RSS Feed for This Post

AB: İsrail Barış İstemediğini Gösterdi

Kaynak: TimeTurk

İsrail ordusunun Gazze’ye insani yardım götüren gemilere uluslararası sularda düzenlediği saldırıda ölü sayısı 19’a yükseldi.

İsrail askerleri Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı hedefleyen konvoydaki Mavi Marmara gemisine saldırı düzenledi. Hücüm botlar ve helikopterle gemiye saldıran askerler, geminin üzerine çıkarak ateş açtı.

İsrail ordu sözcüsü saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail televizyonları ise ölü sayısının 19 olduğunu duyurdu. El Cezire televizyonu saldırıda ölenlerin en az 9’unun Türk olduğunu bildirdi. Saldırıda en az 30 kişinin de yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Saldırıya uğrayan insani yardım gemisinde 800 kişi bulunuyor. İsrail ordusu Mavi Marmara gemisine yönelik operasyonda askerlere bıçak ve silahlarla saldırı düzenlendiğini, olaylarda 3 İsrail askerinin de yaralandığını ileri sürdü.

İsrail’in yardım gemilerine saldırması tepkiyle karşılandı. Filistinliler olayı katliam olarak tanımlarken, AB üzüntü bildirerek soruşturma istedi.

AB SORUŞTURMA İSTEDİ

Avrupa Birliği Dişilişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İsrailli yetkililerden gemiye yapılan saldırının koşullarına ilişkin tam bir soruşturma istedi.

ARAP LİGİ YARIN TOPLANIYOR

Saldırıyı “insani bir misyona karşı suç” olarak tanımlayan Arap Birliği de yarın olağanüstü toplanıyor. Birliğin Sekreteri Amr Musa, İsrail saldırısına karşı alınacak tedbirlere karar vermek için, “Salı günü Kahire’de bir toplantı yapılacaktır” dedi. Musa, yapılan saldırının “İsrail’in barış istemediği anlamına gelen yeni bir mesaj, çok güçlü bir mesaj” olduğunu belirtti.

FİLİSTİN TOPRAKLARINDA 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas ve Filistin Başbakanı İsmail Heniyye de saldırıyı kınayarak, “katliam” ifadesini kullandı ve 3 gün yas ilan etti. Abbas, “Bu akşam zorlu kararlar alacağız” dedi.

Toplantının bu akşam saat 17.00 sıralarında Ramallah kentinde yapılması bekleniyor.

TÜRKİYE KINADI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise saldırıyı sert bir açıklama ile kınadı. Bakanlık, uluslararası hukukun ihlali sayılan bu olayın iki ülke ilişkilerinde “telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceğini” bildirdi. Açıklamada, “Açık denizlerde gerçekleşmiş, uluslararası hukukun ağır bir ihlalini teşkil eden bu müessif olay ilişkilerimizde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecektir” dendi.

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:Tayfun Tarih: May 31, 2010 | Reply

    ”PKK” ilk defa bir deniz üssüne saldırıyor. Neden bugün, neden Gazze’ye en yakın deniz üssümüze? Tesadüf olabilir mi?

  3. Yazan:MY Tarih: May 31, 2010 | Reply

    raslanti degil, o askerlerin güvenliginin subaylar tarafindan o derecede “ihmal edilmesi”, nöbet degisim saatlerinin PKK tarafindan bilinmesi de raslanti degil.

    Bingöl’de 33 erin öldürülmesi ve Aktütün baskini gibi olaylarda neden sorumlu subaylar ceza görmedi?

    Bkz:

    1) Türk askeri kurbanlık koyun mudur?
    2) “bu ülkenin çocukları cephane midir? Mühimmat mıdır?”
    3) “analar daha çook Mehmetçik doğurur ama Skorsky helikopter doğuramaz”

    Subaylarina hesap sorAmayan ordular basarisiz olmaya da mahkum… Daha dogrusu kendi halkina hizmet edemez. Ama baska ülkelere taseronluk eden ergenekoncu subaylarin gayet basarili olduklari ortada.

  4. Yazan:Tayfun Tarih: May 31, 2010 | Reply

    nöbet degisim saatlerinin PKK tarafindan bilinmesi

    Kesinlikle! İçeriden bilgi sızdırılmadan olacak şeyler değil bunlar. Koğuşlarda yatağının üstüne Abdullah Öcalan posteri asanlar var ordumuzda malesef. Nerede o komutanlarımızın bunlara karşı o şehit cenazelerinden ”PKK’yı lanetleyen” tavırları peki?

  5. Yazan:Umit Erdal Tarih: May 31, 2010 | Reply

    Bingöl’de 33 erin öldürülmesi ve Aktütün baskini gibi olaylarda neden sorumlu subaylar ceza görmedi?

    Dağlıca Baskınında 12 asker ölmüş, 8 asker kaçırılmıştı. Komutan Bnb. Dirik düğündeydi. Sonunda ne oldu? Askeri mahkeme, Er Yüce’yi askerleri teslim olmaya ikna ettiği için, 2.5 yıl hapse mahkum etti.

    Yüce, baskını daha olmadan, haber verdiğini iddia ediyor. Delil olarak, telsiz kayıtlarına bakılmasını istiyor. Ancak telsiz kayıtları her nasılsa silinmiş bulunuyor.

    İlginç olan bir başka olay şu: Diğer 7 er önce Yüce’nin lehine ifade vermiş, daha sonradan ifadelerini Dirik’in lehine değiştirmişti. Yüce’nin suçlu olması sayesinde, Bnb. Dirik hiçbir ceza almadığı gibi, “Üstün Hizmet Madalyasıyla” ödüllendirildi. Yani 12 askerin şehit edildiği olayda, karakolda olmayan komutan, üstün hizmet etmiş oldu. Yüce ise, askerleri güya teslim olmaya ikna etmiş, ancak kendi kafasında şarapnel parçaları bulunuyordu.

    Sonuç olarak, eğer Yüce’nin dediklerinin doğruluğu kabul edilse, Binbaşı ceza alacaktı. Mahkeme de gerekeni yaptı, Yüce’yi cezalandırdı, Binbaşını ödüllendirdi.

    Taraf Gazetesinden Dağlıca Gerçekleri

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin