RSS Feed for This Post

Genç MÜSİAD’dan Eğitime Hizmet…

2009-2010 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Genç MÜSİAD Başkanı Fatih Uysan, düzenledikleri kitap kampanyasına herkesi destek vermeye çağırdı.

  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik kuruluşu olan Genç MÜSİAD, 2009-2010 eğitim öğretim yılının açılışı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Genç MÜSİAD yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ederken, Türkiye’nin kalkınma yolunda en önemli aracının eğitim olduğunu belirterek, herkesi bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri kitap kampanyasına destek vermeye çağırdı. 

 Konu ile ilgili açıklama yapan Genç MÜSİAD Başkanı Fatih Uysan, “Yeni eğitim öğretim yılı tüm ülkemize hayırlı olsun. Yeni dönemde gerek öğrencilere gerekse onlara eğitim veren değerli öğretmenlerimize başarılar diliyoruz” dedi.

 Uysan “MÜSİAD’ın son birkaç yıldır raporlarında sürekli belirttiği üzere eğitim alanında yapılan her adım ülkemize katma değer olarak dönecektir. OECD’nin son açıkladığı eğitim raporunda görünmektedir ki, Türkiye eğitimde son yıllarda önemli düzenlemeler gerçekleştirirken, daha da kat edeceği mesafeler söz konusudur” dedi.

 Uysan açıklamasına şöyle devam etti:

 Gerek eğitime ayrılan payın OECD ülkelerinin altında yer alması gerekse öğretmenlerin  ortalama gelir seviyesi gibi göstergeler, Türkiye’nin tüm paydaşların katıldığı bir eğitim reformuna ve bu eğitim reformunun hem kamu hem de özel sektör eliyle verimli bir şekilde finans edilmesine ihtiyaç olduğuna işaret etmektedir.

 Genç MÜSİAD, bu düşünceyle ihtiyaç sahibi okulların bilgi ve kültür gelişimlerine katkıda bulunarak, topluma ve gelecek nesillere faydalı bir hizmete vesile olmayı hedeflemiş ve ilkini 2006 yılında başlattığı kitap kampanyasını geleneksel hale getirerek Anadolu’daki okulların sadece kitap ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, bu okulların kütüphanelerini de yenilemiştir.

 MÜSİAD üyeleri ile Genç MÜSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği ve çok olumlu sonuçların alındığı proje sonunda toplanan kitaplarla aşağıdaki ilköğretim okulu ve liselere kitap yardımında bulunulmuştur: Merkez Fevzi Şengül İlköğretim Okulu-Van, Epçe Köyü İlköğretim Okulu-Kayseri, Bakışık Köyü İlköğretim Okulu-Van, Adilcevaz Anadolu Lisesi -Bitlis, Darende Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi-Malatya ve Ünseli Lisesi-Van.

 Öte yandan, AB destekli “Batı’dan Doğu’ya Tiyatro ile Kültür Köprüsü” projemiz kapsamında, Eylül ayı sonunda Elazığ’ da bulunan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’ nda tiyatro eğitimleri, tiyatro gösterileri, söyleşiler, bölge gezileri, sinema gösterimleri, uçurtma şenliği, sportif faaliyetler ve yöresel eğlenceler gerçekleştirecektir. Bu proje ile, batıdaki öğrencilerin sahip oldukları bazı sosyal ve kültürel imkanları Doğu’daki öğrencilere ulaştırarak, bu öğrencilerin yaratıcılıklarını ve girişimciliklerini teşvik etmek amaçlanmıştır.

 MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Fatih Uysan, herkesi kitap kampanyalarına destek vermeye çağırırken “Birçok köy okulunda çeşitli sıkıntılar içinde eğitim gören öğrencilerimizin okuma isteklerini karşılamaya ve kitaba daha kolay ulaşmalarına aracı olan bu kampanyayı kutsal bir hizmet olarak görmekteyiz. Öyle ki, kütüphaneye dahil edilen bir kitaptan bin genç yararlanabilmekte, kütüphanelerimiz zenginleştikçe geleceğimiz zenginleşmektedir” dedi.

 Kampanyaya destek vermek isteyenler 0212 222 04 06 nolu telefon numarasından ve www.gencmusiad.org.tr adresinden bilgi alabilirler.

 

 
M Ü S İ A D   B A S I N   K O O R D İ N A T Ö R L Ü Ğ  Ü

İLETİŞİM:      Tel: (90 212) 222 04 06 (Pbx)               Faks: (90 212) 222 68 40             e.posta :   sadidinleyici@gmail.com           www. musiad.org.tr

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin