RSS Feed for This Post

KAYIPLARIMIZI İSTİYORUZ! (221. Hafta)

Ölüm mangaları, Kürt coğrafyasında devletin sınırsız gücüyle çocuk- yaşlı demeden 12 yaşından 80 yaşına kadar insanları gözaltına alarak kaybettiler..
 
Çocuklarının akıbetini soran anneleri, babaları, kardeşleri de gözaltına alarak işkencelerden geçirdiler, kaybetmekle tehdit ettiler.
 
Ailelerin suç duyurularını ya rafa kaldırdılar ya da suratlarına fırlattılar.
 
Korku salarak her şeyi unuttururuz sandılar…
 
Bizler ne kayıpları ne de kaybedenleri unutmayacağız.!
 
221.kez Galatasaray ‘da kayıplarımızın akıbetini soracağız
 
Tüm kamuoyunu ve basını kırmızı karanfillerle hak arama mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz.
 
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi,

Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon
  
Tarih : 20 HAZİRAN 2009 ( Cumartesi )
Saat  : 12.00
Yer    : Galatasaray Meydanı
            ( İstiklal Cad. – Taksim)

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:cb Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    Kaybolanlar o resimlerdeki insanlar değil,kaybolan bir ülkenin insanlığı.Çok üzülerek söylüyorum,kaybolmuş 17500 insanın bazılarının asit kuyularından çıkmış olmasıda sanırım bunun kanıtı.

  3. Yazan:eg Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    ilişkili bir haber.
    insan isyan ediyor…ve artık ebediyen susmak ve zalimleri Allah’a havale edip onları pislik dünyalarında yalnız bırakıp belirsiz bir yerlere kaçmak istiyor.nasılsa ne kadar konuşsak, ne kadar vicdan mücadelesi yapsak bomboş….
    ******************
    Kızıltepe’de polislerin babasıyla birlikte öldürdüğü 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın davasında son karar çıktı.

    Emniyet ‘terörist’ dedi, kamuoyu: yargısız infaz. ‘Sınırı aşarak adam öldürmek’ten yargılanan 4 polis ‘meşru müdafaa’dan beraat etti, Yargıtay da onadı.

    Yargıtay, Mardin Kızıltepe’de 12 yaşındaki Uğur ve babası Ahmet Kaymaz’ın polisler tarafından öldürülmesini, “meşru müdafaa” sınırları içinde saydı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, “terörist ihbarı” üzerine yapılan baskında, baba-oğulu “yasal sınırları aşarak öldürdükleri” iddiasıyla yargılanan 4 polis hakkındaki beraat kararını onadı.

    YARGISIZ İNFAZ İDDİASI

    Mardin Valiliği akşam saatlerinde basına resmi açıklamasını yaptı: İki terörist ölü olarak ele geçirildi. Uğur sırtından 9 kurşun almıştı. Babasına da 4 kurşun isabet etmişti. Polisin “yanlış ihbar ve istihbarat üzerine yargısız infaz yaptığı” iddiaları kamuoyunda yaygınlaşınca, operasyonda silah kullanan polis memurlarından Mehmet Karaca, Yaşefettin Açıksöz, Seydi Ahmet Töngel ve Salih Ayaz hakkında, Mardin Ağır Ceza Mahkemesi’nde “meşru müdafaa sınırlarını aşarak faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek” ten 12’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava, güvenlik gerekçesiyle Eskişehir Ağır Ceza’ya gönderildi.

    ADLİ TIP NE RAPORU DİYORDU?

    Adli Tıp raporunda, yaşının büyük olduğu öne sürülen Uğur için “12 yaşında, 1.60 boylarında orta yapıda bir erkek çocuğu” deniliyor ve “Sırtında 9 kurşun yarası olan bu yaştaki çocuğun ateş açmasının mümkün olmadığına” belirtiliyordu. Polisler de, “ellerinde barut izi var” iddiasını ortaya attı. Adli Tıp yine rapor verdi: “Bu durum çatışma kanıtı olmayabilir.”

    Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi, 14’üncü duruşmanın sonunda, sanık polislerin yasal sınırları aşmadıkları sonucuna vardı ve beraat kararı verdi. Temyiz üzerine dosya, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, geçtiğimiz günlerde yaptığı inceleme sonunda, sanık polislerin beraat kararını onadı.

    BERAAT ONANDI

    Yargıtay’ın kararında, “Sanık polis memurlarının eyleminin meşru müdafaa sınırları içinde kaldığı, delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik bulunmadığı, bu nedenle yerel mahkemenin verdiği beraat kararının yasaya uygun olduğu” belirtildi.

  4. Yazan:cb Tarih: Haz 20, 2009 | Reply

    Sırtımda,yaşım kadar kurşun…Babamı da aldım,gidiyorum.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin