RSS Feed for This Post

Ebru ile tefekkür… Yaratılışın bir provası?


Turkish Islamic Art of Marbling (Ebru)

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:eg Tarih: Mar 2, 2010 | Reply

    videoyu izleyemiyorum ama yine de bir yorum yazmak istedim. ebru’nun yaratışın bir kopyası olduğunu (bütün hakiki sanatlar gibi). ilginçtir mesela birbirine tıpatıp benzeyen iki ebru eseri mevcut değildir. aynen sinemanın bir daha tekrarlanamayacak bir anı ve onda genişleyen sonsuzluğu ifade etmesi gibi, ebru da bir daha tekrarlanamayacak bir hali ifade ediyor sanıyorum.

  3. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Mar 2, 2010 | Reply

    Üsküdarli bir Ebru ustasi tanimistim, abdest almadan, dualarini etmeden yaklasmazdi sanatinin yanina. Ayri bir dünya.

  4. Yazan:cb Tarih: Mar 2, 2010 | Reply

    ben de konuya ebru gibi sessiz bir sanatla bağlayacağım üzerime borç olmuş bir mesajı ileteyim.

    geçenlerde üniversite öğrencisi bir kardeşimiz facebook üzerinden bana ulaştı,buraya yorum düşen birisi değil,sessiz takipçilerimizden,kitapların birçoğunu indirmiş,çok faydalı oldu diyor sonrasında sessiz takipçilerimizden ismini vermek istemeyen bir okur yazılarla birlikte yorumları da takip ediyormuş,o kadar derinlemesine takip ediyor ki,bizlerin ayrı düştüğü konularda farklı görüşleri beyan ederken birbirimize gösterdiğimiz hassasiyet ve hatta böyle yorumlara kardeşim hitabıyla girişimize kadar dikkat etmiş,diyor ki ‘ sizler bir ortamda sadece yazar – yorumcu isimler olarak nasıl bir kardeşlik geliştirmişsiniz ‘,ve ekliyor ‘ yazarların yorumlarında kendilerini tasdik etmesi onların kalemlerini güvenli kılıyor ‘ öyle etkilendim ki anlatamam,bu sessiz yorumculardan çıkardığım anlam, derin düşünce bir sanal ortamı sanat gibi işleyen bir alan olma yolunda hızla ilerliyor,çok gurur duydum,Allah bereketlendirsin

  5. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Mar 2, 2010 | Reply

    Ne güzel, demek ki bütün sayfalari görmemis henüz 🙂

    yaw bazen kantarin topuzu kaçiyor ama böyle gençlerin arkadan gelmesi güven verici, onlar çok daha iyilerini yaparlar, yazarlar, çizerler ins.

  6. Yazan:cb Tarih: Mar 2, 2010 | Reply

    evet benimde aklıma aşırı tahrik sonucu gönderdiğim bazı yorumlar düştü,yüzümün kızardığını hissettim,daha sakin ilerlemek adına bu kardeşlerimizin yorumları dengeleyici oluyor,sağolsunlar

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin