RSS Feed for This Post

DUYURU: İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması için

İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde yargılanması için imza toplanıyor. 500.000 imza lazım ve şu anda imza sayısı 138.000 civarına yaklaştı.

Uluslararası imza kampanyası Birleşmiş Milletler Genel Meclisi’ne hitaben, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği savaş suçlarını yargılamak üzere bir defaya mahsus uluslararası bir ceza mahkemesi oluşturmasını talep eden bir imza kampanyası
AFPS
Çünkü 1945’de Birleşmiş Milletler Yasası bizim adımıza imzalandı…

Çünkü Filistin’in paylaşım planı bizim adımıza BM Genel Meclisi tarafından 1947’de onaylandı…

Çünkü 1949’da, Cenevre Sözleşmeleri imzalandı…

Çünkü Filistin’le ilişkili hiç bir BM kararı – ki onlar da bizim adımıza kabul edilmişti – İsrail Devleti tarafından uygulanmadı. İsrail Devleti, kuruluşundan bu yana, sürekli olarak, cezaya maruz kalmaksızın ve her geçen gün daha umarsızca, BM ilkelerini ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmekte.
Biz, dünya vatandaşları olarak bugün, uluslararası topluluğa ödevlerini hatırlatma zorunluluğu içindeyiz !

Güçlü bir şekilde beklentimiz, Birleşmiş Milletler Genel Meclisi, İsrail tarafından Filistin’de gerçekleştirilen savaş suçlarını yargılamak üzere, bir defaya mahsus ceza mahkemeleri için destekleyici yapılar oluşturma gücünü kullansın (Eski Yugoslavya ve Ruanda için Güvenlik Konseyi’nce kurulan iki mahkeme örneğinde olduğu gibi.)

Acil olarak, taleplerimiz, Filistin Halkına yönelik tüm kötü muamelenin durdurulması ve bunun uluslararası koruma altına alınması; Gazze Şeridi’ni çevreleyen tüm blokların kaldırılması; Filistin’e ilişkin tüm BM kararlarının ve uluslararası hukukun – gerekirse uluslararası diplomatik, ekonomik ve hukuki yaptırım baskısı altında – zorunlu uygulaması. İsrail ancak diğerleri kadar bir devlettir ve aynı haklara sahip ve zorunluluklara tabidir.

Özelikle de, BM kararlarını uygulamadığı sürece, İsrail Devleti ile her türlü işbirliği anlaşmasının askıya alınmasını talep ediyoruz.

 fransa filistinle dayanisma

http://www.france-palestine.org/article11097.html#sp11097

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:zeynep Tarih: Haz 12, 2010 | Reply

    yorumsuz…

  3. Yazan:çuvaldız Tarih: Haz 17, 2010 | Reply

    İsrail:SUÇSUZUM!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin