RSS Feed for This Post

Hukuk devleti ve adalet

Pınar Selek’in 17 Mayıs 2006 tarihli 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği Savunması’ndan

“… Araştırma yaparken militanlara yardım ettiğim, bombalarını sakladığımı iddia ettiler. Yani anti militarist bir araştırmayı bombaya dönüştürdüler. İşyerim sandıkları atölyede ve benim üzerimde patlayıcı bulunduğunu söyleyerek işkenceyi yoğunlaştılar. İnsanın kendisine yapılan işkenceyi anlatması zordur. Ama sanırım, burada söylemek zorundayım: Eliniz kesilince ya da ayağınız burkulunca bile neler hissettiğinizi düşünürseniz işkence altındaki bir insanın neler yaşadığını tahmin edersiniz. Ben, çok yoğun ve dayanılmaz bir işkence gördüm. Filistin askısından kolum çıktı, çok kötü biçimde yeniden taktılar. Hemen hemen hiç uyutulmadım. “Sünger gibi olacak” çığlıkları arasında beynime yapılan işkence, akıl hastanelerinde delilere yapılan “şok tedaviden” farksızdı. …”

TAMAMI: Selek’in sitesinde

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: Şub 14, 2010 | Reply

    Evet bu savunma eski bir savunma ama ne yazık ki Pınar selek’in olayı hala sürüyor ve artık bir sonraki aşama da hukuksal olarak kaldı mı ne yapılabilir bilmiyorum. En son geçen hafta yargıtay Pınar Selek’in mahkumiyet kararını onayladı ve Pınar Selek 36 yıla mahkum oldu. Ne kadar ilginç bir şeydir ki hiçbir bilirkişi raporu, delil vs. Mısır çarşısının bombalandığını kanıtlayamazken aksina bilir kişi raporları bu iddiayı yalanlarken Mısır Çaryşısını bombalamaktan tutuklanan bir insan 36 yıl mahkumiyet alıyor. Bu tür durumlarda silah örgüt iddiası da komplolar ortaya çıkınca olayları kapatan faso fisolardan ibaret bana göre. Uğur Mumcunun katilleri olarak tutuklanıp bir sürü televizyonda canlı yayında tatbikat görüntüsü yayınlanan kişi de Uğur Mumcunun katledildiği gün İstanbul’da evlendiği ve düğününde olduğu anlaşılınca bu defa örgüt olmaktan 4 yıl hapis yatmıştı.
    Ne diyeyim Allah herkesi iftiradan korusun hele ki böyle bir ülkede. kimsenin hukuksal güvencesi yok.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin