RSS Feed for This Post

28 Şubat Vicdan Mahkemesi – DUYURU

DARBEYE KARŞI 70 MİLYON ADIM KOALİSYONU

28 Şubat Vicdan Mahkemesi
 
Taksim Square Hotel, 15.00 – 18.00 
 
28 Şubat Vicdan Mahkemesi Başkanı: Fatma Benli
Mahkeme Heyeti: Nihal Bengisu Karaca, Mutlu Tömbekici, Yıldıray Oğur, Rojin,  Sibel Uzun, Zeynep Tanbay, Gökşen Şahin, Cansu Vardan
Açılış Konuşmaları
 Fethiye Çetin – 12 Eylül Vicdan Mahkemesi Başkanı Ali Bayramoğlu
 
İddianamenin okunması: Av. Cüneyt Toraman
 
Tanıklar: Salim Uslu, Cengiz Çandar, Nurettin Şirin, Tarık Tufan, Muhammet Emin Özkan, Kamil Uğur Yaralı, Yıldız Ramazanoğlu, Atilla Dede, Akın Birdal, Ufuk Telör, Hakan Tahmaz, Volkan Akyıldırım, Reşat Petek, Neslihan Akbulut, Ayhan Ongan, Gülsüm Önal, Medine Bircan (Canlandırma)
 
Kararın açıklanması
 
Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu kimdir?
Çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin ve bireylerin oluşturduğu ‘Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu’, 21 Haziran 2008’de İstanbul’da, 26 Temmuz 2008’de Ankara’da darbeye karşı mitingler düzenledi. Koalisyon 12 Eylül’de düzenlediği Vicdan Mahkmesi ile darbecileri vicdanlarda mahkum etti. 28 Ocak Çarşamba “Ergenekon Çetesinden Davacıyız” forumunu ve 31 Ocak’ta “Ergenekon Çetesinden Davacıyız” eylemini düzenledi. Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu darbe yıldönümlerinde Vicdan Mahkemeleri düzenleyemeye devam edecek.
 
70milyonadimkoalisyonu@gmail.com

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:amarat Tarih: Şub 28, 2009 | Reply

    Gittik, güzeldi fakat sürede bir sorun oldu.Normal şartlarda 18:00 da bitmesi gerekirken kişilerin mikrofonları bırakmaması ile birlikte 19:15’e sarktı.Hatta bir ara otel görevlisi Yıldıray’a artık bitirin tarzı cümleler falan etti.Ha edilecek, söylenecek çok söz vardı.Ali bayramoğlu’nun söyledikleri çok düşündürücüydü.3hhareketi olarak Ali Bayramoğlu’nu davet etsek mi ne diye düşünmeye başladım/k.

  3. Yazan:LiB€RAL Tarih: Mar 1, 2009 | Reply

    Gerekçesi ne olursa olsun demokrasi dışı tüm müdahalelere karşıyım…

    Müdahaleler, karşıtı olduğu düşünceyi daha da güçlendiriyor.

    28 Şubat müdahalesi, İslamcıları çok güçlendirdi. Ve nihayetinde AKP tek başına ezici bir çoğunlukla iktidara geldi. AKP’nin bu kadar güçlü olmasının muhalefet partilerinin becerisizlikleri de etkili elbette. Fakat bu faktörün çok etkili olduğunu sanmıyorum. Müdahaleler ters tepiyor.

    27 Nisan muhtırası da ters tepti ve halk AKP’yi yine iktidara getirdi.

    Bu ülkeyi iyilik yapmak isteyenlerden ricam; demokrasi dışı tüm müdahalelerin bir işe yaramadığı hatta karşıtı oldukları düşünceyi daha güçlendirdiğini belirtmemdir.

  4. Yazan:Kemalist Murat Tarih: Mar 4, 2011 | Reply

    Bir olayı kimin yaptırdığını anlamak için sonucuna bakacaksınız. 28 Şubat sonunda ne oldu? Erbakan ve RP kadroları tasfiye edildi. RP içinden emperyalizmle uzlaşan dincilere AKP kurduruldu ve iktidara getirildi. 28 Şubat’ın sonucu budur.

    Bu arada, nerede 28 Şubat paşaları, “Batı Çalışma Grubu”, Çevik Birler filan? Neden bunlara hesap sormuyorlar? Bunlar için de anayasada dokunulmazlık maddesi mi vardı?

  5. Yazan:ali duman Tarih: Mar 4, 2011 | Reply

    sn. kemalist murat;

    merakınız yeter ki bu olsun yarın öbür gün elbette çevik bir’e de sıra gelir, ona da (ve diğer saz arkadaşlarına da) mutlaka hesap sorulur, zira yargı bu yönde neşter atılmakta bunun sonucunda “darbeci yargı” tasfiye edildikçe, darbecilere (12 eylülcüler dahil) dokunulacaktır, merakınız olmasın.

    ancak ne var ki; bugünlerde “çevik bir’e niye hesap sorulmuyor” diyen kemalistlerin, o hesap sorulmaya başladığında O’nun yanında olacaklarına dair çok güçlü bir kuşku mevcuttur, zira bugüne kadar bu hep böyle oldu, işte bu iki yüzlülüğün bir yana bırakılmasında kemalizm için olmasa da, memleketin istikbali ve demokratikleşmesi açısından büyük fayda vardır.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin