RSS Feed for This Post

DESTEK: Gazze İçin Küresel Ses

Gazze’ye doğru farklı ülkelerden yola çıkan gemiler bütünüyle silahsız bir insani yardım girişimidir. Gemiler Gazze halkının ambargo sebebiyle mahrum olduğu tıbbi yardım ve Gazze saldırıları sırasında evleri yıkılan Gazze halkına evler inşa edilmesi için gerekli yapı malzemeleri ile yüklüdür. Bu malzemelerin Gazze’ye ulaştırılması sorumluluğunu, biz uluslararası toplumun barışa ve adalete inanan yurttaşları adına, bine yakın silahsız insani yardım gönüllüsü DEVAMI

Trackback URL

  1. 15 Yorum

  2. Yazan:ftk Tarih: May 30, 2010 | Reply

    “bizi yirtip parcaladilar, biz de multeci olarak cogaldik”
    mahmud dervis

    filistin kazanacak!

  3. Yazan:Olcayto Tan Haskol Tarih: May 30, 2010 | Reply

    İlginç bir hadiseye değinmek istiyorum bu konu ile ilgili.

    Bu uluslararası yardım projesi bence yakın ortadoğu tarihinin en önemli meselelerinden biri.

    Ancak batı dünyasında bununla ilgili en ufak bir haber yok. Birleşik Devletlerden bazı insanlarla konuştum alt metin olarak bile basında yer almamış.

    Bazı dostlarımız Fransız, Hollanda ve Kanada basınında da bu meselenin yer alamdığını teyit ettiler.

    Ayrıca dünden beri Türk basınında da bu olay ikincil bir gündem maddesiymiş gibi lanse ediliyor ve giderek daha az yer veriliyor.

    Nedir bu? İnsani yardıma küresel sansür mü? Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa görüşlerini merakla bekliyorum.

    Allah yardımcıları olsun dualarımız sizinle.

  4. Yazan:özlem Tarih: May 30, 2010 | Reply

    Merhaba Olcayto arkadaşım. Sizin sorunuzu arkadaşlara yönelttiğimde ingiltereden bir arkadaşım şu linkleri yolladı. Ama tabi bu yeterli mi bence kesinlikle çok az. Lütfen kampanyayı konu ile ilgili metinleri face de ve basında yaymak için uğraşalım. yurt dışında yaşayanlar için yukarıdaki blog ingilizce, almanca ve arapça olarak da hazırlandı.elimizden geldiği kadar duyurusunu yapabilirsek çok iyi olacak.
    http://www.nytimes.com/2010/05/29/world/middleeast/29briefs-israel.html
    http://www.guardian.co.uk/world/2010/may/25/gaza-flotilla-aid-attempt?CMP=twt_gu
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/10193249.stm
    http://uk.news.yahoo.com/fc/gaza.html
    http://www.indymedia.org.uk/en/2010/05/452244.html
    http://article.wn.com/view/2010/05/26/Israel_Warns_It_Will_Stop_Gaza_Flotilla/
    Filistin kazanacak!

  5. Yazan:Olcayto Tan Haskol Tarih: May 30, 2010 | Reply

    Teşekkürler Özlem, elimizden gelen bir şey olursa grubumuz her türlü destek için hazır.

    Allah kuvvet versin.

  6. Yazan:cb Tarih: May 30, 2010 | Reply

    ”Gazze’ye yardım götüren gemideki arkadaşımdan gelen mesaj; Merhaba arkadaslar Size Gazze ye dogru yol aliyoruz. Can yeleklkeri ve gaz maskeleri dagitilmaya baslandi. Biz herseye haziriz. Sabahlayacagiz gerekirse. Normalde de saat 7 de ayakta olmamiz gerekiyor. Desteginizi bekliyoruz. Yarin yayinimiz kesilirse IHH nin gosnderecegi mesajları dikkate alın ”

  7. Yazan:cb Tarih: May 30, 2010 | Reply

    sadece gemilerden canlı bağlantıyı kesmiyorlar,İHH internet sitesi de saldırıya uğruyor!

    http://www.timeturk.com/ihh-sitesi-yogun-saldiri-altinda_127280-haberi.html

  8. Yazan:özlem Tarih: May 31, 2010 | Reply

    İsrail yardım gemilerine saldırdı. 16 ölü 70 civarı yaralı olduğu söyleniyor:(

  9. Yazan:Ekrem Senai Tarih: May 31, 2010 | Reply

    Allah belalarını versin. Aşağılık herifler!

  10. Yazan:cb Tarih: May 31, 2010 | Reply

    iyi insanlar o gemilerde vuruluyor,bugün israil’in vurduğu yerde kana bulanıyor insanlık…

  11. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: May 31, 2010 | Reply

    Zulmetmek için kurulmus bir devlet…

  12. Yazan:durhat Tarih: May 31, 2010 | Reply

    insanı kahreden bir terörist saldırı daha.söyleyecek söz bulamıyorum.gözü dönmüş cani iarail devleti bütün dünyanın gözü önünde cinayetlerine devam edebiliyor.bu ırkçı faşistlere karşı insanlık bu kadar mı çaresiz?bunu bir müslüman devleti yapsaydı amerika çoktan tepelerinde olurdu.allah belalarını versin bu canilerin.

  13. Yazan:b.F.a Tarih: May 31, 2010 | Reply

    Humeyni İsrail haritadan silinmeli dedi diye eleştirenler; haketmiyorlar mı hakikaten?

  14. Yazan:cb Tarih: May 31, 2010 | Reply

    gemilerdekilerden biri tanıdığım bir ağbim elleri kelepçeli olarak yaralı olarak götürülürken görülmüş,eşini aradım tek tesellisi yaralı dahi olsa görmüş olabilmek,kızı arkadaşım ve onu arayacak cesaretim yok dahası tüm bunlara tahammülüm yok

  15. Yazan:denis Tarih: May 31, 2010 | Reply

    İsraile neden küfredelim. İsrail kurulduğu günden beri bildiği işi yapıyor. Bu organizasyon başından beri tc devletinin tüm kurumlarıyla takibindeydi. İsrail başından beri müdahale edeceğini söylüyordu. Bu şekilde kanlı bir baskın durumunda Türkiyenin tavrının ne olacağını dışişlerinin bu vakte kadar düşünmemiş olması imkansız. İsrail yüzbinlerce sivil filistinliyi öldürdü bugüne kadar. Bugün bunların arasına türkiye cumhuriyeti vatandaşları da katıldı. Türkiye bandıralı gemilere operasyon yapma cüretini gösterdiler. Netanyahu “operasyona tam destek verdim. arkasındayız” açıklaması yaptı. Aynı saatlerde Hüseyin Çelik’i izledim canlı yayında. Millete çıkmış, AB, ABD ve bilimum devletleri yeterli tepki göstermemekle şikayet ediyordu. Türkiyenin sorumluluğu konusunda şöyle konuşmuş: “Bu heyet bir sivil toplum hareketidir. Bu insanların devletten izin almalarına gerek yoktur. Böyle bir izin mekanizması da yoktur. Kendilerine gerekli uyarılar yapılmıştı.”

    Bu insanlarımızı ne için kurban ettik? Ben bu sorunun cevabını merak ediyorum.

  16. Yazan:özlem Tarih: May 31, 2010 | Reply

    Hakan Albayrak’ın en son yazısından(ki kendisi de saldırıya uğrayan gemide) Sanırım bu insanlar ne için kurban oldu yaklaşımına en güzel yanıt.


    Bu satırları 30 Mayıs 2010 Pazar günü saat 14:00 civarında yazıyorum. Kıbrıs açıklarındaki iki günlük bekleyişimiz sona eriyor. Birazdan yola çıkacağımız ve yeni bir mani çıkmazsa yarın Gazze açıklarında olacağımız söylendi. Bu arada, İsrail donanmasının –Gazze açıklarına girmemizi beklemeyip- bizi uluslararası sularda karşılamaya hazırlandığına dair bir haber aldık. Hayırlısı olsun. Duayla, niyazla, aşkla, şevkle, ileri!

    * * *

    Yarın ve sonraki günlerde başımıza nelerin geleceğini bilmiyorum. Ama yeni bir dünyanın şekillenmekte olduğunu ve “Gazze’ye Özgürlük Filosu”nun bu sürece önemli bir katkı teşkil ettiğini, Cenâb-ı Hakk’ın bizi büyük bir devrimde enstrüman olarak kullandığını iliklerime kadar hissediyorum. Filistin’in meşru başbakanı İsmail Heniye’nin dediği gibi: “Gemiler Gazze limanına ulaşsa da ulaşmasa da kazandık.”

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin