RSS Feed for This Post

Taraf’a Destek Kampanyası

Taraf Gazetesi çalışanları cesaretleri ve çalışkanlıkları ile her kesimden insanın takdirini kazandılar. Araştırmacı gazeteciliğin nasıl yapılması gerektiğini gösterdiler.

 Eğer bir gün ülkemiz hukuk devleti olacaksa, insanlar etnik kökenleri ve inançları yüzünden baskı görmekten kurtulacaksa bu TARAF gibi gazetelerin katkısıyla olacak. Çünkü siyasî projesi ne olursa olsun bütün hükümetler ve kurumlar zaman zaman yasaları çiğneyebilirler. Bu sebeple tıpkı bağımsız yargı gibi özgür ve çok renkli bir basın gücü de  hayallerimizdeki Türkiye’nin garantisidir.

 Taraf Gazetesi’ne destek olmak için web sitelerinde yayınlanmak üzere destek ilânı vermek istiyoruz. Eğer siz de bize katılmak istiyorsanız sağ kolondaki DONATE (“bağış yap”) düğmesini kullanabilirsiniz.

 Siteniz ya da grubunuz adına katılabileceğiniz gibi kişisel olarak da destek verebilirsiniz. İsminizin saklı kalmasını istiyorsanız mesaj kısmına ANONIM kelimesini yazın.

…Bu makale ilginizi çekti ise…

Gazetecilik Neden Dibe Vurdu?

Gazeteciler bizi bilgilendiriyor mu yoksa aldatıyor mu?  Gazetecilik galiba dürüstçe yapılmasına imkân olmayan bir meslek. Çünkü birbirine zıt işlerin aynı anda icra edilmeleri gerekiyor: Öğretmenlik, savcılık, soytarılık, amigoluk…  Gazeteci kendisine bilgi verebilecek herkesle iyi geçinmek için biraz politik davranmak daha doğrusu yalan söylemek zorunda. Ama aynı zamanda ondan gözü kara bir savcı gibi olayların üzerine gitmesi, iyi bir hâkim gibi dürüst olması da bekleniyor. Bir bilim adamı gibi konuları derinlemesine irdelemesi ama sıkıcı olmadan toplumun her kesimini eğlendirebilmesi… Gazetecilerden halkı aydınlatmaları isteniyor ama aynı zamanda da halka benzemeleri. Yoksa gazeteleri satılmıyor, TV kanalları izlenmiyor. Bu koşullarda “gazeteci gibi” gazetecilik yapılabilir mi? Derin Düşünce yazarları sorguluyor…

Buradan indirebilirsiniz.

 

Trackback URL

  1. 21 Yorum

  2. Yazan:y.ö. Tarih: Haz 16, 2009 | Reply

    Haberi ya çocuktan ya deliden alacaksın derler, Taraf bu anlamda mahallenin delisi oldu.

    Zaman bu haberleri yayınlamaya cesaret edemiyorsa, bizzat cemaat esnafı Taraf’a destek çıkmalı.

  3. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 16, 2009 | Reply

    y.ö,

    ne kadar iyi niyetlisiniz :)Genel Kurmaya teşekkür plaketi ve belge dahi olsa bu iddiaya inan(mı)yoruz,derlerse hiç şaşırmayacağım.

    Cemaat umarım bu kez aklı başında davranır ve Taraf’a teşekkür edip,destek verir.

  4. Yazan:Erol Karacaova Tarih: Haz 16, 2009 | Reply

    Darbe özlemcilerine de şeriatçılara hayır demek taraf olmaktır.

  5. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 16, 2009 | Reply

    Darbe özlemcilerine de şeriatçılara hayır demek taraf olmaktır.

    Bana üç şeriatçı sayabilir misiniz?

  6. Yazan:Hakkı ÇELİK Tarih: Haz 16, 2009 | Reply

    Bu belgenin gerçekten Genel Kurmay tarafından hazırlanıp hazırlanmadığını olay gerçekten de soruşturulduktan sonra anlayacağız. Çünkü ben artık bu belgeyi gerçekten de gk hazırladığını ve bu belgeyi bilerek dışarıya sızdırdıklarını düşünmeye başladım. Sızdırırlar, çünkü adam çıkmış diyor ki eğer belge sahte çıkarsa ne yapacağımızı tüm tr görür. Ne demek bu, o belgeden daha büyük bir tehdit değil mi bu?

  7. Yazan:OE Tarih: Haz 16, 2009 | Reply

    Taraf gazatesi farktan yana taraf olduğunu yayınlamış olduğu bu farklı haberlerle göstermiştir.
    Reklam vererek satın alarak desteklemek Türkiye deki özgür demokratik basını desteklemektir.
    Teşekkürler Taraf…

  8. Yazan:sinan Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Hak-hukuktan bahsedenler,Taraf gazetesinin tarafsiz, ozgur basin ornekleri ortaya koydugunu soyleyenler, Taraf gazetesinin Tarikatci yapilanmalarin Taseronlugunda CIA-MOSSAD urunu oldugunu neden gormezlikten geliyorlar…Fettullahci ve AKP orgutunun tasviye surecinde bu tur kumpaslar, CIA-MOSSAD eliyle bu gazeteye neden servis yapildigini neden gormuyorsunuz…Acaba cikarlariniz bunu mu gerektiriyor.Zaman gelir sizlerde CIA-MOSSAD tarafindan bir gun cope supurulursunuz..doganin kanunu budur…Satranc tahtasinda piyon olmak hosunuza gidiyorsa devam edin TARAF gibi ne amacla kuruldugu belli olan gazete-tv’lerin arkasindan gitmeye devam edin…

  9. Yazan:muhammet öztürk Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Her köyün deli cocuklara ihtiyacı var yoksa akıllılar halen çapa yapıyor olacaktı deli cocuk çapa makinası yapmış 1,litre benzin koyup 10,işçinin bir günlük çapasını yapıyor.bende tarafım her şeyin konuşulduğu tartışıldığı eşitlikçi üretenlerin yönettiği özgür ve bağımsız bir Türkiye için bende Tarafım.

  10. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Başbakan bile belgenin sahte olabileceğini söylüyorken, bu belgeyi nereden bulduğu belli olmayan bir gazeteye destek olmam.

    Önce bir gerçekler ortaya çıksın.

  11. Yazan:ali duman Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Ergenekon iddianamesinea bakmasını bilebilseydiniz, bakıyorsanız, görme yeteneğiniz olsaydı, gözünüz kadar yüreğiniz bilebilseydi görmesini, o belgeyi ve dahi neler neler görebilirdiniz, gerçeklerle sizin ne işiniz olabilir ki tır’lar doldu taştı, her taşın altından çıkanı bile göremeyenin bu belgeyi görebilmiş olması zaten şaşırtıcı olurdu, ziyanı yok desteğiniz eksik olsun, kafa karıştırmayın, ortalığı bulandırmayın, yani kısacası GÖLGE ETMEYİN yeter. Desteğinizi bekleyen olmadığı gibi, bir kıymet-i harbiyesi de olamayacaktır, ancak cintonik beylere, sivas devşirmesi şener’e desteğinizin bir faydası olabilir. zira içerdekilerin çok daha fazla desteğe ihtiyacı var, hiç bu denli kuyruğu sıkıştırdıkları vaki olmamıştı.

    abd vermiştir, belki de f tipi vermiştir, servis edilmiştir, tıpkı darbe günlüklerinin servis edildiği gibi, ya da kimbilir belki de kedidir kedi….

  12. Yazan:S. ALİ Tarih: Haz 18, 2009 | Reply

    PEKİ, BU BELGE SAHTE ÇIKTIĞINI DÜŞÜNELİM, BİR AN! SİZ O ZAMAN HANGİ YÜZLE BU MİLLETİN ÖNÜNE ÇIKACAKSINIZ! BOZACININ ŞAHİDİ, ŞİRACI MİSALİ BİRBİRİLERİNİ AKLAMAYA PAKLAMYA ÇALIŞIYORLAR! VAY GARİPLERİM VAY..

  13. Yazan:eg Tarih: Haz 18, 2009 | Reply

    peki belge gerçek çıkarsa sizdeki yüz ne olacak? sanki bu tip belgeler bu ülkede istisnaymış gibi…sanki bu ülke bilimum irili ufaklı darbe yaşamamış gibi…sanki 28 şubat’taki andıçlar ve belgeler sahteymiş ve hiç yaşanmamış gibi. utanın yahu, utanın…

  14. Yazan:nisan saran Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    vakit gibi gazeteler askeri yargıya güvenmiyoruz diye bas bas bağırıyor da Taraf muhabiri az önce askeri savcıya belgenin kaynağını açıklamayı reddetti
    gidip zekeriya öz’e mi açıklamayı tercih eder acaba?
    Taraf’ın desteklenecek bir tarafı yok Bir belgeyle (ki hala muamma gerçek mi değil mi) Türkiye kaynarken cumhurbaşkanı iki arada bir derede mayın tasarısını onayladı,
    buna hangi taraftan bakarsınız?

  15. Yazan:eg Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    bazı arkadaşlar bu olayın askeri yargıya havlae edilmesinden rahatsız olacaklarına, askeri savcıya kaynağını açıklamayı reddeden (ki çok doğru yapmış)muhabiri suçluyorlar. bakın bu ülkenin en büyük sorunu yargıdır. bu yargı sorununun da göbeğinde çift başlı yargı vardır. askeri yargı ne demektir? sivil yargıya nasıl alternatif olabilir? sadece disiplin suçlarını (askeriye içinde) yargılamak için olabilecek olan askeri yargıyı, sivil yargının tam tepesine koyuyoruz. sivil yargı da böylece askeri yargının hiyerarşik bir unsuru oluveriyor!!!biraz dürüstlük lüffen…

  16. Yazan:nisan saran Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    kaynağını belirtmemekle çok doğru yapmış değil mi? elimde bir belge var başbakab, cumhurbaşkanı ve fethullah gülen’in şeriata geçiş planlarını yaptıkları dosyadan bir örnek, yarın bu belge hürriyet’te radikal’de veya cumhuriyet’te çıksa ve aynı muhabirler sivil yargıya kaynak belirtmeyi reddetse ne derdiniz?
    sivil yargıya bu ülkede güven ne derecede var sizce? siz şahsen tam güven içinde misiniz merak ediyorum
    bir de bir önceki mesajda en son cümleme kim hangi taraftan bakar acaba?
    dağlıca baskınıyla bu ülke kaynarken türban yasasının bir gece onaylanması gibi kabul edilemez şeyler…

  17. Yazan:eg Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    siz sivil yargıyla askeri yargıyı aynı kefeye koyuyorsanız ne denir ki, yolunuz açık olsun. askeri yargılar dünyada sadece darbe olmuş ülkelerde vardır (en azından bizdeki yetki ve şekilleriyle) . siz iki konuyu birbirinden ayırmayı, yanlışa yanlış, doğruya doğru demeyi beceremiyorsanız ne diyebilirm ki size? amyın yasasını eleştirmekle böyle bir vahim konuda demokrasinin tarafında olmak beraberce olamaz mı sizin meşrebinizde?

  18. Yazan:nisan saran Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    Türkiye bir kavram karmaşası ülkesi, internetle beraber her insanın alim olduğu herkesin her konuda üstün fikirleri olduğu bir yer haline geldi
    en tuhafı da buraya yazdığımız fikirlerimize bakarak bir insan hakkında, karakteri hakkında yorum yapabilmek
    mesela benim, iki meseleyi birbirinden ayıramayan bir insan olduğuma kanaat getirmek..
    bu belgenin gerçekliği veya sahteliği muhtemelen hiç anlaşılmayacak bu ülke yine kaynadığıyla kalacak
    ama müsaadenizle demokrasinin tarafında olmanın Taraf’ın tarafında olmak gibi bir şartı olmadığına göre, burası da özgür düşünce platformu olduğuna göre hem demokrasinin daima yanında olup hem bu gazetenin desteklenecek tarafı olmadığını düşünüyorum

  19. Yazan:durhat Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    valla ali bey(duman)gölge edecekler de olacak,çamur atanlar da.malum gerçeklerin gün ışığına çıkmasından rahatsız bir kesim var.Türkiye basınının yüz akı Taraf,kirli çamaşırları ortaya çıkardıkça birileri nöbet,havale geçirip duruyor.telaşları bundandır.bence tartışmaya bile değmez.bırakın kurbağa misali dipsiz ve karanlık kuyularında yaşamaya devam etsinler.neymiş efendim destek olmayacaklarmış!peeeh!

  20. Yazan:ali duman Tarih: Haz 21, 2009 | Reply

    En iyisi ben size çokkkkk doğru bir haber muştulayım da rahat edin, rahat etsin “bizim çocuklar”, rahat etsin cümle alem ve dahi içerdeki “çok bi vatanseverler” vallahi aslında ben değil bu muştuyu HaberTürk isimli bir gazete vermiş ve dahi manşetten demiş ki “İMZA %99 SAHTE”, hatta canlı yayında bu gazete şurekasıdan olan TV kanalında ve ergenekonun gönüllü avukatı Baykal’ında hazır olduğu ortamda muştulanmış ve dahi ileri gidilerek “yarın Genelkurmay çok sert bir bildiri açıklayacağı” muştulanmış.

    vah benim memleketim vah. Apoletli gazeteci müsveddeleri ne durumlara düşmüşler zaar, darbecilerden çok darbe çığırıyorlar, darbe çığırtkanlığının bu denlisi daha vaki olmadı, bugüne kadar böylesini tarih yazmadı. Suratlar artık maske tutmuyor, yüzyüzlük ayuka!!!!!

  21. Yazan:gülbin sarıcan Tarih: Şub 1, 2010 | Reply

    Sizi basın özgürklüğünüzden, tarafsı yazılarınızdan dolayı kutlayayımmı şimdi… nedir bu uğraş ya desteklediğiniz cemiatinizin . iktidarınızın hiç mi eşeştirilecek yönü yok.. Sizin Asla tarafınızda olmayan ben tamamen zıttınız olan ben kendi oy verdiğim partimi çok eleştiriyorum tüm kalıpları ile bana uymuyor.. yanlız siz hiç bir noktada eleştiremiyorsanız AKP iktidarını o zaman ben sizin yazarlığınızdan şüphe ederim ancak etki altında veya maaşlı bir personel bu kadar körü körüne savunur .. 10 yıl öncesine kadar rasim bey Caumhurbaşkanı ve Başbakan Avrupa birliğine saçma bir ilizyon türklüğümüzü kaybediyoruz.. diye çığlık atıp Amerika alehine konuşuyorlardı .. Ne çabuk yönleri değişti .. Pazar günü tv8 de bir söylemde bulundunuz ben bana zıtta olsa dönmeyen sabit duran fikir sahibi insanları severim dediziniz peki siz bu kadar çabuk dönen bir iktidarı nasıl desteklersiniz. 20 yıl öncesine kadar işçilerle eylem yapan Sayın Tayyip Erdoğan bu gün neden tekel işçilerine sırtın9ı döndü… YANDAŞSINIZ belliki bir çıkarınız var .. ben yazılarınızda ark niyet arıyorum..

  22. Yazan:cgu Tarih: Mar 1, 2010 | Reply

    araştırmacı gazeteciliğin günümüzdeki tezahürü olarak yansıtılan ‘TARAF’ gazetesinin demokrasi ve özgürlükler adına savunulması gerektiğini söyleyen ve destek arayan siz değerli yazarların ve yorum sahiplerinin, hangi demokratik ülkede başbakanların medya patronlarını parmak sallayarak azarladığı hakkındaki görüşlerinizi rica ediyorum.

    basın özgürlüğünün bir konu başlığı olarak sitenizde işlenmiş olması bir iletişimci olarak elbette beni mutlu etti. fakat isterdim ki karşıt görüşe tahammülü olmadığını her fırsatta dile getirmekten kaçınmayan ve artık nasıl bir zihniyet yapısıyla oluyorsa medya çalışanlarının patronları tarafından işten atılmasını emreden bir başbakan karşısında iki satır yazı yazmış olun.

    Erdoğan’ın sarf ettiği cümleler talihsiz olarak değerlendirmek için bile fazlasıyla ağır cümleler. demokratikleşme yolunda yapılan açılımların (ki demokrasi adına atılan her adımı destekliyorum) özgür bir basın olmadan sağlam adımlarla yürüyebilmesinin mümkün olmadığını zannederim hepimiz tereddütsüz kabul edebiliriz. hal böyleyken bir ülkenin başbakanının medya üzerinde alenen kurmaya çalıştığı bu tahakkümü, yazmış olduğunuz siteyle ilgili bir kapatma konusu gündeme geldiğinde verdiğiniz tepkiyle eleştirmeniz tutarlılık açısından daha yerinde bir tavır olurdu elbette.

    can dündar’ın yazısında başbakan’a bir önerisi var. KYSS (KÖŞE YAZARI SEÇME SINAVI). başbakanın hoşuan gitti mi aklına yattı mı bu öneri bilemem; ama sarf ettiği cümlelere en güzel cevap bu oldu sanıyorum. devlet memuru statüsünde köşe yazarları.. basın özgürlüğü mü o da ne!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin