RSS Feed for This Post

12 Eylül’de Anayasa Değişikliği neyi değiştirecek?

Biliyorsunuz şu an « Yetmez ama EVET » diyenler bir yandan, “HAYIR” diyen muhalefet diğer yandan polemik sürüyor. Konuya uzak kalan bir çok insan için hadise “AKP’yi mi seviyor musun yoksa Darbecileri mi?” şeklini aldı ki cevabınız ne olursa olsun bu Türkiye için hiç de sağlıklı bir durum değil.

1982 Anayasası ile Teklif edilen değişiklikler arasında ayrıntılı bir karşılaştırma sunuyoruz. Belgeyi buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:atilla ilhan Tarih: Ağu 11, 2010 | Reply

    Belgeyi paylaşmadan evvel okumayı deneseniz fena olmazdı. Belgedeki taslak üzerinde değişiklik yapıldı, üstüne parti kapatma maddesi düştü.

    Daha doğru veriler için AK Parti’nin hazırladığı siteye bakılabilir:

    http://www.kararmilletin.com/degisenmaddeler/degi%C5%9Fen-maddeler

    ai.

  3. Yazan:Kemalist Tarih: Ağu 14, 2010 | Reply

    Adam hakimi de savcıyı da ben atayacağım diyor. Anayasa değişikliği manayasa değişikliği dedikleri bu. “Hukukun üstünlüğü” yerine “üstünlüğün hukuku” olacak. Kim iktidarda ise mahkemeler onun keyfine göre karar verecek. Efendim, şimdi mahkemeler pek mi iyi? Tabii değil. Çünkü yargı bağımsızlığı tam değil. Bunu değiştirmenin yolu hakim ve savcıları çoğunluk partisinin ataması değildir. Yargıda 40 kapı var. Şimdi bunun 30’u hakim sınıflara açık halka kapalı. Bunlar yalnız hakim sınıflara değil, halka da açık olan, en azından aralık bırakılmış 10 kapının başına da hükümetin adamlarını dikip, halka bunları da kapatacaklar. 40 kapı, 40’ı da halka kapalı olacak.

  4. Yazan:salih elgün Tarih: Ağu 18, 2010 | Reply

    Ben siyasetten, Yargıdan, Asker iç tüzüğünden anlamam.Ama özgürlüklerle ilgili bir adım ileri atılıyorsa tabiki iyidir keşke parti gözetmeksizin oturup bir mutabakata varılsaydıda daha geniş bir anayasa paketi hazırlansaydı.neyazıki türk milletine o geniş ve özgürlükçü anayasayı layık görmemişlerdır

  1. 1 Trackback(s)

  2. Ağu 29, 2010: Son 90 günde en çok okunan ve yorumlananlar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin