RSS Feed for This Post

İsrailli 7 savaş karşıtı genç aylardır cezaevinde

Filistin’in işgaline karşı çıkarak İsrail ordusunda görev almayı reddeden ‘shiministim’ adlı 17-19 yaşlarındaki vicdani retçiler aylardır cezaevlerinde tutuklu

İsrail’in Filistin’e yönelik operasyonu tüm dünyada tepki toplarken anti-semitik söylemler de artış göstermeye başladı. Ancak İsrail’deki savaş karşıtları bu durumu tekzip eder nitelikte. Özellikle İsrail ordusunun Filistin’i işgalinde görev almayı reddettikleri için tutuklu bulunan 18-19 yaşlarındaki 7 üniversite öğrencisine dünyanın desteği de çığ gibi büyüyor. Akşam gazetesinden Süleyman Arıoğlu’nun haberine göre Filistin’in işgaline karşı çıkarak İsrail ordusunda görev almayı reddeden ‘shiministim’ adlı 17-19 yaşlarındaki vicdani retçiler aylardır cezaevlerinde tutuklu. İsrail’de kadınların da askere alınıyor olması nedeniyle ‘shiministler’ arasında kadınlar da bulunuyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırısının ardından da dünyada İsrail’e yönelen tepki bu gençlere desteği çığ gibi artırdı. http://www.december18th.org adresli bir web sitesi açarak İsrail Savunma Bakanlığı’na vermek üzere imza kampanyası başlatan ‘shiministlere’ tüm dünyadan destek 25 bin imzayı aştı.

BARIŞ İÇİN YAHUDİ SESİ

Kurdukları web sitesinde ‘Barış için Yahudi sesi’ sloganını kullanan gençler, ‘İsrail’i Shiministler’i serbest bırakmaya çağır’ diye çağrıda bulunuyor. Sitede öykülerine de yer verilen gençler, ‘Başkasını işgal eden bir asker olmak için doğmadım’ diyerek, İsrail politikalarına karşı çıkıyor.

KAYNAK : http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=49835

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin