RSS Feed for This Post

Nefret ettiren, inciten suçlar…

Turkiye’de yillardir fiili olarak tanik oldugumuz, ancak son bir kac yildir tartismaya basladigimiz “nefret soylemi” ve “nefret suclari”ni aktivistler, akademisyenler, gazeteciler ve hukukcularla konusuyoruz.

Medyanin nefret suclarinin artmasindaki rolu nedir, nefret soylemini uretme ve yeniden uretmeyi engellemek icin araclarimiz var mi, varsa yeterli mi? Turkiye ve dunya capinda ayrimcilik ve onyargiya dayali soylem ve siddetle mucadele icin bu ve benzeri sorular uzerinde dusunmemiz, tartismamiz, deneyimlerimizi paylasmamiz ve kavramsal zeminimizi guclendirmemiz gerekiyor.

Bu amacla 9 – 11 Nisan 2010 tarihlerinde “Inciten Sözler, Yaralayan Fiiller: Nefret Soylemi ve Nefret Suclari” baslikli bir konferans duzenliyoruz.

Cuma gunu Prof. Teun A. van Dijk tarafından yapilacak acilis sunumunun ardindan konferans Cumartesi ve Pazar gunu yurtici ve yurtdisindan konusmacilarin onemli katkilariyla surecek. Pazar gunu yapilacak atolye calismalarinda ise, irkcilik, ayrimcilik ve nefret diliyle nasil mucadele edebilecegimizin yollarini birlikte arayacagiz.

Konferansta Uluslararasi Hrant Dink Vakfi’nin yuruttugu “Medyada Nefret Soyleminin Izlenmesi” calismasinin bulgularinin yani sira, Sosyal Degisim Dernegi’nin yeni tamamladigi “Ulusal Basinda Nefret Suclari: 10 Yil, 10 Ornek” calismasinin sonuclari da aciklanacak.

Bilgi icin: Ozlem Dalkiran, 0532-236 5025, 0212-240 3361

Uluslararasi Hrant Dink Vakfi
9-10-11 Nisan 2010, Istanbul Bilgi Universitesi Dolapdere Kampusu
BS-1 Toplanti Salonu
Uluslararasi Hrant Dink Vakfi
Halaskargazi Cad. 74/1
Osmanbey 34371 Sisli Istanbul
www.hrantdink. org
www.nefretsoylemi. org

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin