RSS Feed for This Post

DUYURU: 342 Çocuk İçin 21 Kasım Eylemi

Çocuklar için barış ve adalet

Tarih: 21 Kasım 2009, Cumartesi

Toplanma: 11.00, Tünel Meydanı

Basın Açıklaması: 12.30 Taksim Meydanı

Güneydoğu’da artik inkar edilemeyen bir savaş var. Savaş artik inkar edilemese de hala görünmeyen birçok yönü var. Bu yönlerden birinde yüzlerce göz bize bakıyor: Vicdanlarımıza bakan, seslenen, devletin kolluk kuvvetlerince öldürülmüş tam 342 çocuğun gözleri. Savaşın, son yirmi yılda aramızdan aldığı çocukların… Kimi hayvan otlatırken hedef olan, kimi annesinin kucağında… daha birkaç aylık olan, 3 yaşında, 5 yasında, Ceylan Önkol gibi 12 yaşında olan… ayni aileden, ayni gün gidiveren 3 yaşından 15 yaşına 5 kardeş…

21 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 11.00’de Beyoğlu Tünel Meydanı’nda bir araya geleceğiz.

Sanatçılarımızın yakacağı ağıtlar eşliğinde, aramızdan 342 kişi her biri bir çocuğun adini taşıyan beyaz önlükler giyecek, kalanımız barış ve adalet gerçekleşene kadar taşıyacağımız kırmızı bileklikler takacak. Her onluk, her kırmızı bileklik vicdanlara bakan birer göz olacak…

“Katilimiz nerede” diye bakan gözlerle Taksim Meydanı’na kadar sessiz, sözsüz, pankartsız yürüyeceğiz.

Taksim’de saat 12.30’da bir basın açıklaması okuyacağız.

Seni de bekliyoruz. Bir göz de sen ol!

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: Kas 20, 2009 | Reply

    Ceylan Önkol’un ölümünün 40. gününde ailesini ziyarete giden üç arkadaşın yolculuğunun hikayesini okuyabileceğiniz bir yazı:
    http://www.10yazar.com/haber/20091112/Ceylansiz-40-Gun.php

  3. Yazan:özlem Tarih: Ara 12, 2009 | Reply

    Yorumsuz:( Zaten artık hep yorumsuz. Meleklerin cinsiyeti ile ilgili bir tartışma açsam ne raiting alırdı ama!

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=968806&Date=12.12.2009&CategoryID=77
    Yani Ceylan ölümü hak etti mi?

    12 yaşındaki Ceylan Önkol’un öldüğü patlamayla ilgili jandarma fezlekesinde ayrımcı ifadeler var: Bu bölgedekiler terörü destekliyor… Ceylan’ın akrabası dağ kadrosunda… Bölge insanı devletten para almak için her konuyu istismar eder…

    RİFAT BAŞARAN

    DİYARBAKIR- Lice’de meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol olayıyla ilgili Abalı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Y.Ş.’nin hazırladığı fezlekede olayın yaşandığı bölgedeki insanlara yönelik ağır ithamlar var: “Köy ve mezralardaki insanlar terörü destekliyor… Ceylan’ın akrabası PKK’nın dağ kadrosunda… Devletten tazminat, para almak için çalışıyorlar…”
    Lice’nin Şenlik Köyü Paşaçiya Mezrası’nda hayvanlarını otlatan Ceylan Önkol, 28 Eylül 2009 tarihinde meydana gelen patlamada yaşamını yitirdi. Önkol’un ölümüyle ilgili yapılan incelemenin ardından yapılan açıklamada, ‘Menşei ve modeli tespit edilemeyen, daha önce araziye atılmış ancak patlamadan kalmış 40 mm’lik bombaatar mühimmatına elindeki tahra ile vurarak patlaması neticesinde hayatını kaybettiği’ denilmişti.
    Önkol ile ilgili soruşturma sürerken, soruşturma dosyası ve olaydan iki gün sonra bomba uzmanları tarafından bölgede yapılan inceleme ile ilgili fotoğrafların bir kopyası ailenin avukatlarına teslim edildi. Dosyada Güvenlik gerekçesiyle Lice Cumhuriyet Başsavcısını olay yerine götürmediği için hakkında soruşturma açılan Abalı Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Y.Ş.’nin gönderdiği fezleke de yer aldı.

    Teröre müzahir insanlar!
    Abalı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Y.Ş., tarafından imzalanan fezlekede çarpıcı ifadeler ve iddialar yer aldı. Şüpheliler kısmına ‘yoktur’ yazılan fezlekede, patlamanın gerçekleştiği yerin bölücü terör örgütü mensuplarınca sıkça kullanılması, bölgede köy ve mezraların teröre müzahir insanlardan oluştuğunun bilindiği, patlamanın olduğu yer ve civarındaki arazide geçmiş yıllarda, dönemlerde mayın ve el yapımı patlayıcı düzenekleri bulunduğu ve yerinde imha edildiği belirtildi.
    Olay yerinde çekilen fotoğrafların incelenmesinden olayın havadan gelen bir cisim yerine, yerden patlayan bir cisimden kaynaklı olduğunun görüldüğü belirtilen fezlekede şu görüşlere yer verildi: “Normal olarak bölge insanın genel eğiliminin her türlü konunun terör olayı olarak istismar edilmesi ve devletten her halukarda tazminat ve para almaya çalışıldığının bilinen bir gerçektir. Bu ailenin bölücü terör örgütünün dağ kadrosunda bir ferdinin bulunduğu da (Azize Önkol) ayrıca dikkate değerdir.
    Vatandaşların kendi aralarında yaptığı konuşmalarda da konunun açıkça istismar edildiği, ‘yerdeki bir şeyi kurcaladınız, para için düştüğünüz hallere bakın’ gibi serzenişlerde bulunanların olduğunun duyulduğu, olayın meydana geldiği bölgenin askeri birliklerin yapacağı operasyonlarda mutlaka gireceği yerlerden olduğu ve dolayısı ile bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklamaların yapılması çok büyük bir olasılık olduğu gerçektir.

    ‘PKK yaptı’
    Netice olarak Ceylan Önkol adlı vatandaşın ölmesinin bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklamış bir madde veye malzemenin bilinçli veya istem dışı bir davranış ile patlamasının sonucu gerçekleşmiş olduğu kanati oluşmuştur.”
    Önkol ailesinin avukatı Serdar Çelebi, olay yerinde çekilen fotoğraflar, diğer delil ve görüntülerle kendilerininde adli tıp uzmanlarına bir bilirkişi raporu hazırlatıp savcılığa vereceklerini söyledi. Avukat Çelebi, jandarma karakolu tarafından hazırlanan fezlekede, olayın istismar edildiği ve bölgedeki mezra ile köylerde yaşayan vatandaşların teröre müzahir insanlardan oluştuğunun ifade edilmesinin kabul edilebilir ifadeler olmadığını söyledi.

  4. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Ara 14, 2009 | Reply

    Bir çocuğun, vücudunu parçalara ayıracak kadar gözü dönmüş bir vahşet, vicdanları sızlatmıyorsa, gece uykularımızı kaçırmıyorsa vay halimize. El çabukluğu marifet kapatıverdiler olayın üstünü. Hesap günü tutuverirler yakandan ama. Sonra anlatırsın hassas dengeleri, devletin imajı meselesini, güzide ordumuzun güzideliğini.

  5. Yazan:beytullah emrah Tarih: Ara 14, 2009 | Reply

    umarım hakk’a hesap vermeden halkın hesap sorma fırsatı olur!

    yaptıkları hep yanlarına kâr kalmasın, bir kez olsun kalmasın, bu kez bari kalmasın!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin