RSS Feed for This Post

En çok okunan siyaset siteleri hangileri?

Daha önce de bahsetmiştik ALEXA çubuğundan. Buradan indirip kuruyorsunuz ve bir çok kişi sizden önce bu çubuğu kurmuş olduğu için bir sürü bilgiyi bedavadan elde ediyorsunuz. Ziyaretçi yoğunluğu, sitede geçirilen ortalama süre… Bizim ilginç bulduğumuz bilgiler arasında özellikle iki şey var, birincisi sitenin Türkiye siteleri içindeki sıralaması. Diğeri ise o sitedeki ziyaretçilerin başka hangi siteleri gezdikleri. Meselâ Zaman gazetesi okurlarının aynı zamanda Hürriyet ve Milliyet okuduklarını da görebilirsiniz bu çubuk sayesinde.

Biz de Türkiye’de en çok okunan siyaset sitelerinin bir listesini yaptık ALEXA çubuğu sayesinde. İşte 29 Eylül 2009 tarihi itibariyle ülkemizin en çok okunan siyaset siteleri:

1

cemaat.com

                    4 986  

2

3Hhareketi.org

                    6 279  

3

derinsular.com

                    6 632  

4

gencsiviller.net

                 10 589  

5

yazarport.com

                 10 899  

6

tpe.org.tr

                 12 794  

7

mustafaakyol.org

                 18 673  

8

usakgundem.com

                 21 673  

9

dusunceler.org

                 24 985  

10

siyasetkahvesi.com

                 25 453  

11

sivildusunce.com

                 32 456  

12

ekopolitik.org

                 67 613  

13

izlenimler.net

                 68 387  

Trackback URL

  1. 9 Yorum

  2. Yazan:serkan kahraman Tarih: Ara 7, 2010 | Reply

    ddp sanıyorki bu gün kürtlerin kendi dilini konuşması ve bu kadar rahat davranmasının sebebi bu güne kadar yapılan pıropokandalardandır bence öyle değil bakın tansu çiler zamanına bakın adeta katliam ecevitin zamanına bakın bölge açlıktan ölüyor ama şimdi bölge eşit tutuluyor onun için akp

  3. Yazan:velat Tarih: Nis 21, 2011 | Reply

    bu ülkeyi bölmek isteyenlerde sahip olmak isteyenlerde çok unutmayalımki bir insani ayakta tutanda topraktir ..ülkesini bilmeyen vatanini miletini satan namusunu satmiştir..

  4. Yazan:halil Tarih: Haz 18, 2011 | Reply

    öncelikle bu siteyi kurup biz okuyuculara söz hakkı tanımış olanlara teşekkürler… şunu söylemek istiyorum bugünlerde çok tartışılan bir konu var chp hakkında biz nerde yanlış yaptık diye ? bence chp bu yanlışı hem yürüttüğü seçim politikalarında arasın hem de kendi partisi içinde … çünkü ben kemal kılıçdaroğlunun kontrol edildiğini yani parti içindeki baskılarla iş yaptığını düşünüyorum… şunu da belirtmek isterim ki katılım oranı bence kemal kılıçdaroğlu kendi düşüncelerini uygulamalı ve seçim danışmanlarını değiştirmeli… kemal kılıçdaroğlu 600 tllik para vaadine kadar iyi gidiyordu bence ama milletin bu vaatlere karnı tok olduğu için artık millet güvenmiyor bu seçim vaatlerine … hee bi de şu soruyu soracak olanlar da olabilir bana chp baş edebilir miydi akp’yle kesinlikle hayır … yeni chp diyorlar ya hani ben de öyle hitap edeyim yeni chp nin akpyle baş etmesi olağan bir şey değildi zaten bu seçimde ama sadece diyorum ki ana muhalefet belki biraz daha iyi bir oy durumunda olabilir di diye düşünüyorum…Ayrıca şu gözüme çarptı ne zaman kaybedeceklerini anlasalar ( bdp ) gibiler hemen seçim öncesinde ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar bu da şu anlama geliyor ki biz artık akp ‘nin bu seçimi alacağını kabullendik bi şans belik oylarını bu bölgede azaltabiliriz işte bunu millet artık yemiyor bakın doğuya şimdi orda da bir çoğu yeri akp aldı demek ki bu karıştırma hiçbir oy azalmasına neden olmadı sadece güzelim ülkenin güzelim insanlarına ve güzelim toprağına zarardır bu ben diyorum ki artık bu iç karıştırmalarına göz açtırmayalım birlik olalım

  5. Yazan:halil Tarih: Haz 18, 2011 | Reply

    benim yazım neden silindi

  6. Yazan:halil Tarih: Haz 18, 2011 | Reply

    tmm özür diliyorum burdaymış tamam

  7. Yazan:sevim Tarih: Haz 19, 2011 | Reply

    ala ala,ya bende bir anormallik var, ya da bu başlığın altına bırakılan yorumlarda bir gariplik.

    EN ÇOK OKUNAN SİYASET SİTELERİ HANGİLERİ?
    eğer yanılmıyorsam okur profiliyle ilgili bir anket bu.yani insanların ilgi alanlarından biri olan siyasetin hangi site ve bolglarda ne kadar takip edildiği araştırılıyor.

    şöyle deniliyor mesala bu araştırmayla ilgili alt metinde:

    Bizim ilginç bulduğumuz bilgiler arasında özellikle iki şey var, birincisi sitenin Türkiye siteleri içindeki sıralaması. Diğeri ise o sitedeki ziyaretçilerin başka hangi siteleri gezdikleri. Meselâ Zaman gazetesi okurlarının aynı zamanda Hürriyet ve Milliyet okuduklarını da görebilirsiniz bu çubuk sayesinde.

    bence de hem ilginç hem de üzerinde düşünmeye değer bu “iki şey”.zira siyasi kritik/analiz,politik içerikli köşe yazıları,araştırma makaleleri vesaire ilgi duyan bir okurun hem zaman gazetesi hem de hürriyet ile milliyet gazetelerini birlikte takip ediyor olması önemli bir ipucudur.önemlidir çünkü bu, direkt bir görüş veya ideolojiye angaje olmak yerine farklı fikirlerin karşılaştırıldığına ve dolayısıyla tez ve antitezden senteze ulaşma eğilimine işaret eder.
    diğer ilginç gelişme ise,benzer ilgi ve merakın okuru aynı şekilde farklı siyaset sitelerine çekmiş olmasıdır.demek ki bu alanda da dikkate değer bir arayış söz konusu.

    ancak gördüğüm kadarıyla bu pek kimsenin ilgisini çekmemeiş.öyle ya bdp’yle,kılıçdaroğlu’yla ne alakası var konunun Allah aşkına?bir hafta önceki genel seçim rüzgarı diyeceğim ama yazının yayına girdiği zamanda da aynı nakaratlar var.

    hayret yani,siyaset denince akp-chp,akp-bdp çekişmesinden başka bir şey konuşmayacak mıyız?tamam anladık damarımıza işlemiş bu,iyi de bari verili konuya biraz sadık kalsak olmaz mı?hazırlayan kişinin emeğine haksızlık yapmış olmuyor muyuz?
    haksızsam haksızsın deyin!en çok okunan siyaset siteleri hangisi?
    cevap:
    bdp bölücü,
    chp kemalist,
    mhp bilmemne…bu nasıl bir tartışma anlayışıdır anlayan beri gelsin.

  8. Yazan:halil Tarih: Haz 19, 2011 | Reply

    Anormallik başkalarının fikirlerine saygılı olmayıp eleştirende bence…biz burda kendi fikirlerimizi mi söylüyoruz yoksa münazara mı yapıyoruz biri bana anlatabilir mi? başlık ilgi çekmemiş ki bu konulardan bahsediliyor … Ayrıca kimse burda birilerinin belirttiği gibi doğrudan veya dolaylı olarak chp ‘ye kemalist , bdp’ye bölücü , mhp’ye bilmem ne demiyor sadece partilerdeki hatalardan bazıları söyleniyor… Ayrıca bunların damarımıza falan işlendiği de yok biz sadece gündemden bahsediyoruz … Tabi bazıları da haklı Gündemi konuşamamak da bir becerisizlik olsa gerek…
    Konu ile anlattıklarımın bağlantısı da şudur ki dün bir sonuca bağlayamamıştım (yazım uzun ve sıkıcı olmasın diye)… Belirttiğim görüşlere benzer ya da bu görüşlerin karşıtı olan düşüncelerimizin hepsi kullandığımız derindüşünce.org veya buna benzer sitelerde yayımlanmaktadır…Dün yazımın başında söylediğim gibi bize bu özgürlüğü tanıyan herkese çok teşekkürler… Eğer buna benzer siteler , tv programları , yorum köşeleri gibi benzer imkanlar olmasaydı düşüncelerimizi açıkça dile getirmekte zorlanırdık … Bu da düşüncelerimizin gelişmesi yerine körelmesi anlamına gelirdi…Ayrıca düşüncelerin paylaşılması ve fikir zenginlikleri ortaya çıkmazdı…Siyaset siteleri olmasaydı bazı kullnmadığımız dile getirmekte zorlandığımız düşüncelerimiz körelirdi…Ben bu siteyi kuran tüm idarecileri tekrar tebrik ediyorum bu kadar anlamlı bir işe imza attıkları için…

  9. Yazan:Halil Kara Tarih: Haz 19, 2011 | Reply

    Sevim hanima katilmamak elde degil dogrusu.
    Konunun basligi ornegin hava kirliligide olsa, yazilan yorumlar bdp, chp ve akp olacaktir.
    Bu bana “okuma seviyesinin cok dusuk oldugu toplumlar anlamina geliyor” tespitini hatirlatiyor.
    Diger yorumcular kendi dusuncelerini, elestirilerini yazabilecekleri onlarca baslik bulabilirlerdi, ama konu basligi ne olursa olsun “vatan, millet, sakarya konunusunu” konusmak, islemek zorundayiz…((:
    Tebrik etmekten baska aklima bi sey gelmiyor su an…((:

  10. Yazan:Ahmet Tarih: Ağu 7, 2011 | Reply

    Evet,faydalı sonuçlar vermişsiniz ancak http://www.siyasetplatformu.org adresini göremedim ora da (yanlış yazmışım adresi )

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin