinda atatürk örümcek adama filan ayar verecek, aglarini öyle germe, çocuklari korkutma filan 🙂

    hepten kafayi yediler yaw

  4. Yazan:özlem Tarih: Kas 10, 2010 | Reply

    Valla bu tür şeyleri takip ede ede aynı mantıkla düşünmeye başlıyor insan. Bugün bir arkadaşım şakasına neden ata bebekler çıkarmıyorlar diye sordu. Korktum birden düşünsenize oyuncakçı vitrinlerinde bir sürü ata bebek. yapabilirler. özlem söylediydi dersiniz.

  5. Yazan:Fatih Uzun Tarih: Kas 11, 2010 | Reply

    Bu manşet için söylenecek çok bişey yok çocukça ve çağdışı ama ben işe iyi taraftan bakıyorum.Bu tür haberler ve manşetler bazı şeylerin hala farkında olmayan sürü psikolojisiyle yaşayan bi takım insanları belki uyandırır ve karşıdaki zihniyeti ve bu zihniyetin yönetiminde ülkenin düşeceği hali görürler öte yandan ülkemizin milletimizin ve dinimizin selameti için ayrılığa düşmeden kimlere karşı olmamız gerektiğini safımızı nasıl belirlememiz gerektiğini görür ve ona göre davranırız.

  6. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Kas 11, 2010 | Reply

    Aslında şişme Atatürk yapıp özlemlerini giderebilirler. Veya Barbie tipi kolları bacakları oynayan bir versiyon da yapabilirler. Karnına bastırınca konuşur.
    Dün Yılmaz Özdil, 10 Kasım yazısında binlerce insanın koluna dövme olarak Atatürk imzası yaptırdığını söylüyor ve soruyordu “dünyanın başka hangi ülkesinde insanlar bir liderin imzasını koluna kazımıştır?”. Çok yerinde bir soru.

  7. Yazan:Mustafa Akbaş Tarih: Kas 11, 2010 | Reply

    Kemalistler istedikleri kadar Atalarini kutlasinlar ve Atalarina biat etsinler. Ama gelip bana Atalarini dayatmaya kalkmasinlar, bana baski yapmasinlar. Benin basiörtülü kiz kardesimle ugrasmasinlar. Benim erkek kardesim sinirda teröristle vurusurken gidip golf oynamasinlar. Benim vergi paralarimla Atalarin cirkin Putlarini ortaligi dikip cevreyi kirletmesinlar. Yeter artik. Biktim.

  8. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Kas 11, 2010 | Reply

    özlem hanım,

    Vallahi yorumunuzu okumadım yazarken. Aynı şeyi düşünmüşüz. Hakikaten böyle bir şey yapsalar. Hatta çaktırmayın ben bu işe girebilirim, bu ülkede Atatürk’le ilgili ne yapsan zengin olursun çünkü. İzmir’e de açarım dükkanı. Dövmeciden çıkan dükkana gelir… GI-Joe The Action Force gibi bir bebek Ataturk yapmak süper fikir. Hatta bir de Tayyip bebek yaparım, onu Atatürk’e dövdürüp rahatlarlar. Cıvvv diye uçururlar Ata bebeği, gözlerine de mavi ışık yaparız karanlıkta hepimizi aydınlatır. Elini Anafartalardaki gibi çenesine götürebilecek şekilde de yaparız, düşünür modunda yani… Ben bir kalıpları çalışayım bakalım 🙂

  9. Yazan:logic Tarih: Kas 11, 2010 | Reply

    Sözcü okuyan orta yaş üstü kemik bir kitle var. Bu kitle rahmetli oldukça, bu tür faşist gazeteler ortadan kalkacaktır.

  10. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Kas 12, 2010 | Reply

    Sözcü’ye alternatif kolaj yapılmış. Çok hoş:
    http://www.eminimsi.com/alternatif-sozcu-kolajlari/

  11. Yazan:nur ergün Tarih: Kas 14, 2010 | Reply

    Atatürk kadar kafanıza taş düşsün. Nankörler.

  12. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Kas 15, 2010 | Reply

    Atatürk kadar kafanıza taş düşsün. Nankörler.

    Siz de bu eleştirileri yanlış anlayanlardan birisiniz galiba Nur hanım.

    Mustafa Kamal (siz varın Atatürk deyin) vb. ile uğraşmak abes bir iştir.

    Burada konu edilen şey “kemalizm” adı verilen geri kafalılık.

    “O olmasaydı …” türünden akıldışı inanışlar da bu gerikafalılığın bir göstergesi.

    Sizi tahkir etmek istemem, lakin bu “nankör” muhabbeti de pek iyi bir şeyin göstergesi değil.

  13. Yazan:beddavi Tarih: Kas 27, 2010 | Reply

    Allah bunların akıllarını almış ve kalplerini mühürlemiş.. bu işin akılla mantıkla izahı yok çünkü…

  14. Yazan:logic Tarih: Kas 27, 2010 | Reply

    Allah bunların akıllarını almış ve kalplerini mühürlemiş.. bu işin akılla mantıkla izahı yok çünkü…

    daha iyi anlatılmazdı heralde.

  15. Yazan:ibo Tarih: Haz 1, 2011 | Reply

    Herkesin değer verdiği bazı tabuları vardır. Bunları hiç kimse asla değiştiremez. Biri Atatürk’e düşman olur, Birisi Hz Muhammet’e. Böylece sen benden bende senden nefret eder hale geliyoruz. Ne olur insanları inançları ve tabuları ile sevelim ve değerlerimize dil uzatıp birbrimiz üzmeyelim. saygılar.

  16. Yazan:Tabulara itirazim yok ama... Tarih: Haz 1, 2011 | Reply

    Tabulara itirazim yok ama “atatürk yasasaydi böyle giyinmenizi istemezdi” diye baski yapilinca her türlü hakarete de hazir olmak gerek. Hâlâ Dersim’deki katliamlarin, Kürtçenin yasaklanmasinin, varlik vergisiyle hristiyanlarin ezilmesinin bedelini ödüyoruz. herkes istegini ilâh edinebilir ama bu ilâh adina zulmetmekten çikiyor bütün gürültü.

  1. 2 Trackback(s)

  2. Kas 11, 2010: Twitter Trackbacks for Kemalizmin Zararları(10): Ölüler dirileri yönetir : Derin Düşünce [derindusunce.org] on Topsy.com
  3. Kas 26, 2010: Son 90 günde en çok okunanlar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin