RSS Feed for This Post

DUYURU: Yeni bir Alevî site kapılarını açıyor

Alevi kardeşlerimizle konuşup tartışmak için güzel bir platform. Kendilerine “yolunuz açık olsun” diyoruz. İşte kendi kalemlerinden tanıtım metinleri:

http://www.liberalevi.com/

Bizler özelde Alevilik inancının yaşanmasının ve aktarılmasının önündeki engellerin kaldırılması için çalışan, özde din ve vicdan özgürlüğünü savunan bir platform kurmak amacıyla yola çıktık. Aleviliğin sorunlarına parmak basarken, ülkemizdeki din ve vicdan özgürlüğü sorunlarına karşı özgürlükçü insanları bir araya getirebilmek ve hoşgörü / müsamaha düsturunu geliştirmek istiyoruz.

                Derdimiz Aleviliği tanımlamak değil, tüm inançların önündeki engellerin kaldırılmasında karınca kararınca bir katkımızın olması. Bizler demokrasiye, bireyin temel hak ve özgürlüklerine sonuna kadar bağlı, kişinin tercih hakkına saygılı, “sadece kendine Müslüman olma”yı kabul etmeyenlerdeniz. Nerede bir mazlum feryat etse kendi özümüzden bir eksiklik hissedenlerdeniz. Biz sofi süreklerinin her birini hak bilir birini diğerinden ayırmayız. Bilgimizce kendi inancımızı yaşamak, yaşatmak ve aktarmak konusunda gayret edenlerdeniz.

 

Meydanda oturan canlar

Aynı soydan aynı kanlar

Kalksın kötü çirkin yanlar

Bu meydanda bu divanda

 

                Aleviliğimizi soya, ırka vb. her hangi bir kalıba bağlayıp sınırlandırmayız. Bizim kapımız “Allah bir, Muhammed, Ali” diyen, yol ve erkânını sürmeye çalışan, yaşayan ve yaşatan ve tüm inançlara saygı duyan her cana açıktır. Demeyenlerle inancımız üzere bir ortaklığımız yoktur. Ancak onlara da bizden yana bir zulmün ulaşmasını istemeyiz. Gerek kendi içimizdeki farklılıkları ve gerekse dışarıdaki farklılıkları bir zenginlik olarak kabul ederiz.

                Mevlana’nın buyurduğu gibi “Kâbe birdir, Ona giden yol bindir”. İnananlar için kabul gören her yol bizim için makbuldür. Zor ve cebr kullanılmadıkça, başkalarının yaşam alanını daraltmadıkça her inanç bizim için saygı değerdir.

                Liberalevi özelde Aleviliğin, özde din ve vicdan özgürlüğünün tavizsiz savunucu olacaktır. Sadece kendi özgürlüğünü değil; kendinden olmayanların da özgürlüğünü tavizsiz savunmak sitenin var oluş amacıdır. Tüm Alevi dostlarını ve özgürlük dostlarını sitemize davet ediyoruz.

                Fikirlerin özgürce savunulduğu ve tüm inançlara saygı duyulduğu bir dünya için hep birlikte el ele.

                Gerçeğe Hü, Mümine Ya Ali.

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:ömer Tarih: Kas 2, 2010 | Reply

    Hepimiz önce insanız

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin