RSS Feed for This Post

Aktütün’e bir golf sahası terörü bitirir!

Paşa'nın golf aşkıPaşa’nın golf aşkı

 Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun, askeri üslere golf sahası yapılması için talimat verdiği ortaya çıktı. Zenginlerin sporu olarak bilinen golf için yapılan bir sahanının maliyeti 500 milyon YTL’yi buluyor.

Aktütün Karakolu’na saldırı yapıldığı sırada golf oynadığı için eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun golf sevgisini askeriye yaymak için büyük çaba sarfettiği ortaya çıktı. Babaoğlu’nun talimatı doğrultusunda Konya’daki 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı ile Ankara’daki 4. Jet Hava Üssü Komutanlığı’nda başlanan golf sahalarının yapımı sürüyor.

 İLK GOLF SAHASI KONYA’YA

 Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun talimatı doğrultusunda ilk golf sahasının Konya’ya yapılması kararlaştırıldı. Konya’da bulunan 3. Jet Ana Üssü Komutanlığı’na 500 bin metkarelik golf sahası yapılması kararı alındı. Golf Federasyonu Konya İl Temsilcisi Tülay Şener, Haziran ayında yaptığı açıklamada 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı’na golf sahası yapılacağını belirterek, “Konya’daki golf sahası bu sporun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla yapılıyor. Üsteki saha 9 delikli olacak. Üs komutanlığı, bittiğinde sahayı Konya Golf Kulübü’ne teslim edecek” demişti. Golf sahasının henüz bitmediği öğrenildi.

ANKARA’YA 9 DELİKLİ SAHA

Orgeneral Babaoğlu’nun talimatı doğrultusunda Ankara’daki 4. Jet Hava Üssü Komutanlığı’na da golf tesisi yapılıyor. Ankara’daki tesisin de 9 delikli olması planlandı. Çimyapı isimli şirket tarafından yapılan golf sahası, şirketin resmi internet sitesinde referans tesisler arasında gösteriliyor. Babaoğlu’nun göreve gelmesinin ardından askeri üslerde mini golf sahalarının kurulması için çalışma başlattığı öğrenildi. Babaoğlu’nun talimatı ile İzmir Çiğli’deki 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı ile Hava Eğitim Komutanlığı’na mini golf aletleri alındığı belirlendi. Bir golf sahasının maliyeti büyüklüğüne göre 500 milyon YTL’ye yıllık masrafları da 200 bin YTL’yi buluyor. ANKARA

Genelkurmay: Haberi yoktu

Genelkurmay Başkanlığı, Orgeneral Babaoğlu’nun Cumartesi günü akşam saatlerine kadar Aktütün saldırısıyla ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı. Genelkurmay’ın internet sitesinde yapılan açıklamada, Babaoğlu ile ilgili olarak haberlerin kasıtlı olduğu ileri sürülerek “Konunun teyit edilmeden TSK’yı yıpratma amaçlı olarak kullanılması üzücü ve düşündürücüdür” denildi.

Ben mi gitseydim

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun, Aktütün Karakolu’na yapılan saldırıda 17 Mehmetçik şehit düşerken Antalya’da golf oynaması tepkilere neden oldu. ‘Karakola saldırının başladığı 3 Ekim Cuma günü Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Ramazan Bayramı Golf Turnuvası’na katılan Hava Babaoğlu, Cumartesi günü de sahaya çıktı. Babaoğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın Cumartesi günü yaptığı açıklamayla saldırıdan haberi oldu. Babaoğlu, dün “Mehmetçik şehit düşerken golf oynamasını’ eleştiren medyaya verdiği cevap da tartışmalara neden oldu. Babaoğlu bir gazeteye verdiği demeçte “Eleştiride bulunanları mutlu etmek için o gün Aktütün’e mi gitseydim?” dedi. Babaoğlu’nun ‘Aktütün’e mi gitseydim’ sözleri tepkilere neden oldu.

http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=09.10.2008&c=1&i=143875

Trackback URL

  1. 11 Yorum

  2. Yazan:özgür Tarih: Eki 10, 2008 | Reply

    aktütünü hakim tepeye çekmekle olmaz golf sahası yaparsak sorun çözülür. hkk babaoğlu çok iyi bir komutan sorunların golf sahası yapılınca biteceğini biliyor.
    dağlıca da neden 12 asker öldü çünkü golf sahası yoktu.
    25 yıldır 35 bin insan ölmüşse nedeni golf sahası olmayışıdır.
    hatta bir fikir daha vereyim bence babaoğlu bir babalık yapsında kandile de golf sahası yapsın onlarda bu davadan vazgeçerler eminim.

  3. Yazan:TT Tarih: Eki 10, 2008 | Reply

    Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun, askeri üslere golf sahası yapılması için talimat verdiği ortaya çıktı. Zenginlerin sporu olarak bilinen golf için yapılan bir sahanının maliyeti 500 milyon YTL’yi buluyor.
    Babaoğlu’nun talimatı doğrultusunda Konya’daki 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı ile Ankara’daki 4. Jet Hava Üssü Komutanlığı’nda başlanan golf sahalarının yapımı sürüyor.

    ***
    Habere göre bir golf sahasının maliyeti 500milyon YTL tutarındaymış…Yani eski parayla 500 trilyon lira.

    Habere göre şu anda iki üssde golf sahalarının yapımı devam ediyormuş ve üçüncü olarak İzmir’e de yapılması planlanıyormuş…

    Demek ki halihazırda 3 üss için golf sahası yapımı uğruna 1,5 katrilyon lira para harcanıyormuş.
    …..

    Öte yandan Genelkurmay ikinci başkanı ise şehitlerin ardından yaptığı açıklamada sürekli baskın yiyen sınır karakollarının( aslında barakaların) “maddi imkansızlıklar nedeniyle” taşınamadığını bize mazeret olarak ileri sürmüştü…:(

    Paranın harcandığı yere bakınca golf sahası yapımının gariban askerlerin canını koruyacak karakolların taşınmasından daha önemli olduğu ortaya çıkıyor.

  4. Yazan:TT Tarih: Eki 10, 2008 | Reply

    Yukarıdaki haberde yanlışlık var…Yanlışlık öncelikle yenişafaktan ve bizim de golf kültürümüzün olmamasından kaynaklanıyor..

    Bir golf sahasının maliyeti 500 milyon YTL değil azami 5 milyonYTL imiş…

    Golf nedir maliyeti nedir bilmediğimizden dolayı baltayı taşa vurduk…
    Dolayısıyla yaptığımız yorum havada kaldı..:)

    DD sitesi yetkilileri de haberdeki maddi hatayı umarım düzeltirler…

    http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=10.10.2008&c=1&i=143875

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=747229&title=orgbabaoglunun-golf-usleri-projesi

    Herşeye rağmen sınır karakollarının yanına golf sahası yapılması,paşaya son dakika gelişmelerinin verildiği bir wap hatlı cep telefonu hediye edilmesi, paşanın tez elden golf kuvvetleri komutanlığına atanması yada golf federasyonu başkanlığına aday olması gibi somut önerilerde bulunabilirim…

  5. Yazan:Bigalıoğlu Tarih: Eki 10, 2008 | Reply

    9 üsse 9 golf sahası arkadaşlar,yanılmıyorsan,en az 500 bin ytl olacak rakam.
    toplam sahalar,bakım,ve sonrası milyonlar tututor.

    9 golf sahası yapmazsak,
    hakkariye 9 tane kale gibi karakol yapılır.
    genelkurmay bilmiyor mu bu golf sahalarını,parasını hükümetten istemedi mi?hükümet neden sormuyor verdiği paraların nerelere harcandığını?
    ondan sonra çıkıp utanmadan paramız yok demek,terbiyesizliktir,aktütün için.

  6. Yazan:ucanbalik Tarih: Eki 10, 2008 | Reply

    ‘paramız yok’ açıklaması zaten gerçek dışı imiş. Açıklamayı yapan yine Genelkurmay;

    Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, karakol inşalarında finansal sorun olmadığı belirtilerek, “Aktütün dahil 13 karakolun inşası devam ediyor.” denildi.

    Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

    “Karakol inşalarında finansal kaynak sorunu yok. Aktütün dahil 13 karakolun inşası devam ediyor.

  7. Yazan:SOSYAL DEMOKRAT Tarih: Eki 11, 2008 | Reply

    Suçlamaya bak ya; “Aktütün’de çatışma olurken Hava Kuvvetleri Komutanı golf oynuyordu.” Yahu Hava Kuvvetleri Komutanına vahiy mi gelecekti? Nereden bilsin Aktütün Karakolu’na saldırı olacağını? Eğer bilseydi, eminim bunu engellemek için derhal harekete geçer ve başarılı olurdu. Ama haberi olmadığı için onun başına çullanmak çok anlamsızdır. Bunu kasten yapan malum medya organlarının ise gerçek amaçlarının TSK’yı yıpratmak olduğu gün gibi ortadadır.

    Bir de Paşa’nın özellikle golf oynamasına takmışlar. Merak ediyorum acaba onu böyle eleştirenler hayatlarında ellerine hiç golf sopası almışlar mıdır? Koca kuvvet komutanı bir Paşayı eleştirecek başka bir şey bulamadılar mı da onun kişisel zevkleriyle uğraşıyorlar?

    Başta Vakit isimli tuvalet kağıdı, Nur Terör Örgütü’nün yayın organı Zaman Gazetesi, Tayyip’in damadının gazeteleri Sabah ve Takvim, AKP’nin yayın organı Yenişafak ve Star gazeteleri ile Soros&Fettoş ortaklığının gazetesi olan Taraf sürekli Hava Kuvvetleri komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun üzerine gidiyor.

    Neymiş? Paşamız golf oynuyormuş? Bunu duyan da, Paşamızın Aktütün saldırısını duymasına rağmen golf oynadığını sanır. Halbuki saldırının olduğu saatte tesadüfen oynanan bir golf maçı var. Olamaz mı? Aktürün saldırısının olduğu saatlerde Başbuğ Paşa da böbrek ameliyatı olduğu için hastanede yatıyordu. Ne var yani?

    Saygılar,

  8. Yazan:blue Tarih: Eki 11, 2008 | Reply

    Sayın sosyal demokrat,

    Saldırı sırasında paşanın ne yaptığının bir önemi yok. Önemli olan, saldırı olduktan sonra uzun bir süre haberi olmaması- ki eğer böyleyse bu, paşanın hiç mi ulağı yok, gidip yanına hiç mi kulağına fısıldamıyor, eline not tutuşturmuyor sorusunu aklına getiriyor. Eğer böyleyse bu bir skandal. Yok, eğer haber verildi de kendisi golfe devam ettiyse, bu ölen şehitleri pek sallamadığını ifade ediyor ki bu da ayrı bir skandal.
    Hani TSK’yı yıpratmak için AKP yanlısı medyanın komplosu diyelim de… Ben bunu Hürriyette okudum be kardeşim.

  9. Yazan:SOSYAL DEMOKRAT Tarih: Eki 11, 2008 | Reply

    Yok, eğer haber verildi de kendisi golfe devam ettiyse, bu ölen şehitleri pek sallamadığını ifade ediyor ki bu da ayrı bir skandal.

    Sizin şehitler çok mu önemli? Şehitleri önemseyen, vatan sevgisi taşıyan bir yazınızı(sanmıyorum ama) gösterebilir misiniz? Liberal biri için şehitlerin pek bir önemi olduğunu sanmıyorum. Laik devlet için ölen şehit olmaz gibi son derece şehitlere saygısızlık içeren yazıların olduğu bir sitenin şehitleri pek önemsediğini sanmıyorum.

    Hani TSK’yı yıpratmak için AKP yanlısı medyanın komplosu diyelim de… Ben bunu Hürriyette okudum be kardeşim.

    Hürriyet gazetesinin AKP yanlısı olmadığını kimse söyledi size? Bakmayın AKP ile şu sıralar biraz ters düştüklerine. Yoksa Doğan Medyası, dinci medyadan bile daha fazla AKP yanlısıdır. Ertuğrul Özkök az mı AKP taraftarlığı yaptı.

    Saygılar,

  10. Yazan:sahra ülker Tarih: Eki 13, 2008 | Reply

    Ben Paşa değilim Elektrik Mühendisiyim ama işyerimde çıkacak herhangi bi aksilik olasılığına karşı telefonumu kapatmam hiç. Ulaşılmayacak kadar büyük görmem kendimi, birşeylerden sorunluyumdur çünkü. Koca ülkenin savunmasından sorumlu kişi kendini bukadar ulu görüyorsa yeri başka bence.
    Herkes hakettiği gibi muamele görür, eleştrilir.Körü körüne birilerini savuunarak golf sahası yaptıranlara destek veren arkadaşları da kendi tutumlarından dolayı kınayacak değilim. Ama benim kardeşimin öldüğü bir olaya getirilen açıklama kanıma dokunuyorsa bu da hemen siyasete çekilmemeli.
    Golfte başarılar diliyorum, golf toplarıyla destek verelim hepimiz askerimize(!).

  11. Yazan:TT Tarih: Eki 13, 2008 | Reply

    ‘Golfçü Paşa’ olayında sorulmayan sorular

    4 Ekim Cumartesi günü Milliyet’te yer alan golf haberi tam bir “tadını çıkarma” hareketi gibiydi. Çünkü Hava Kuvvetleri’yle ilgili iki haber yan yana verilmişti. Birincisinde uçaklarımızın Kandil’i bombaladığı duyuruluyordu, ikincisinde de komutanın golf oynadığı…
    Emrindeki uçaklar teröristlerin başına bomba yağdırırken komutan da işin tadını çıkartıyordu yani…

    Milliyet mutfağı, 3 Ekim Cuma günü bu haberleri çalışırken Aktütün’de karakolumuzun basıldığını muhtemelen bilmiyordu. Ama 4 Ekim’de karakol baskını duyulunca golf haberi tam tersine dönerek komutanın başına patladı.

    Uçaklarımız Kandil’i bombaladığına göre havacılar işini yapıyordu. Baskın yiyen karakol da havacıların değildi. Acaba Org. Babaoğlu “Golf bitinceye kadar beni asla rahatsız etmeyin” gibisinden bir talimat mı vermişti? Yoksa perşembe gününden başladığı sonradan anlaşılan Aktütün baskını devam ederken Hava Kuvvetleri’nden destek istenmediği için mi haberi olmamıştı?

    Eğer Hava Kuvvetleri’nden destek istenmediyse farklı bir kuvvete ait karakolun başına gelenleri Org. Babaoğlu’nun bilmemesinde bir anormallik olmaması gerekir. Ama öyle olmadı. Kimlerin ihmali ve kusurlarından dolayı bu hallere düştüğümüz tam olarak bilinmezken, golf turnuvasına katıldığı bilinen Org. Babaoğlu’na faturanın tamamı kesildi.

    Hâlbuki İkinci Başkan’ın açıklamasındaki çelişkilerden de anlaşıldığı gibi Genelkurmay bile ne diyeceğini tam olarak bilemiyordu. Bunca bilinmeze rağmen bütün şimşekler Org. Babaoğlu’nun üzerine çekildi ve Milliyet’le aynı grupta yer alan Vatan gazetesi paşayı istifaya çağırdı.

    Golf haberiyle başlayıp, istifa çağrısıyla neticelenen süreç, Aktütün baskınını düzenleyenlerin “sınır ötesi hava harekâtlarının başarılı komutanını yemek üzere” uyguladığı kusursuz bir psikolojik harekât olabilir mi?

    Aktütün haberlerini hatırlayalım. Bir köylünün cep telefonuyla kaydedip, televizyonlara ulaştırdığı görüntüler, arkadan bir başkasının suflesiyle yapılan ses kaydıyla bütünleştirilip, Türk askerini acınacak hallerde gösteren tam bir psikolojik harekât kasetine dönüştürülmüştü. Haber bültenlerinde ısrarla üzerinde durulan nokta şu idi: Psikolojik unsurları da dâhil olmak üzere bu kapsamda bir harekâtı PKK’nın yapabilmesi mümkün değildir!

    Eğer böyleyse, kerhen evet demek zorunda kaldıkları sınır ötesi harekâtın rövanşını Aktütün baskınıyla almayı planlayanlar, baskını PKK’ya ihale ederken, golf haberiyle başlatılan psikolojik harekât vasıtasıyla da, Org. Babaoğlu’nu zorlayıp istifa ettirerek amacına ulaşmış olmayacak mı?

    Böylece Aktütün’ün planlanma amacı, “TSK’yı yıpratıp, kuvvet komutanını istifa ettirecek güce sahibiz. Ayağınızı ona göre denk atın” mesajı vererek diğer komutanlara tam bir gözdağı olmayacak mı?

    Gelelim bu olayda sorulmayan soruya:

    Her fırsatta ABD karşıtlığı yapıp, ne zaman TSK’yı yıpratacak bir haber çıksa hemen içeride taşeron arayışına girişerek masum insanları zan altında bırakmaya çalışan kurum, kuruluş ve medya çalışanları, golf haberiyle başlatılan kelle alma operasyonunun iç uzantılarının üzerinde neden durmuyor? Baskın yiyen karakolun, Hava Kuvvetleri ile hiçbir alakası olmadığı halde neden ilgililerinin değil de Org. Babaoğlu’nun istifaya çağrıldığını soruşturmuyor? Her fırsatta askercilik yapan meslektaşlardan hiçbirisi Org. Babaoğlu’nu sahiplenmedi. Garip değil mi?

    Hamdullah Öztürk
    http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=748237

  12. Yazan:ali şenol Tarih: Eki 14, 2008 | Reply

    BURJUVA ÇOCUKLARININ GOLF OYNAMASINDAN DAHA DOĞAL NE VAR Kİ?.MEMLEKET MESELESİYLE İLGİLENECEK DEĞİLLER YA

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin