RSS Feed for This Post

MHP’liler Patrikhaneyi ziyaret etti!

Bugün Türkiye’nin her yerinde seçim mitingi yapabilen, her ilinden oy alabilen çok az parti var ve MHP bunların arasında değil. Çünkü milliyetçilik birleştirici değil bölücü bir ideoloji ve bunun neden böyle olduğunu «Türk Milliyetçiliğinin intiharı: CHP ile MHP birleşsin! » adlı makalemizde gerekçeleriyle anlatmıştık. 

 MHP lideri Bahçeli’nin insanların üzerine yağlı urgan fırlattığı mitingleri de “Psikopatlık ve Karizma ” adlı yazımızda irdelemiştik. Ülkücülük ve genel olarak milliyetçilik kanaatimizce %99’u Müslüman olduğu iddia edilen ülkeler için uygun değil. Müslüman bir ülkede milliyetçilik yapmak salyangoz değil domuz eti satmaya benziyor. “Kurtlu hilal ” isimli incelememizde de ülkücü söylem ve sloganların Kur’an ve hadisler ile nasıl ters düştüğünü uzun uzun açıkladık.

 Bu yazıları okumuş olduğundan mıdır bilinmez bazı MHP’lilerin “doğru yola” yüz çevirdiklerini görerek seviniyoruz.

 Bugün elimize KUYEREL forumundan ulaşan bir haber MHP’nin Hristiyan korkusunu geç de olsa yenmeye başladığını, Türkiye gerçekleriyle yüzleşmeyi öğrendiğini gösteriyor:

 “…MHP Bakırköy belediye başkanı dayı Dr. Esra Bicik ve Dr. Hasan Oktay Patrikhaneyi ziyaret ettiler

 Soldan sağa Yaşar Kaba, İstanbul Ülkü Ocakları II. Başkanı, Dr. Hasan Oktay,  Aram Ateşyan, Dr. Esra Bicik Bakırköy MHP belediye başkan adayı, ve Haço. Op. Doktor Esra Bicik, 20 Şubat 2009, Cuma, saat 10:00’da Patrikhanemize nezaket ziyaretinde bulundular. Konuk aday, Bakırköy ilçesi belediye başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylığını koyduğunu söyledi….”

 Böylesi zarif bir davranışı ancak saygıyla selamlayabiliriz. Dr. Esra Bicik ve Dr. Hasan Oktay’a başarılar diliyoruz. Darısı diğer MHP’lilerin başına.

… Bu makale ilginizi çektiyse…

Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?

 İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Milliyetçilik tutkalı adil ve müreffeh bir düzene alternatif olabilir mi? Adaletin, hukukun hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin. 

 

Türkiye bölünür mü?

“Bebek katili! Vatan haini!…” PKK terörünü lanetliyoruz ama devlet eliyle işlenen suçlara karşı daha bir toleranslıyız.  “Kürtler ve Türkler kardeştir” diyenlerin kaçı “sen benim kardeşimsin”  demeyi biliyor Zaza, Sorani, Kurmanci dillerinde? Ülkemizin terör sorunu ne PKK ne de Kürt kimliğiyle sınırlanamayacak kadar dallandı, budaklandı. Bazı temel soruları yeniden masaya yatırmak gerekiyor: (*) Kürtler ne istiyor? (*)  İspanya ve Kanada etnik ayrılıkçılıkla nasıl mücadele etti? (*) PKK ile mücadelede ne gibi hatalar yapıldı? (*) İslâm ne kadar birleştirici olabilir? Töre cinayetlerinden Kuzey Irak’a terörle ilgili bir çok konuyu ele aldığımız 267 sayfalık bu kitabı ilginize sunuyoruz. Buradan indirin.

 

Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu

Devlet gibi soğuk ve katı bir yapı bizimle olan ilişkisini hukuk yerine ırkımıza ya da inançlarımıza göre düzenleyebilir mi? GERÇEK hayatı son derecede dinamik ve renkli biz “insanların”. Birden fazla şehre, mahalleye, gruba, klübe, cemaate, etnik köke, şirkete, mesleğe, gelir grubuna ait olabiliriz ve bu aidiyet hayatımız boyunca değişebilir. Oysa devletimiz hâlâ başörtüsüyle uğraşıyor, kimi devlet memurları “ne mutlu Türk’üm” demeyenleri iç düşman ilân ediyor, Sünnî İslâm derslerini zorla herkese okutuyor… Bizim paramızla, bizim iyiliğimiz için(!) bize rağmen… Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, Hıristiyan azınlıklar sorunu… Bizleri sadece “insan” olarak göremeyen devletimizin halkıyla bir sorunu var. Türkiye’nin “sorunlarının” kaynağı sakın ulus-devlet modeli olmasın? 80 sayfalık bu kitap Kurtuluş savaşı’ndan sonra Türkiye’ye giydirilmiş olan deli gömleğine işaret ediyor.  Ne mutlu “insanım” diyene! Kitabı buradan indirin.

 

Trackback URL

  1. 18 Yorum

  2. Yazan:Aydın Rozental Tarih: Şub 25, 2009 | Reply

    Açıkçası bir kendisini Türk bilen bir azınlık olarak MHP’nin söylemlerinden son zamanlarda bir rahatsızlık hissetmedim.
    Öte yandan Türkiye’nin %99’u Müslümandır, şeklindeki söylem sadece nüfus cüzdanlarında yazanları baz aldığı için hiçbir anlam ifade etmiyor. Gerçekte bu oran, sadece namaz kılıp oruç tuttuğu için, kendini Müslüman zannedenleri de çıkardığımızda çok düşük kalır.

  3. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Şub 25, 2009 | Reply

    Bir insani Anadilini konustu deye hain ilan eden partinin Kilise veya Papaz ziyaret etmesi büyük bir aldatmadir.Urgan sallayan ve ülkemizde yasayan insanlarin bir kismini hice sayan irkci zihniyetden Allah korusun bizi.

  4. Yazan:adams Tarih: Şub 26, 2009 | Reply

    doğrusu varya üstadın resmini koyup ondan sonrada hoşgörülü davranmamak zaten bu site yöndeticilerine has olurki oda herhalde bektaşi gibi lafın tamamını değil kendine yarayan tarafını alarak hareket etmesinden belli. sakın bu sitenin yöneticileri biz nurcuyuz veya nur talebesiyiz demesin çünkü kendileri bektaşidir. ayrıca kendilerine küçük bir not ileteyim Üstadım türk milliyetçilerini elmas nesil diyerek onları yüceltmiştir. burada sizin gibi insanlar üstadım gibi yaklaşmadıkları için üstadımın elmas nesil dediği insanları kendinizden uzaklaştırdınız ve hala uzaklaştırmaya devam ediyorsunuz. bırakın insanlar milliyetçiyim desin ne olmuş nur risalerini okuyan ve kürtçe konuşan insanlar acaba hiçmi milliyetçilik yapmıyorlar. yapmayın sizin göreviniz insanların imanını kurtarmak siyaseti ile uğraşarak onları uzaklaştırmak nur insanlarının görevi olmamalıdır. lütfen siyasetten uzak durun çünkü kimliğinizle çok insan kaybedersiniz.

  5. Yazan:Hasan Tarih: Şub 26, 2009 | Reply

    MHP’nin kurucusu Türkeş de Paris’te Ermeni başbakanı ile görüşmüş, bu görüşmede “türklerin ve ermenilerin dost olduğunu, kız alıp verdiklerini” söylemişti. Hatta türk-ermeni sınırına bir yüzüne Türkçe diğer yüzünde Ermenice “verdiğimiz acılardan dolayı özür dileriz.” yazacak biçimde bir anıt dikilmesini kararlaştırmışlardı..

    Aynı Türkeş’in Türkiye’deki sinagoglarla da arasının gayet iyi olduğunu biliyoruz.

    Ama bunlar hemen tersine dönebilecek samimiyetsiz çıkışlardır bence.

    Millet bir siyasi birim olarak algılandığı müddetçe, farklı milletlerin bir arada yaşaması pek mümkün değil..

    Kimliklerden kurtulmak lazım.

  6. Yazan:yafes Tarih: Şub 27, 2009 | Reply

    merak ediyorum milliyetçilik bölücüdür gibi saçma bir lafı oraya nasıl koyarsınız? siz Atatürk’e nasıl bölücü dersiniz. Atatürk’ün milliyetçi olduğunu ne çabuk unuttunuz. gerçi doğru siz Atatürk düşmanısınız değil mi? pardon unutmuşum. Atatürk’e din düşmanı diyen sizlerden ne beklenir ki… asıl bölücüler sizsiniz. defolun gidin bu ülkeden. kimse sizi burda zorla tutmuyor. zorunuza gidiyorsa DE FO LUN. basit. bölücülerin kim olduğu çok belli. nurcular lütfen kahrolun. dini kullanıp insanları mahvediyorsunuz. zehirliyorsunuz. bıktık artık sizden. ülkeme zarar veriyorsunuz.

  7. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Şub 27, 2009 | Reply

    nurcular lütfen kahrolun

    Böyle nazik bir çağrıya hangi nurcu hayır diyebilir 🙂

  8. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Şub 27, 2009 | Reply

    Hasan Bey,

    MHP’nin kurucusu Türkeş de Paris’te Ermeni başbakanı ile görüşmüş, bu görüşmede “türklerin ve ermenilerin dost olduğunu, kız alıp verdiklerini” söylemişti.

    Türkes’in Ermenilerle görüsme olayi uydurma.
    Sabit olan Türkes’in 1960 darbesini yapan cetenin bir üyesi oldugu. Bu cete ve Türkes hür iradeyi yikip halkin sectigi Siyasetcileri asmislardir. Sonucta rahmetli Türkes cinayet islemistir. Onun icin hayati boyunca uyku hapi gibi dolasti durdu.Zaten sonra gelenler urgan sallayarak Türkes’in esas kirli irkci zihniyetini gösterdiler.

  9. Yazan:LiB€RAL Tarih: Mar 1, 2009 | Reply

    MHP’nin samimiyetine inanmıyorum. Kimsenin inanmasını ve aldanmasını istemiyorum.

    Milliyetçilik; düşmanlık üreten bir ideoloji. Bu bağlamda MHP’nin milliyetçilikten vazgeçmediği sürece, attğı tüm adımların anlamsız ve göz boyama olacağını söylemem gerekir.

    MHP’lilerin en büyük çıkmazı; ideolojilerinin bütünleştirici hiç bir nitelik taşımamasıdır.

  10. Yazan:fuatogl Tarih: Mar 2, 2009 | Reply

    Milliyetciligin ozellikle yasadigimiz cagda ilkel ayriliklar yarattigi ortadadir. Ozu itibariyle seyleri “ayri” olarak tasnif eder. Bizdeki hikayesi ise baska yerlerde oldugu gibi igrencliklerle doludur ve ulkemizde cok onemli bir kitle pacasini bu belaya ve onun varyantlarina kaptirmis durumdadir.

    Asagiya aktardigim bazi urkutucu yorumlar Sabah gazetesinin okur yorumlari bolumundan secilip alindi. Haber, diri diri yakilan bir DTP uyesiyle ilgili (cinayet politik motif icermiyormus):

    serdal arı 02.03.2009 17:44:49
    ya bi insanın ölmesine aciyabilirim ama bi dtp li ye hayatta acımam keşke toplu yaksalardı

    fatma ercan 02.03.2009 17:14:27
    valla hic uzulmedim

    aysenur bilmem 02.03.2009 17:05:11
    bir dtp li eksildi işte ne güzel

    zafer zafer 02.03.2009 16:56:46
    bu ve bunun gibiler hakediyor diri diri
    yanmayı. her nekadar kötü birşey olsa
    dahi yakana helal olsun diyor
    başarılarının devamını diliyorum. bu
    ülkede ayrımcılık çıkarmak isteyenlerin
    sonu ateş olacak nasılolsa. erken
    olması birşey değiştirmez.

    Korkmaz Türk 02.03.2009 16:44:23
    devamını sabırsızlıkla bekliyoruz

    kenan dokurer 02.03.2009 16:37:56
    üzülmek gelmiyor içimden..

    Bazi insanlar bu sekilde dusunuyor. Ve bircok gazetede vs. bunlari “yorum” diye yayinlayabiliyor.

    http://www.sabah.com.tr/haber,B642A51886D94DBD9DA5FB92E5D7AE76.html

  11. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Mar 3, 2009 | Reply

    Fuat bey merhabalar.Maalesef buraya alıntıladığınız yorumlara benzer bir çok örnek var.Yani adı ister milliyetçilik ister başka bir şey olsun,ülkemizde insanları birbirine düşman kılan bir toplumsal zemin var.Aslında ilk elden,bir insanın diğer bir insanın yok olmasını isteyen nedenleri bulup sorgulamak gerekiyor.Çünkü bu düşmanlık psikolojisi salt etnik farklılıklarla sınırlı değil…Farklı inanç ve ideolojiler için de aynı durum geçerli.Yani açıkçası kendisi gibi düşünmeyeni potansiyel düşman gören ve dolayısıyla dışlayıp ötekileştiren bir anlayış yaygın.
    Bu açıdan bir an evvel bu anlayışı aşmanın yolları aranmalıdır.Yoksa bu düşmanlık ve kamplaşmaların sonu gelmeyecek gibi görünüyor.
    Ne diyelim,”birbirine tahammül etmeyi başarmış bir toplum dileğiyle”demek düşüyor.
    Sevgi ve selamlar…

  12. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Mar 3, 2009 | Reply

    Merhaba Yilmaz Bey, coktan beri yorum yazmamistiniz. Tabii yorumunuza katiliyorum. Ülmemizde cok korkunc bir Irkcilik ve öc alma duygusu var. Esasen Türkler cok sicak kanli ve Misafirperver bilinir. Negatif Milliyetciligin sonu hep vahim olmustur umarim bunlari yakin zamanda asariz.

  13. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 3, 2009 | Reply

    Bu ırkçılık, bu banal milliyetçilik bu ülkeyi yıkar;
    Tıpkı; İTC/Enver Paşa milliyetçiliğinin Osmanlı’yı yıktığı gibi yıkar.

    Türk Milliyetçiliğinin kurucusu Enver Paşa milliyetçi ve faşist duygularına engel olmadığı için Almanya’nın yanında savaşa soktuğu Osmanlı İmparatorluğu’nu yıktı. 600 yıllık koca imparatorluk, o’nun milletçilik hırsından dolayı yerle yeknesak oldu.

    Günümüzde ise; Enver Paşa’yı bile aratmayacak noktaya ulaşmış olan milliyetçi bağnazlık Türkiye’yi yıkıma ve felakete götürmektedir.

    Tarihte; salt milliyetçilik duygular ile ayakta kalabilmiş bir ülke örneği yoktur. Ülkeler akıl, bilim ve çağdaşlıkla ayakta kalabilmektedir, milliyetçilik ise aklın, bilimin ve çağdaşlığın karşısındadır. Geçmişte en büyük afyon din’di, bugünün en büyük afyonu ise milliyetçilik ve ırkçılıktır.
    En büyük yolsuzluk ve hortumlamalar “milliyetçilik” kılıfı altında yapılmaktadır.

  14. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Mar 3, 2009 | Reply

    Mustafa bey selamlar.Haklısınız çok sık yorum yazmıyorum bu aralar.Fakat yazı ve makaleleri hiç kaçırmıyorum.Ayrıca yorumlarınızı da ilgiyle takip ediyorum.Söylediklerinize aynen katılıyorum.Gerçekten de sorun farklılıklarımızda değil,asıl mesele birbirimizi anlayabilecek doğru metodu bulamayışımızda.Zira bir “ötekileştirme”sarmalına kapılarak olası bir diyalogun yolunu ta baştan kendi elimizle tıkıyoruz.Böylelikle de birbirini anlamaya çalışmak yerine birbirine “cevap yetiştiren”bir topluma dönüşüyoruz.Ve inanın bu talihsiz durumun bir tarafı olmamak adına bazan susmak daha mantıklı geliyor.
    Saygı ve sevgiler…

  15. Yazan:adem Tarih: Nis 4, 2009 | Reply

    Allah size akıl fikir versin o kadar mhp chp ile ugrasacagınıza gidin dtp ile ugrasın yarası olan gocunurmus nedir bu mhp den istediginz.o vatanın bütünlügü icin sehit olanlara bile utanmasanız küfür sedeceksiniz yazıklar olsun sizin gibilere unutmayın ki bu türk kimliginin altında lazı cerkezi manavı kürt ü herkez bir bütün olarak yasamaktadır.ama ama sizin gibi bölücüler bu yaraları kasıyarak yok 32 etnik parcadır yok sudur yok budur diyerek bölücülügü siz yapıyorsunz.dagdaki pkk lılan ne farkımz kalırdı o zaman bizim.kim bilir sizin düsünceleri hangi yahudiler hangi localar beslemistir Allah bilir.sizin düsüncelerinzde anaca bu kadar dar olur zaten adamsanız erkekseniz yayınlarsınz…sunu da söylüyorum ben bir türk üm ben bir müslümanınm ve ben bir milliyetciyim.600 yıl müslümanları barısını saglamıs müslümanları haclılardan korumus müslümanlıgı genis bir cografyaya yaymıs türkleri neden bu kadar zıt bellediginz bu sözlerimin altında yatıyor.sunu da inanıyorum ki Allah bana izin verirse bu devlette önemli yerlere gelecegim ve nasılki arap birligi onlar nasılki fasisit olmuyorsa bende bu türk birligini Allah ın izniyle kuracam.resimler cok hosunuza gittiyse cerceverettirin evinizin duvarına asın hayde yürekli ne oldugu belli olmayan türk vatandasları yayınlayın yamı hade size esitlik…

  16. Yazan:gokhan yılmaz Tarih: Nis 6, 2009 | Reply

    milliyetçilik tabiiki ırkçılık boyutuna varırsa ben müslümanım diyen bir kişi bunu yapamaz..bunu biliyoruz..ben i.h.l.mezunuyum.ama kım bugunku mhpnin ırkçılık yaptığını söyleyebilir..partide her etnik gruptan insan var..öenmli olan dilde fikirde birliği saglamak.unutmayın osmanlı devletının dılı turkceydı.sadece yazdıgımız harfler arap harflerıydı.şimdide aynısını istiyoruz farklı birşey yok.herkes köyde kentte dilini konussun.ama devlet dili yazısma dili tek olmak zorunda..urgan atmaya gelınce :bazıları pek bır alınmıs.bahceli o urganı ‘al butun kürtleri as!diye atmadı..sadece bir vatan haini köpek asılsın dedi.bundan rahatsızlık duyan burdan defolup gitsin..

  17. Yazan:ömer faruk önder Tarih: Haz 29, 2009 | Reply

    Milliyetçiliğe bu kadar önyargı ile yaklaşan bir siteden başka türlü bir haber bekleyemezdik zaten. Bir haberi düzgünce acıklamaktan bile aciz.

    “MHP’liler böyle yapmış” ama daha öncesinde biz bunun böyle olmadığını açıklamıştıkkk!

    “Ülkücüler böyle iyi bir şey yapmış” ama biz daha önce bunun yalan olduğunu söylemiştik! haa ona göre okuyun haberi…

    Önce kendinizi düzeltin.Önce objektif bakmayı öğrenin.Sırf siyasi fikirleriniz uğruna yapılanları bari harcamayın.Sizin gibiler yüzünden zaten bu şekilde kutuplardayız ya…

    Önce önyargılarınızı yıkın sonra görüşelim derim arkadaslara…

  18. Yazan:abdurrahman demirel Tarih: Ağu 23, 2009 | Reply

    Yaradilani severim yaradandan oturu.
    Ne guzel bir soz degilmi
    Bence herseyden once din milliyetciligi gelir
    Muslumansan sende benim milletimdensin
    Degilsen;(Yaradilani severim yaradandan oturu.)
    sozune binaen tum insanligi ve mahlukati severim. Ama ulkemin butunlugune yangozle bakanin mezarini kazarim.Onemli olan muslumanlik. Islam kardesligi. Bence turk olmak kurd olmak yada baska bir milletten olmak hic onemli degil.O nedenle turklugun herzaman ikinci planda tutulmasi gereklidir.
    Milliyetcilik kotu bir sey demiyorum ama cehaletle arasina mesafe konularak islamla bagdastirilmasi gerekir.
    Yanlis birsey yazdiysam affedin.Allah butun islam alemine yardimci olsun

  19. Yazan:Ali Sever Tarih: Ara 29, 2009 | Reply

    MHP algısı tabiiki kişiye göre değişir ama önyargılarımızı gözden geçirerek bu habere bakmalıyız bence. Zira bu MHP için önemli bir atak idi. Yorumcuların bazıalrı bu hamleyi algılayamamışlar çünkü önyargıları artık betonlaşmış. aslında MHP bu konularda önyargıları kıracak bir potansiyele sahip olmasına rağmen geri durmakta. MHP belki genel başkanını değiştirise bu konulara eğilebilir. MHP Türkiyeyei kucaklayacak büyük bir birikime potansiyele sahip bir fikir hareketidir. Neyleyelimkli bu hareket kadük bırakılmış önyargıların esiri olmuştur.
    dr. ali sever

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin