RSS Feed for This Post

İrlanda’da barış süreci nasıl gelişmişti?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan’da yaptığı açıklamada, terör olaylarının son bulması için devletinin bütün yöntemlerini deneyeceğini ve İrlanda örneğinden hareket edilebileceğini söyledi. İrlanda’da barış süreci, savaşan güçlerin masaya oturmasıyla gelmişti.

Orijinal İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA), İrlanda’nın İngiltere’den bağımsızlığını sağlamak için 25 Kasım 1913’te kuruldu. 1919-1921 yılları arasında IRA’nın yürüttüğü mücadele sonucunda, 6 Aralık 1921’de İngiltere ile İrlanda arasında yapılan bir anlaşmayla Özgür İrlanda devleti kurulurken,  Kuzey İrlanda İngiliz egemenliğinde kalmaya devam etti.

IRA’nın büyük bir kısmı, Kuzey İrlanda’nın İngiliz denetiminde kalmasını bir taviz olarak… TAMAMI

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:mustafa Tarih: Ağu 28, 2010 | Reply

    Ben barış için Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişiyle hesaplaşması gerektiğini düşünüyorum. 37 yaşında olarak Benim hatırladığım Kenan Evren’in Kart-kurt söylemi bile beni utandırıyor. Biri çıksa ve benim milletime tark-turk, hart hurt dese ben ne yapardım acaba diye sormalı Türk’üm diyen herkes.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin