RSS Feed for This Post

İsrail, Musevilik ve Antisemitizm

“[…] siyonist İsraillilerin ya da dindar Filistinlilerin mücadelesi her ne kadar güçlü dini öğeler içeriyor olsa da, bu yaklaşımlarda dinin ya da siyasi ideolojinin ne denli pay sahibi olduğundan ziyade, (1) çözümsüzlükte rol oynayan tavırları üreten zihniyet yapılarının, ve de diğer yandan, (2) inanç, siyasi ideoloji ve diğer değişkenlerin zihniyet oluşum süreçlerinde ne denli belirleyici olabildiklerinin analiz edilmesi gerekiyor. Çünkü tarafların kendilerini ve karşılarındakileri hangi düşünce kalıpları ile algılamakta olduklarına odaklanarak (içinde siyasi ideolojilerin ve inançların da bulunduğu) büyük resmi anlayabilmek, karşılıklı olarak birbirlerini inşa etmekte olan bu iki sürecin açıklanabilmesi ile mümkün.”

(DerinSular.com)

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Oca 30, 2009 | Reply

    Bu makalenin okurlara ulaşmasında emeği geçen sn.Kilimciyan’a,değerli yazarı Serdar Kaya’ya ve yorumlarıyla iştirak eden sn.Ali Bulaç’a çok teşekkür ediyorum.Bu kadar güzel tahlil edilebilirdi.Her satırı,her kelimesi insanı daha geniş ve derin düşünmeye,insanın kendisi ve çevresiyle barışık olmaya sevkeden bir yazı olmuş.Dilerim inançlar arasındaki diyalog ve hoşgörüyü öne çıkaran bu tür barışçıl yazılar çoğalır.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin