RSS Feed for This Post

‘Canımı sıkmasınlar, Aktütün’ü açıklarım’

Ergenekon’un üçüncü iddianamesinde yakın zamanda çok tartışan Aktütün Karakolu’na yapılan PKK baskını ile ilgili telefon görüşmeleri de yer alıyor. Ergenekon’un tutuklu sanığı eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile iddianamede Kayseri Hava İndirme Tugayı’nda görevli olduğu aktarılan memur Fatma Cengiz arasında geçen konuşmada ilginç ifadeler yer alıyor.  
  
Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la konuştuğunu iddia ediyor. Fatma Cengiz, konuşmanın bir yerinde Aktütün baskını için şu ifadeleri kullanıyor: “Aktütün’e kolayla mı girdiler zannediyorlar. Valla canımı sıkmasınlar bak hepsini açıklarım, şüphelendiğim bitlendiğim hepsini açıklarım valla.”

İddianamede Tape No: 10274, 03.01.2009′ ibaresiyle verilen görüşmeden bazı bölümler:

F. CENGİZ: Yarın ne yaparsınız onu düşünüyorum. Yarın Kalaycı da orda olursa ne yaparsınız?

İ. ŞAHİN: …Ben hayatımda ilk defa Genelkurmay başkanı ile böyle konuşuyorum. Be ne yapayım ben de şaşırdım.

F. CENGİZ: Abi o adam öyle yani dışardan göründüğü gibi resmi, ondan sonra hani vurdu mu uzatır cinsi adam değil. O adam Yaşar Büyükanıt’a da benzemez, Hüseyin Kıvrıkoğlu’na benzemez, Hilmi Özkök’e de benzemez. Bu adam çok farklı bir şey ya!

İ. ŞAHİN: …Ne bileyim ben onlar bizim gözümüzde çok büyük mevkiler biliyorsun.

F. CENGİZ: İlkin ben de öyle düşünüyordum ta ki beni gelip de aldırıp oturup konuşana kadar. Abi bi de şunu söyleyeyim zaten size tek sahip çıkan Özel Harp Dairesiydi biliyon. Bu adam da Özel Harp Dairesi’nin o zaman içine girip çıkmış bir adam.

İ. ŞAHİN: Akşam ilk defa bir cesaret örneği gösterip jandarmayı şikâyet ettim.

F. CENGİZ: He ilk defa. Bismillah sen kolay kolay şikâyet etmen ilk defa. JİTEM’i şikâyet ettin gittin de oraya.

JİTEM’İN A-B TİMLERİ VAR

İ. ŞAHİN: Ne yapayım ama gerçeği de mesela o şey beni vuran adam kayıtlarda gözükmüyor ya. Ben akşam onu söyledim ben iki defa kayıtları geçirmedim. JİTEM’in o A-B timleri vardı. O bilmem ne karın ağrısı onlar bize resmen düşmanlık yapıyordu ya.

F. CENGİZ: Hââ düşmanlar abi. Çok mu seviyorlar zannediyon JİTEMCİLER bizi.

İ. ŞAHİN: İyi de şeyi de anlatırım, iki ayaklıların şeyi 300 dolar. İki ayaklı o sınırdan nasıl hep jandarma geçiriyor onları.

F. CENGİZ: Evet evet o Aktütün’e kolayla mı girdiler zannediyorlar. Valla canımı sıkmasınlar bak canımı sıkmasınlar var ya benim canımı sıkmasınlar hepsini açıklarım şüphelendiğim bitlendiğim hepsini açıklarım valla.

İ. ŞAHİN: Hele bir yarın K. Paşam bi gelsin. İlk yüz yüze muhatap olayım. Ya sen şunun bir resmini göndersene. Rezil olmayayım. Yanında birkaç kişi olur, ben şaşırırım başkasına giderim sonra.

F. CENGİZ: Abi bak içlerinde en kel, ondan sonra en dombili, ondan sonra en yürümesinden aciz, böyle ayakları çap çup giden adam hangisiyse ona sarıl sen.

Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı’na 3 Ekim 2008’de bölücü terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından saldırı düzenlendi. 17 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıda 23 terörist de etkisiz hale getirildi. ZAMAN

 

 

 

… Bu makale ilginizi çektiyse…

 

Hiç bir yeri işgal edemeyen ordular kendi ülkelerini işgal ederler. Çünkü bir ordunun ayakta durması için insan emeği ve maddî destek gereklidir. Normal bir ordu kaynaklarını emrinde olduğu milletten sağlar… Efendisi olan bu milletin gönüllü katkısıyla silah alır, asker toplar, YABANCI DÜŞMANLA savaşır.

Normal ordular efendilerini yani milleti, o milletin vatanını korurlar ya da ganimet getirebilecekleri ülkeleri işgal ederler. Yine efendilerinin emri ve izniyle yaparlar bunu.

Anormal ordular ise üniformalı eşkıyalardır. Disiplinsiz olduklarından YABANCI DÜŞMAN ile savaşamazlar. Kolayca yenebilecekleri İÇ DÜŞMANLAR uydururlar ve bu bahane ile kendi ülkelerini işgal ederler. Başbakan asarlar. Milletvekillerini hapse atarlar. Korumakla yükümlü oldukları halkı işkenceler altında inletirler. Üniformalı eşkiyalar ülkenin zenginliklerini tüketirler, geleceğini mahvederler.

Kendisini ülkenin sahibi zanneden üniformalı eşkıyaların hakim olduğu ülkeler yabancı orduların işgali altında gibidir. İşgalciler kimseye hesap vermezler. Halkın isyan etmesine engel olmak için “etrafımız düşmanla çevrili” diyerek  KORKU PROPAGANDASI yaparlar.

Eleştirilerden uzak kalmak için farklı inançlardan ve kültürlerden olan insanların birbirine düşman olması da bu eşkiyaların işine gelir. Bu sebeple terörü destekleyebilir hatta teröristlere silah ve para yardımında bulunabilirler.

Okuyacağınız kitap kendi ülkesini işgal etmiş bir ordunun kısa tarihidir. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin