RSS Feed for This Post

Sağlık Bakanlığı Kürtçe Konuşuyor

Sağlık Bakanlığı, pnömokok (zatürre) aşısının ulusal aşı takvimine alınmasıyla ilgili olarak başlattığı kampanya çerçevesinde TRT 6’da (TRT Şeş) yayınlanmak üzere Kürtçe tanıtım filmi hazırladı.  
 
 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aşılamanın toplum sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Orta Anadolu’nun bazı bölgelerinde, Karadeniz’in doğusundaki bazı bölgelerde aşılama oranlarının geçmiş yıllarda düşük olduğunu’ söyledi.

Geçmiş yıllarda özellikle Kuzeydoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı şehirlerinde ve ilçelerinde aşılama oranlarının oldukça düşük olduğunu vurgulayan Akdağ, “Yüzde 40’ların altında aşılama oranı olan yerler vardı. Bu bir felakettir. 2000’li yıllarda böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil.” diye konuştu. Akdağ, 2008 itibarıyla aşılama oranlarında yüzde 96’lara ulaşıldığını belirterek, oranların en düşük olduğu yerlerde bile yüzde 90’ın üzerinde oranlar elde edildiğini bildirdi. Kürtçe yayın yapan TRT 6’nın vatandaşa hizmetin bir vesilesi olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, şunları kaydetti: “Dolayısıyla biz de aşı mesajının bütün annelere ve toplumun tüm kesimlerine ulaşması açısından elimizdeki tüm kaynakları kullanıyoruz. Devletin bir televizyonu Kürtçe yayın yaparak vatandaşlarını bilgilendirme konusunda bir adım atmışsa, sağlık konusunda tabii ki buna bizim de katkı vermemiz gerekirdi. Dolayısıyla, tüm televizyonlarda yayınlanacak olan aşı ile ilgili spot filmlerin TRT 6’da verilmesi için gerekli hazırlıkları yaptık. Filmlerin Kürtçe dublajı yapıldı. Böylece, TRT 6 da vatandaşımızı bilgilendirmiş oluyor.”

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Hasan Tarih: Oca 31, 2009 | Reply

    Filozof haklı çıktı.

    Hayat akıyor..

    Yıllar önce; siyasi mahkumlar anneleriyle bu dille konuştukları için cezalandırılırlardı. Bazen aileleri de bu yüzden darp edilirdi.

    Yıllar önce; bir Kürt utancından tezgahın altına kadar girip ““Ka nane kî bi Tirkî bide” derdi..

    Bana Türkçe bir ekmek verir misin?

    Yıllar önce; eşeğine Kürtçe hareket komutu olan “çuh” dediği için bir adam hapse atılmıştı..

    Yıllar önce; yıllar öncesinde kaldı artık.

    Biji Tayyip..

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin